4p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A gratuláció mellé közös fotót, szép szavakat is mellékeltek az elsőként ébredő országok.

Szerbia

A magyarországi választók újra igazi vezetőt választottak maguknak, aki bebizonyította, hogy a szorgalmas munka elkötelezettje, és eltökélt abban, hogy békés és gyümölcsöző jövőt teremtsen számukra - fogalmazott Aleksandar Vucic szerb államfő az Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének írt levelében, és egyben gratulált az országgyűlési választásokon elért eredményéhez. Hozzátette: azok a nehéz, de megalapozott döntések, amelyeket Orbán Viktor a fenti célok elérése érdekében hozott, bizonyítják, hogy bölcsességgel és gazdag politikai tapasztalattal lehet előrébb vinni az országot és a népet.

Lengyelország

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő és Marek Kuchcinski alsóházi elnök gratulált a Fidesz választási eredményéhez, Konrad Szymanski külügyminiszter-helyettes pedig a közép-európai emancipációs törekvések eredményének minősítette a Fidesz győzelemét.
"Gratulálok Orbán Viktor miniszterelnöknek az immár harmadik parlamenti választási győzelemhez" - írta Twitter közösségi honlapján Morawiecki. "A reformok útja soha nem könnyű. A társadalom támogatása arra mutat, hogy érdemes vállalni a fáradságot" - szögezte le, sok sikert kívánva Magyarországnak. Gratulált a választási eredményhez Marek Kuchcinski lengyel alsóházi elnök is. "Közép-Európa magasra tűzte a szabadság zászlaját" - írta Twitter-bejegyzésében.

Olasz jobboldal

Magyarország "szívvel és ésszel szavazott, nem törődve Brüsszel fenyegetéseivel és Soros milliárdjaival" - gratulált Orbán Viktor győzelméhez Matteo Salvini, az olasz jobbközép koalíciót vezető Liga politikusa Twitter-üzenetben. Salvini jó munkát kívánt Orbán Viktornak, és reményét fejezte ki, hogy a magyar kormányfővel hamarosan olasz miniszterelnökként tud találkozni. Salvini arra utalt, hogy az általa vezetett jobbközép koalíció kapta a legtöbb szavazatot a márciusi olasz választásokon, és jelenleg kormányalakítási tárgyalásokat vezet.

Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke Twitter-üzenetében azt írta, a magyar patrióták Orbán Viktor győzelmét ünneplik. "Identitásvédelem, harc a kényszerített iszlamizáció ellen, szembeszállás a pénzügyi spekulációval és a globalizmussal: ezt a modellt akarják az Olasz Testvérek is követni Olaszországban" - írta Giorgia Meloni. Bejegyzését azzal a fényképpel kísérte, amely Orbán Viktorral készült Giorgia Meloni február végi látogatásakor Budapesten az olasz választási kampány idején.

A folytatás: Csehország, Seehofer, reformátusok

Andrej Babis ügyvezető cseh kormányfő, az ANO mozgalom elnöke hétfő délelőtt a Twitter-oldalán csehül és magyarul is gratulált Orbán Viktor miniszterelnöknek a Fidesz választási győzelméhez. Az Orbán Viktor vezette Fidesz győzelmét Andrej Babis meggyőzőnek minősítette bejegyzésében, és leszögezte: szeretne az Európai Unió és a visegrádi csoport keretein belül, illetve kétoldalú szinten továbbra is együttműködni a magyar miniszterelnökkel.

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) gratulál Orbán Viktornak a nagyon magas választási részvételi arány mellett elért nagyon jelentős győzelméhez - mondta Horst Seehofer pártelnök, német szövetségi belügyminiszter hétfőn Münchenben. Pártja elnökségi ülése előtt tartott tájékoztatóján kiemelte, hogy örül Orbán Viktor újabb győzelmének, és a CSU nevében is gratulál majd neki.

A Magyarországi Református Egyház köszönetet mond a magyaroknak a voksolásért, egyben gratulál a Fidesz-KDNP-nek a választási győzelemhez. A Bogárdi Szabó István püspök, lelkészi elnök és Huszár Pál főgondnok, világi elnök által aláírt dokumentumban úgy fogalmaznak: "köszönjük a szavazáson részt vevő magyaroknak, hogy fontosnak tartották voksukkal is kifejezni akaratukat, éltek választói jogukkal, megfontoltan és méltósággal szavaztak. Gratulálunk a Fidesz-KDNP szövetségnek a választási győzelemhez".


A választással kapcsolatos cikkeink >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Kételyeket ébreszt a kínaiak magyarországi terjeszkedése
Privátbankár.hu | 2024. május 8. 14:46
A magyar politika rendre nagyon pozitív színben tünteti fel a kínaiak magyarországi térnyerését, legyen szó beruházásokról vagy a külkereskedelmi forgalom növekedéséről. Pedig ez korántsem ilyen egyértelmű.
Makro / Külgazdaság Itt a döntés: kamatcsökkentés az Egyesült Államokban
Privátbankár.hu | 2024. május 8. 14:25
Az Egyesült Államokban csökkent a 30 éves jelzáloghitelek kamata a május 3-án záródott héten - ismertette az amerikai jelzáloghitelező bankok szövetsége (Mortgage Bankers Association of America - MBA) szerdán.
Makro / Külgazdaság Ahogy közeledik a választás, úgy lesz egyre olcsóbb a benzin
Privátbankár.hu | 2024. május 8. 10:00
A benzin nagykereskedelmi ára bruttó 8 forinttal kerül majd kevesebbe, míg a gázolajért bruttó 5 forinttal fizetnek alacsonyabb árat a benzinkutak.
Makro / Külgazdaság Kellemetlen adatot magyarázhat az Orbán-kormány a választások előtt
Privátbankár.hu | 2024. május 8. 08:31
2024 márciusában az ipari termelés volumene 10,4, munkanaphatástól megtisztítva 2,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - közölte a KSH.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor erre biztosan kitérne a hitéből: 400 milliárd euró közös pénzt fordíthatna fegyverkezésre az Unió
Litván Dániel | 2024. május 8. 05:39
Ott pihen többszáz milliárd euró egy közös alapban, amit nem nagyon használ most semmire az Európai Unió, miközben rengeteg pénz kellene Ukrajnának, illetve az uniós védelmi iparnak. A megoldás adja magát, de nem mindenki fog ebbe beleegyezni, viszont a magyar kormánynak például nincs is közvetlen beleszólása a kérdésbe.
Makro / Külgazdaság Mennyibe kerül a nudli? A magyarok jövőjét is megmutathatja az elöregedő japánok szerencsétlensége
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 10:33
Csiki-csuki helyzetbe kerültek a japánok a jen gyengülése miatt. Ez növeli az inflációt, ezért kevesebbet költenek az emberek, miközben gazdaságuk enélkül is a nulla növekedéssel bajlódik.
Makro / Külgazdaság Végre egy jó hír, felpörgött a német külkereskedelem
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 09:59
Márciusban az export és az import várakozáson felüli növekedése mellett emelkedett ugyan, de a várakozásoktól elmaradt a német külkereskedelemi többlet a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis keddi jelentése szerint.
Makro / Külgazdaság Tanárfizetések: egy magyar vagy cseh pedagógus kap többet?
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 09:43
A visegrádi országcsoporthoz tartozó többi három ország közül Csehországban és Szlovákiában sokkal jobban keresnek a tanárok, mint magyarországi kollégáik, és a kormány nem kezeli le őket.
Makro / Külgazdaság A magyar élelmiszerboltok vitték a prímet
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 08:30
Főként az élelmiszer-kiskereskedelem bővülése húzta a márciusi növekedést. 
Makro / Külgazdaság Kiakadtak és befejezték a munkát az olasz közmédia dolgozói
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 08:22
Sztrájkba kezdek az olasz közmédia újságírói, mert úgy érzik, hogy a regnáló kormány azon ügyködik, hogy a saját szócsövévé tegye munkahelyüket, ami nem fér bele szakmai önbecsülésükbe.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG