Hirdetés
Hirdetés

322 alatt az euró, nagyot ugrott az ezüst ára

Eidenpenz József, 2018. november 02., 12:50

Ha ma lenne Magyarországon kereskedés, valószínűleg nagyot erősödne a forint. A részvénypiacok hangulata nagyon jó, a forint is erősödik a nemzetközi piacon. Hirtelen óriásit ugrott az ezüst árfolyama.

A kifejezetten pocsék októberi tőzsde hangulat után november első napja is jó volt, majd második napja is egész jónak ígérkezik a nemzetközi tőzsdéken: a hatszáz részvényt tartalmazó Stoxx 600 index kereken egy, az 50 blue chip-et tömörítő EuroStoxx 50 éppen 1,3 százalékos pluszban van.

Az USA-ban is jó esély van az emelkedés folytatósására, az S&P 500 határidős kontraktusa 0,9, a Nasdaq technológiai indexé pedig 0,3 százalékos emelkedést mutat, a Dow Jones ipari átlagé is egy százalékot. Tegnap még úgy tűnt, az utóbbi hetekben megviselt internetes gigászok megint húzóerővé váltak, talán a Facebook gyorsjelentése óta, amely a problémák ellenére jó bevételeket és nyereséget mutatott.

Hirdetés

Csakhogy hajnalban jelentett az Apple, és az eredményei jók, de a kilátásokat, terveket rontotta. A részvény öt százalék körüli mínuszban van a nem hivatalos kereskededési rendszerekben, kissé bizonytalanná téve a folytatást.

A forintnak elvileg ünnepnapokon is van árfolyama, bár kérdés, ez mennyire mérvadó a magyar kereskedők szabadnapja mellett. A euró ára mindenesetre éppen 321,80, a tegnap estinél egy forinttal van lejjebb. De a hét elején jellemzően 324,50-325,0 forint között járt az európai közös pénz ára.

További árfolyamok

Az ezüst ára ma négy százalékkal, 14,80 dollárra ugrott, de lehet, hogy ez részben már a tegnapi napnak köszönhető. Az arany ugyanis már csütörtökön megugrott, nagyjából 1216-ről 1236 dollárra (1,65 százalék). Az ezüst gyakran az arannyal megegyező irányba mozdul, de erősebben.

A bizonytalan tőzsdei klíma, az eső árfolyamok már októberben is okoztak némi élénkülést a nemesfémek piacán, a mostani megugrást talán a vártnál magasabb infláció okozhatja. A VIX index, amely az S&P 500 indexre kötött származékos üzletek volatilitását mutatja (félelem-indexnek is szokták nevezni) ma öt százalékkal esett, de így is viszonylag magas, 18,3 pont az értéke. Ez mutatja, hogy a piac továbbra is eléggé ideges.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Beszorulva Putyin és az EU közé – az információs háború tűzvonalában

Beszorulva Putyin és az EU közé – az információs háború tűzvonalában

Egy évtized után úgy tűnik, hogy az EU keleti partnerségében részt vevő államok inkább a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésével jutottak előrébb, és maga a partnerség nem sokat hozott a konyhára. A tegnapi konferencia térségbeli előadói főként a Moszkvából kiinduló hibrid háború információs aspektusát tárták a hallgatóság elé. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?