Hirdetés
Hirdetés

Brutális büntetést kapott az egyik biztosító - nem vették komolyan a pénzmosás elleni harcot

2018. szeptember 04., 15:03
Cimkék
bírság
, ING
, pénzmosás

Pénzmosási ügyek miatt kell több száz millió eurót fizetnie a társaságnak.

Miből finanszírozzam a cégem? Mitől lesz versenyképes egy magyar KKV és honnan szerezhet fejlesztési forrásokat? Ki viheti tovább a családi vállalkozást?
KKV-finanszírozás - égető tulajdonosi dilemmák konferencia - jelentkezzen most!

Az ING-nek mintegy 775 milló eurós pénzbírságot kellett megfizetnie Hollandiában. A helyi ügyészség vizsgálata szerint a bank éveken keresztül nem végzett kellően alapos ellenőrzéseket, ezzel pedig nem tett eleget a pénzmosás elleni előírásoknak. A tájékoztatás szerint az ING hosszú időn keresztül nem hajtotta végre megfelelően a pénzmosás és a terrorfinanszírozás elleni szabályokat, nem ellenőrizte kellően alaposan az ügyfeleket és a gyanús tranzakciókat.

Lecsapott az MNB: egy sor hiányosságot találtak ennél a banknál

Hirdetés

További részletek >>>

A vádhatóság közleménye szerint a pénzügyi szolgáltató nem akadályozta meg, hogy ügyfelei hollandiai számláit több százmillió euró tisztára mosására használják fel 2010 és 2016 között – az ügyfelek így éveken át lényegében zavartalanul használhatták bűnözői tevékenységre ING-bankszámláikat – tették hozzá.

A bírság összege 675 millió euró, valamint további 100 millió a jogtalanul megszerzett pénzek után. A bank vezérigazgatója elismerte a vállalat felelősségét és elfogadhatatlannak nevezte a történteket. Ralph Hamers elmondta: kötelességünk biztosítani, hogy működésünk megfeleljen a legmagasabb szintű sztenderdeknek, különösen a pénzügyi rendszerrel való visszaélések terén. A bejelentést követően a vállalat részvényeinek értéke 2,2 százalékot esett az amszterdami tőzsdén.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Bizonytalan nyugdíjas évek: a gyerek támogatása nélkül nem megy

Bizonytalan nyugdíjas évek: a gyerek támogatása nélkül nem megy

Ma már egyáltalán nem mondható, hogy a lakosság nyugodt lenne nyugdíja felől, amit az is mutat, hogy egyre nagyobb hangsúlyt kap a nyugdíjas szülők támogatása. Egy friss kutatás most arra világított rá, hogy a fiatal, 18-29 éves korosztály döntő többsége arra készül, hogy anyagilag segítse nyugdíjas szüleit.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?