Hirdetés
Hirdetés

Durván alulértékeltnek tartják a Waberer’s részvényeit

2018. január 22., 14:14

Egyetemistáknak rendeztek befektetés-elemzői versenyt, ahol mind a négy csapat alulértékeltnek találta az elemzésre kijelölt Waberer’s International részvényeit. A céláraik átlagosan 55 százalékkal voltak a jelenlegi piaci ár felett. Ám a kockázatokról sem feledkeztek meg.

A Waberer's International Zrt. telephelye Budapesten. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
A Waberer's International Zrt. telephelye Budapesten. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Idén is elemzői versenyt rendeztek egyetemisták számára a befektetési szakértők szervezetei, amelynek helyi fordulóján a Waberer’s Internationalról kellett elemzést írni és szóban is bemutatni az eredményeket. A magyar, horvát és szerb diákok négy csapattal képviseltették magukat, az első három helyen Belgrád, Zágráb és a budapesti Corvinus diákjai végeztek.

Négyből négy csapat további komoly növekedést vár a részvénytársaságtól, ezért jelentősen alulértékeltnek találta a Waberer’s International részvényeit. Amelyekre jóval magasabb célárakat határoztak meg, mint a jelenleg mintegy  15,96 eurós árfolyam (4940 forint).

Hirdetés

A célárak (20,97, 22,2, 26,18 és 19,52 euró) átlagosan mintegy 55 százalékos árfolyam-emelkedést vetítenek előre. A győztes belgrádi Star team ára 66 százalékos emelkedést tartalmaz.

A diákok modern értékelési módszerek használtak, például Monte Carlo szimulációt, cash flow-analízist stb. Többen kockázatként értékelték a munkaerő-hiányt, főleg a sofőrök alacsony számát, és sok szó esett az önvezető járművek várható megjelenéséről is.

A személyi költségek emelkedése komoly veszély a cég eredményére nézve, a győztes Star team számítása  szerint míg egy százalékos bérköltség-emelkedés több mint 25 eurós, egy tíz százalékos költségnövekedés csak 17,4 eurós részvényárfolyamot indokolna.

A versenyt a nemzetközi CFA Institute és a Befektetési Szakértők Magyarországi Egyesülete (CFA Society Hungary) rendezte, a fő szponzor az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő volt. Április elején Írországban, Dublinban rendezik majd az EMEA-régió döntőjét, április 20-án pedig a globális döntőt Szöulban, Koreában.

A csapatok:

1.       helyezett:          Star  (University of Belgrade)

2.       helyezett:           Suits (University of Zagreb)

3.       helyezett:           LTI Partners (Corvinus University Budapest)

4.       helyezett:           FundLab (Eötvös Loránd University)
(Forrás: Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő)

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Az év kémsztorija: kik és miért buktatták meg az osztrák kormányt?

Az év kémsztorija: kik és miért buktatták meg az osztrák kormányt?

Azt már tudjuk, hogy az osztrák kormány belebukott az osztrák alkancellárról titokban készült ibizai videóba. Az is egyértelmű, hogy profik csalták csapdába Heinz-Christian Strachét, és nyilvánvalóan politikai céllal tették ezt. De kik állhatnak a háttérben, és pontosan mi vezérelhette őket? Számba vettük a legvalószínűbb forgatókönyveket.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?