Hirdetés
Hirdetés

Durván alulértékeltnek tartják a Waberer’s részvényeit

2018. január 22., 14:14

Egyetemistáknak rendeztek befektetés-elemzői versenyt, ahol mind a négy csapat alulértékeltnek találta az elemzésre kijelölt Waberer’s International részvényeit. A céláraik átlagosan 55 százalékkal voltak a jelenlegi piaci ár felett. Ám a kockázatokról sem feledkeztek meg.

A Waberer's International Zrt. telephelye Budapesten. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
A Waberer's International Zrt. telephelye Budapesten. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Idén is elemzői versenyt rendeztek egyetemisták számára a befektetési szakértők szervezetei, amelynek helyi fordulóján a Waberer’s Internationalról kellett elemzést írni és szóban is bemutatni az eredményeket. A magyar, horvát és szerb diákok négy csapattal képviseltették magukat, az első három helyen Belgrád, Zágráb és a budapesti Corvinus diákjai végeztek.

Négyből négy csapat további komoly növekedést vár a részvénytársaságtól, ezért jelentősen alulértékeltnek találta a Waberer’s International részvényeit. Amelyekre jóval magasabb célárakat határoztak meg, mint a jelenleg mintegy  15,96 eurós árfolyam (4940 forint).

Hirdetés

A célárak (20,97, 22,2, 26,18 és 19,52 euró) átlagosan mintegy 55 százalékos árfolyam-emelkedést vetítenek előre. A győztes belgrádi Star team ára 66 százalékos emelkedést tartalmaz.

A diákok modern értékelési módszerek használtak, például Monte Carlo szimulációt, cash flow-analízist stb. Többen kockázatként értékelték a munkaerő-hiányt, főleg a sofőrök alacsony számát, és sok szó esett az önvezető járművek várható megjelenéséről is.

A személyi költségek emelkedése komoly veszély a cég eredményére nézve, a győztes Star team számítása  szerint míg egy százalékos bérköltség-emelkedés több mint 25 eurós, egy tíz százalékos költségnövekedés csak 17,4 eurós részvényárfolyamot indokolna.

A versenyt a nemzetközi CFA Institute és a Befektetési Szakértők Magyarországi Egyesülete (CFA Society Hungary) rendezte, a fő szponzor az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő volt. Április elején Írországban, Dublinban rendezik majd az EMEA-régió döntőjét, április 20-án pedig a globális döntőt Szöulban, Koreában.

A csapatok:

1.       helyezett:          Star  (University of Belgrade)

2.       helyezett:           Suits (University of Zagreb)

3.       helyezett:           LTI Partners (Corvinus University Budapest)

4.       helyezett:           FundLab (Eötvös Loránd University)
(Forrás: Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő)

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Másfél hónapja nem volt ily gyenge a forint

Másfél hónapja nem volt ily gyenge a forint

Gyenge forinttal, de emelkedő OTP-árfolyammal és BUX indexszel indult a hét. A folytatás a kereskedelmi háborús tárgyalásoktól függhet leginkább. Itthon a forinttal történhet valami, ha az MNB új információt tesz közzé. Öt fontos tudnivaló a mai tőzsdenaphoz.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?