Hirdetés

TAO pénzből épít egészségügyi központot Tállai Anrdás focicsapata

2019. december 07., 17:00

A mezőkövesdi focicsapat az idei szezonban hozta a formáját, már ami a sportfejlesztési program összeállítását és értékét illeti. Stadion és sportszálló után szükségük van egy újabb egészségügyi központra is.

Tállai András
Tállai András

A mezőkövesdi fociklub ugyan nem felcsúti léptékekben, de ahhoz hasonló módon gyarapodik és fejlődik - mindezt közvetlen és közvetett állami forrásból. A bővülés olyan mértékű volt az elmúlt években, hogy mára már szükségét érzik egy új és nagyobb egészségügyi központnak. Minden jel szerint ugyanis kinőtték a jelenlegit. A Mezőkövesd Zsóry FC 2019/2020-as sportfejlesztési programjának ezúttal ez lett a központi eleme, melynek köszönhetően most is az elmúlt évek átlagához hasonló mértékű TAO-támogatásra tartanak igényt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség valamivel több mint 305 millió forintnyi támogatást hagyott jóvá a Tállai Andráshoz köthető fociklubnak, az előző évi 217 millió után.

Hirdetés

Tekintve az idei évi visszafogottabb költségigényű sportegyesületi vágyakat és terveket, ez az összeg jó eséllyel elegendő lesz ahhoz, hogy a mezőkövesdi foci megtartsa a dobogó harmadik helyét magának a támogatási listán. Legutóbbi összesítésünk alapján a harmadik legnagyobb TAO-összeg vándorolt a háttere miatt kifejezetten előnyös helyzetben lévő klubhoz 2011 óta.

A most megigényelt és jóváhagyott 305 millió forinttal együtt összesen 3,2 milliárdnyi TAO-t használt fel a mezőkövesdi fociklub a rendszer indulása óta, ha pedig ehhez hozzávesszük a közvetlen tulajdonos sportegyesület 367 millióját, akkor a matyóföldi város focija 3,6 milliárd forintnyi eltérített közpénzt használt fel az elmúlt 8 évben.

A fociklub honlapján elérhető sportfejlesztési program szerint a jóváhagyott 305 millió forint mintegy harmada egy újabb építési projektet fedezne. Mint írják

"jelen program központi elemeként meg szeretnénk valósítani egy modern, megfelelő nagyságú és felszereltségű kondícionáló és egészségügyi központot, mely a szövetség elvárásainak megfelelő környezetet biztosítana az utánpótláskorú és a felnőtt korú játékosok általános fizikai állapotának javítására, fenntartására és fizioterápiás és egyéb kezelésekre, regenerációra."

A központ teljes beruházási értéke 209,4 millió forint, melyhez 149 millió forint TAO-t igényelnek. A létesítményt ugyanakkor modern eszközökkel is szeretnék felszerelni, egyebek mellett a regenerációt elősegítő cryo szobát is kialakítanának. A központ mellett a Tűzoltópályán szerelnének fel labdafogóhálót, mert a pályát elhagyó labdák és azok összeszedése rongálja a szomszédos mezőgazdasági területet - szerepel az indoklásban. Végül, de nem utolsósorban a stadiont szerelnék fel biztonsági kamerarendszerrel.

A tárgyi eszköz és ingatlanberuházás mellett

  • 12,9 milliót kérnek személyi jellegű ráfordításokra,
  • 84,4 millió előfinanszírozásban tárgyi eszközök beszerzését, felújítását fedezné,
  • 23 millió szintén előfinanszírozásban ingatlanberuházáshoz járulna hozzá,
  • a legfontosabbra - amit elméletileg az egész TAO-rendszer szolgálna -, utánpótlás-nevelésre, a teljes megigényelt támogatás mintegy 11 százaléka menne, 35 millió forint.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Utánajártunk: mit tesznek a multik a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséért?

Utánajártunk: mit tesznek a multik a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséért?

A Microsoft januárban jelentette be, hogy 2030-ra, azaz tíz éven belül el fogja érni az úgynevezett karbonnegatív állapotot. Vagyis addig az időpontig a multinacionális vállalkozás a saját szén-dioxid-kibocsátását meghaladó mértékben fog olyan projekteket támogatni, amelyek révén több szén-dioxidot tudnak a légkörből kivonni, mint amennyit oda korábban juttattak. Megkérdeztük a legnagyobb hazai tőzsdei cégeket is, ők mit tesznek az egészségesebb, élhetőbb környezet érdekében.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?