Hirdetés
Hirdetés

Brutális büntetést kapott az egyik biztosító - nem vették komolyan a pénzmosás elleni harcot

2018. szeptember 04., 15:03
Cimkék
bírság
, ING
, pénzmosás

Pénzmosási ügyek miatt kell több száz millió eurót fizetnie a társaságnak.

Az ING-nek mintegy 775 milló eurós pénzbírságot kellett megfizetnie Hollandiában. A helyi ügyészség vizsgálata szerint a bank éveken keresztül nem végzett kellően alapos ellenőrzéseket, ezzel pedig nem tett eleget a pénzmosás elleni előírásoknak. A tájékoztatás szerint az ING hosszú időn keresztül nem hajtotta végre megfelelően a pénzmosás és a terrorfinanszírozás elleni szabályokat, nem ellenőrizte kellően alaposan az ügyfeleket és a gyanús tranzakciókat.

Lecsapott az MNB: egy sor hiányosságot találtak ennél a banknál

Hirdetés

További részletek >>>

A vádhatóság közleménye szerint a pénzügyi szolgáltató nem akadályozta meg, hogy ügyfelei hollandiai számláit több százmillió euró tisztára mosására használják fel 2010 és 2016 között – az ügyfelek így éveken át lényegében zavartalanul használhatták bűnözői tevékenységre ING-bankszámláikat – tették hozzá.

A bírság összege 675 millió euró, valamint további 100 millió a jogtalanul megszerzett pénzek után. A bank vezérigazgatója elismerte a vállalat felelősségét és elfogadhatatlannak nevezte a történteket. Ralph Hamers elmondta: kötelességünk biztosítani, hogy működésünk megfeleljen a legmagasabb szintű sztenderdeknek, különösen a pénzügyi rendszerrel való visszaélések terén. A bejelentést követően a vállalat részvényeinek értéke 2,2 százalékot esett az amszterdami tőzsdén.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Négy százalék feletti kamat Magyarországon? Igen, mától!

Négy százalék feletti kamat Magyarországon? Igen, mától!

Új inflációkövető állampapírokat árulnak mától, amelyek kamatprémiumát megemelték. Így az első hónapokban évi 4,1 százaléknak örülhetnek a vevők, utána még magasabb várható. Kérdés azonban, mi lesz hosszú távon, mennyire száguld majd az infláció.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?