VIG Alapkezelő
Vállalat Hétfőtől már ne az Aegon Alapkezelőt keresse 
Privátbankár.hu | 2023. május 15. 11:44
Május 15-től VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt. néven folytatja működését az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. - tájékoztatta az Aegon Magyarország hétfőn az MTI-t.
Részvény / Deviza / Áru Ami Ukrajnában van, az csupán egy proxy-háború? 
Eidenpenz József | 2022. április 10. 11:18
Észre sem vettük, és már egy új hidegháborúban vagyunk – méghozzá évek óta, és Kínával – mondták el geopolitikai szakértők az Aegon Alapkezelő konferenciáján. Ennek egyfajta leágazása az orosz-ukrán háború – Oroszország mellékszereplő. Kína doktrínái alapján rendszerint hajlandó hátát összevetve együtt harcolni más államokkal a közös ellenség ellen – ami főleg a Nyugat.
Befektetési alapok 2021 még mindig jó év lehet a kockázatos eszközöknek – Aegon Alapkezelő 
Privátbankár.hu | 2021. április 15. 17:24
A 2021-ben nyolcadszorra átadott Klasszis díjak közül az Aegon Alapkezelő hármat is elnyert, és két fődíj is náluk landolt. Szűcs Zoltán portfóliómenedzser, az Év Feltörekvő Portfóliómenedzsere 2021 díj nyertese értékelte az elmúlt évet és az idei kilátásokat.
Befektetési alapok A csodák éve sok meglepetést hozott az abszolút hozamú alapok tulajdonosainak is 
Eidenpenz József | 2021. január 11. 05:37
A tavalyi rendkívül hektikus tőkepiaci évben a hazai abszolút hozamú alapok is rendkívül hektikusan teljesítettek, nagyjából plusz 30 és mínusz 30 százalék között. Voltak olyanok, amelyek felkészülve várták a márciusi esést, vagy évközben annyi részvényt vásároltak, ami az év végén szép hozammal ajándékozta meg őket. Mások veszítettek, de az átlag legalább pozitív. Mutatjuk a hozamlistát.
Befektetési alapok Mi még trendi a Zoom-on, Teslán kívül, és van-e hasonló a magyar tőzsdén? 
Eidenpenz József | 2020. december 7. 05:07
Ebben az évben hatalmas visszaesések és csodás felpattanások színtere volt a részvénypiac. Régi paradigmák dőltek meg, de egyes szektorok felülteljesítése hosszú távú, megatrend maradhat. Kevés ide tartozó cég van a kelet-közép-európai régióban, ez is lehet térségünk alulteljesítésének egyik oka. Interjú Szigetvári Dániellel, az Aegon Alapkezelő portfólió-menedzserével.
Befektetési alapok Mélyebb lehet, mint a 2008-as válság, de rövidebb - interjú 
Eidenpenz József | 2020. május 13. 06:04
Miért volt ilyen gyors a márciusi tőzsdei zuhanás, és miért emelkednek azóta az árfolyamok? Érdemes-e befektetni, és hogyan? Mely szektorok olcsók? Az ügyfelek most nem a megszokott módon reagáltak, és nem a legrosszabb pontokon adták el befektetési jegyeiket. Interjú az Év Alapkezelője díjat nyert Aegon Alapkezelő szakembereivel.
Befektetési alapok Tárgyak helyett élményeket veszünk – már nemcsak a fiatalok gondolják ezt 
Eidenpenz József | 2019. november 29. 06:05
Vannak megatrendek, olyan folyamatok, amelyek megállíthatatlanul átalakítják életüket. Az elöregedésen kívül ilyen az ifjú generáció felemelkedése és gazdagodása is, ami átalakítja a fogyasztás szerkezetét. Ezek a trendek jó befektetést jelenthetnek. Interjú Naffa Helenával, az Aegon Alapkezelő szenior elemzőjével.
Személyes pénzügyek Csak játszunk és szívunk – bombaüzlet a videojáték és a kannabisz? 
Eidenpenz József | 2019. november 17. 07:00
Korunk erős trendjei közé tartozik az orvosi célú kannabisz legalizációja, terjedése és a videojáték-ipar nagy forradalma. Az intézményi befektetők is nagy lehetőségeket látnak ezekben az ágazatokban, ami ráadásul válságálló lehet. Azaz gazdasági ciklusoktól, visszaesésektől független “megatrend”.
Részvény / Deviza / Áru Stabil maradhat-e Oroszország? Mi lesz Putyin után? 
Eidenpenz József | 2019. április 9. 16:21
Oroszország befektetői szemmel címmel rendezett konferenciát az Aegon Alapkezelő, ahol a gazdaság jelenlegi állapotán túl arról is szó volt, hogy a növekedés és a nép jóléte valószínűleg másodlagos szempont a politikusok számára a stabilitás mögött. Fontos év lesz 2024, amikor lejár Vlagyimir Putyin ciklusa, nagy kérdés, mit fognak akkor kitalálni. Az orosz részvények különösen osztalékfizetésben jeleskednek.
Befektetési alapok Kik verték meg jobban a BUX indexet 20 év alatt? 
Eidenpenz József | 2018. június 12. 12:46
Ma 22-szer annyi tőke van a hazai befektetési alapokban, mint húsz éve, de a struktúra átalakult, tolódik a kockázatkedvelőbb formák felé. Az Aegon Alapkezelő húsz éves, részvényalapja meghaladta a BUX teljesítményét. Egyes részvényeink szintén túlszárnyalták azt, másokat viszont veszteséggel vezettek ki a tőzsdéről.
Részvény / Deviza / Áru Durván alulértékeltnek tartják a Waberer’s részvényeit 
Privátbankár.hu | 2018. január 22. 14:14
Egyetemistáknak rendeztek befektetés-elemzői versenyt, ahol mind a négy csapat alulértékeltnek találta az elemzésre kijelölt Waberer’s International részvényeit. A céláraik átlagosan 55 százalékkal voltak a jelenlegi piaci ár felett. Ám a kockázatokról sem feledkeztek meg.
Részvény / Deviza / Áru Reményteli cégek a magyar tőzsdén: ezt a két papírt is szeretik az elemzők 
Eidenpenz József | 2017. október 18. 14:27
A részvényelemzők talán újra felfedezik a kisebb és közepes magyar cégeket is. Az ANY Biztonsági Nyomda továbbra is kedvenc, eddigi növekedése után a jövőben is hasonlót remélnek tőle. Tőzsdei cégeink nyeresége idén szépen nőtt, de a BUX még jobban.
Személyes pénzügyek Egyre biztosabb: spórolás nélkül szomorú nyugdíjas évek várnak ránk 
Privátbankár.hu | 2017. október 5. 11:10
Minél hamarabb kezdünk el takarékoskodni az idős éveinkre, annál jobb.
Részvény / Deviza / Áru Vége a részvénypiaci emelkedésnek? Nyakunkon az összeomlás? 
Eidenpenz József | 2017. szeptember 26. 08:30
Tíz évvel ezelőtt csúcson voltak a részvénypiacok, majd jött a válság, az összeomlás. Most drágábbak a részvények, mint akkor voltak. Az Aegon Alapkezelő szakemberei szerint ennek ellenére érdemes még részvényeket tartani, nem várnak hirtelen összeomlást. Legalábbis ha a tőke változatlanul oda áramlik, és a vállalati eredmények is tovább javulnak.
Részvény / Deviza / Áru Ez a két dolog volt 2016 legnagyobb tanulsága az egyik legjobb magyar befektető szerint 
Gáspár András | 2017. március 27. 06:05
A részvénypiac kész aranybányának tűnik, a rali azonban olyan régóta tart, hogy előbb-utóbb el kell jönnie a korrekciónak - vajon milyen jelekből próbálják kitalálni a profi befektetők, hogy mikor jön a fordulat? Erről is megkérdeztük Pálfi Györgyöt, az Aegon Alapkezelő portfóliómenedzserét, aki nemrégiben egy fontos díjat is elnyert. Azt is elárulta, mik voltak a legnagyobb tanulságai 2016-nak.
Részvény / Deviza / Áru Mibe fektessünk? Van élet az állampapíron és az ingatlanalapokon túl 
Gáspár András | 2017. március 24. 06:05
Nehéz éve volt az alapkezelői piacnak: az állam a lakosságnak magas kamatot ígér, miközben az ingatlanpiaci boom is elvitte a megtakarításokat. Pedig az állampapírok nem mindenkinek jelentenek gyümölcsöző befektetést, ahogy az ingatlanalapokat sem biztos, hogy mindenki jól érti. Interjú a 2017-es Év Alapkezelője, az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő vezérigazgatójával, Kadocsa Péterrel.
Személyes pénzügyek Miért érdemes figyelni a tőzsdeindexet, ha nincs részvényem? 
Eidenpenz József | 2016. november 24. 20:02
A magyar kisbefektetők nagy többsége számára a biztonság a legfontosabb, ugyanakkor a hozamokkal szemben is eléggé magas elvárásaik vannak. A BUX jobb értékmérő, mint a hitelminősítők?
Részvény / Deviza / Áru Mibe fektesd a pénzt, honnan lesz nyugdíjad?  
Privátbankár.hu | 2016. június 3. 11:36
Még mindig jó üzlet a részvénypiac, bár a nagy volatilitás azért jelent kockázatokat.
Befektetési alapok Drágák a részvények – mi akkor a megoldás? 
Fellegi Tamás | 2016. május 11. 10:56
10 éves az Aegon Alfa befektetési alap, ebből az alkalomból az Aegon Alapkezelő sajtóreggeli keretében mutatta be eredményeit, terveit, aktualitásokat. Áttekintették a világgazdasági helyzetet, a részvénypiacokat, kamatkörnyezetet, és szó volt néhány konkrét alapról is.
Befektetési alapok Nagyon nagy szükség lenne rá, hogy többeknek legyen megtakarítása 
Eidenpenz József | 2016. április 13. 14:15
Egyre több ügyfél, főleg fiatal van, akik interneten intézik az ügyeiket, a befektetési alapok piacán is egyre inkább terjedni fog ez a módszer. Nagyon alacsony a megtakarítással rendelkezők száma, ennek növelése az alapkezelőknek is érdeke, a társadalomnak is a nyugdíjhelyzet miatt. Interjú Tuli Péterrel, az Aegon Alapkezelő vezető termék menedzserével.
Makro / Külgazdaság Rossz előjel: Magyarország majdnem annyira korrupt, mint Görögország 
Privátbankár.hu | 2015. június 19. 14:10
A sok száraz makroadat nem minden, vannak olyan tényezők, amelyek nem mérhetők pontosan, mint a korrupció, mégis tönkre mehet bele egy ország. „Görögország problémája nem az adósság, hanem saját maga” – írja az Aegon Alapkezelő blogja. Mi viszont lefelé csúszunk és vészesen közeledünk hozzájuk.
Részvény / Deviza / Áru Kicsapjuk a kamatot a forint alól – jön a szabadesés? 
Privátbankár.hu | 2015. június 12. 12:10
A forint további gyengülésének lehetőségét boncolgatják ezzel kapcsolatos írásaikban magyar elemzők. Szerintük az MNB mindent megtesz a gyengüléssel kapcsolatos akadályok elhárítása érdekében. Ugyanakkor az erősödés mellett is lennének érvek, nagy kérdés, meddig süllyednek az állampapír-hozamok.
Befektetési alapok Óvakodj a visszapillantó tükörtől – mit tehetünk unortodox viszonyok között? 
Privátbankár.hu | 2015. május 6. 18:03
Vigyázni kell a visszapillantótükör-effektussal, az utóbbi néhány év szép hozama becsaphatja az óvatlan befektetőt – figyelmeztet az Aegon Alapkezelő. A cég elsősorban ebben a régióban keres befektetési célpontot, mert a hét szűk esztendő után Kelet-Közép-Európa most hét bő esztendő elé néz. Alulteljesítő részvényeket lehet érdemes venni.
Befektetési alapok Így vásárolnak most befektetési jegyet a kisbefektetők – interjú 
Eidenpenz József | 2015. április 22. 06:07
Milyen befektetési jegyeket vásárolnak a magánügyfelek, hogyan döntenek, és mit javasolnak nekik a szakemberek? Megtudhatjuk, miért biztonságosak az alapok, és azt is, miért éri meg egy befektetési alapkezelőnek közvetlenül befektetési jegyeket forgalmazni és ügyfélszolgálatot fenntartani – interjú Kadocsa Péterrel, az Aegon Alapkezelő elnök-vezérigazgatójával.
Befektetési alapok Óvakodj a kötvényektől? Az alapok is profitálhatnak a brókerbotrányból 
Eidenpenz József | 2015. március 25. 13:36
Megijedtek-e az ügyfelek a befektetési alapoktól a brókerbotrányok kapcsán, vagy esetleg éppen ellenkezőleg, profitálni fognak az eseményekből az alapkezelők? Mi lesz a kockázatvállalási hajlandóságukkal? Mi a legnagyobb hiba, amit az ügyfelek el szoktak követni? – merült fel a Dorsum Zrt. alapkezelői klubjában.
Állampapír / Kötvény Merre tovább, magyar állampapírok? Optimista a JP Morgan 
Privátbankár.hu | 2015. március 4. 13:51
Magyar államkötvényeket javasol megvételre az amerikai JPMorgan Chase & Co. bankcsoport befektetéskezelő társaságának (J.P. Morgan Asset Management) egyik vezetője. A hazai hozamok egy elemző szerint a lengyel államkötvényekhez képest is mélyponton vannak, kérdés, merre tovább.
Befektetési alapok Eljött már az ideje, hogy pénzt keressünk az oroszokon? Két alappal lehet kipróbálni 
Eidenpenz József | 2015. február 24. 06:01
Három befektetési alapunk szakosodott az orosz részvénypiacra, az egyik megszűnőben van, de nem az orosz részvényeken elszenvedett veszteségek miatt. Az orosz tőzsde nemcsak az ukrajnai feszültségek miatt esik, előtte is évekig lefelé csorgott.
Befektetési alapok Attól, hogy deviza helyett forintban tartozunk, még nem költünk többet 
Eidenpenz József | 2015. február 4. 12:00
Sehol a világon nem várható kamatemelés, inkább az a kérdés, hogy a még megmaradt kis kamatok meddig tartanak. A gazdasági növekedést ugyanis a technológiai ugrás okozza, és ezért nem fizetnek magasabb béreket. Ha Európa nő, mi is, de a vasárnapi boltbezárás negatív sokkot okozhat – mondja a szakértő.
Befektetési alapok Már minden héten előfordulnak kétszáz éve nem látott események 
Privátbankár.hu | 2015. február 4. 10:36
A 2014-es évben 19 százalékkal nőtt a hazai befektetésialap-piac a Bamosz adatai szerint. Az év végén volt ugyan némi tőkekiáramlás, ám ez pár alapkezelőre korlátozódott – mondták el a cég sajtótájékoztatóján. Az Aegon Alapkezelő alapjai 41 százalékkal nőttek, az abszolút hozamú alapok növekedése volt a legnagyobb mértékű.
Befektetési alapok A forint nem drága deviza, magasabb kamatokra pedig hiába várunk – interjú 
Eidenpenz József | 2015. január 7. 06:08
A drága devizák könnyebben gyengülnek, mint az olcsók, de a forint nem drága. A kamatszint emelkedésére nem érdemes számítani, számottevő hozamot csak kockázatosabb befektetésekkel lesz esély elérni. Az árupiacok várhatóan még sokáig lefelé, a részvénypiacok viszont felfelé mehetnek – interjú Duronelly Péterrel, az Aegon Alapkezelő portfólió-menedzserével.
Befektetési alapok Befektetné megtakarításait? Több lábon állni mindig biztonságosabb! 
Privátbankár.hu | 2014. december 10. 06:10
Az élet számos területén igaz ez a mondás, azonban különösen fontos, ha pénzügyeinkről, megtakarításainkról van szó! Abban az esetben, ha mindenünket feltesszük egyetlen „biztos” tippre, könnyen elveszíthetjük a nehezen megtakarított pénzünk egy jelentős részét.
Befektetési alapok Marad az alacsony kamat, abszolút hozamra kéne váltani 
Privátbankár.hu | 2014. december 4. 17:08
Az Aegon új alapja az Aegon Panoráma Származtatott Befektetési Alap a globálisan legígéretesebb célpontokra lő majd, kezelője Duronelly Péter lesz.
Befektetési alapok Közeleg az év vége - mit tegyünk, ha nem akarunk annyit adózni? 
Privátbankár.hu | 2014. december 4. 07:29
A befektetési alapokkal vonzó nyereséget érhetünk el, de ebben az esetben is adót kell fizetnünk megszerzett nyereségünkből. A terhek nagy részét legálisan meg lehet úszni, de legkésőbb év végéig ehhez meg kell tenni a szükséges lépéseket.
Befektetési alapok 10+1 hasznos tipp befektetési alapok vásárlása előtt 
Privátbankár.hu | 2014. november 21. 06:10
A befektetési alapok az elmúlt években óriási népszerűségnek örvendenek, de amikor elhatározzuk, hogy mi is szeretnénk beszállni, kiderül, hogy nem is olyan egyszerű a választás. Magyarországon közel 1000 befektetési alapot forgalmaznak, csak a Bamosz (Befektetési Alapkezelők Magyarországi Szövetsége) 26 alapkezelő céget tart számon, és akkor nem beszéltünk még a szövetségen kívüli cégekről és a külföldi lehetőségekről.
Makro / Külgazdaság Mi van a skót szoknya alatt? Veszélyt jeleznek a piacok 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 10. 15:30
Miközben sokan az ukrán-orosz háborúra figyelnek, sok közgazdász inkább a skót népszavazásra koncentrál, amelynek földcsuszamlásszerű gazdasági-pénzügyi következményei lehetnek. Vannak, például, akik szerint Skóciának kiválása esetén azonnali IMF-hitelre lenne szüksége.
Befektetési alapok Erős igazolás: Duronelly Péter az Aegon Alapkezelőnél 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 5. 13:43
2014 augusztusától Duronelly Péter csatlakozik az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. csapatához szenior portfóliómenedzserként.
Állampapír / Kötvény Mi okozza a durva hozamesést az állampapír-piacon? 
Privátbankár.hu | 2014. július 18. 12:06
Alig két hét van hátra a jelenleg még kéthetes kötvény formájában létező MNB istrumentum átalakításáig, ez a periódus azonban izgalmasnak ígérkezik. Egyes szereplőknek muszáj elmozdulnia az állampapírok felé, mindeközben a rövid papírok kínálata csökken, így soha nem gondolt szintekre eshetnek a hazai rövid hozamok. A kamatcsökkentési ciklus sem áll le.
Részvény / Deviza / Áru Lesz-e még egy jó félév a részvénypiacokon? 
Privátbankár.hu | 2014. július 1. 15:50
A jelenlegi árazási, valamint hangulatindikátorok óvatosságra inthetnek a részvénypiacon, ahhoz azonban, hogy trendfordulót jelezzenek előre, ennél sokkal kiugróbb szintekre lenne szükség.
Állampapír / Kötvény Lehet, hogy lassan a legmagasabb kamat is túl alacsony lesz? 
Privátbankár.hu | 2014. június 19. 15:24
Az alapkamat tavalyi meredek esése magával rántotta a lakosság által leginkább kedvelt bankbetétek kamatait is. Az állampapírok és a befektetési alapok felé terelte a lakossági megtakarításokat, kérdés azonban, meddig mehet ez így tovább. Lehet, hogy lassan az állampapírok kamata is túl alacsony lesz.
Befektetési alapok Fektesd be úgy a pénzed, mintha tévét vennél - interjú 
Balla Györgyi | 2014. április 22. 06:11
Magyarul légy alapos - legalábbis ezt tanácsolja az egyik alapkezelő munkatársa. A bankbetétekben már sokan nem bíznak az alacsony kamat miatt. Milliárdokat vettek ki, és fektettek be különféle alapokba. Az Aegon Alapkezelőnél arra számítanak, hogy a folyamat idén is folytatódni fog, bár nem lesz akkora a beáramlás, mint az elmúlt másfél évben volt. A Fed ugyan közbeszólhat, de nem lesz derült égből villámcsapás. Interjú
Befektetési alapok Nem muszáj nagyot kockáztatni a jó hozamért - interjú egy díjnyertes alap kezelőjével 
Privátbankár.hu | 2014. április 2. 18:00
Az Aegon Alapkezelője olyan régiós vállalati kötvényalappal nyert a Privátbankár.hu Klasszis díjátadóján, amelyik az alacsony kockázatot vállaló befektetőknek is megfelelő lehet. Márpedig a magyar befektetők éppen ilyenek: szeretik az állami cégek papírjait, az alacsonyabb kockázatot és a nagyobb hozamot. Videóinterjú
Befektetési alapok Megvan az Év Alapkezelője és az Év Portfóliómendzsere - itt a lista 
Privátbankár.hu | 2014. március 28. 06:10
Március 27-én egy ünnepélyes gála keretében adták át a Privátbankár.hu Klasszis 2014 díjakat a magyarországi befektetésialap-piac legkiemelkedőbb szereplőinek. Az Év Portfóliómenedzsere Szalma Csaba lett, az Év Alapkezelője pedig a Concorde Alapkezelő.
Befektetési alapok Elkeserít az alacsony kamat? Dúsítsd Ózonnal!  
Privátbankár.hu | 2014. január 20. 13:19
Sokan keresik, hogyan érhetnének el magasabb hozamot az alacsony kamatok közepette. Az Aegon Ózon kiváló alternatíva a konzervatív befektetőknek is, akik hajlandóak a bankbetéteknél minimálisan magasabb kockázatot vállalni, a betéti hozamoknál azonban magasabb hozamot szeretnének elérni.
Részvény / Deviza / Áru Jó befektetést keresel? Ne csak a múlton merengj! 
Privátbankár.hu | 2014. január 6. 11:13
Sokan tudják, hogy érdemes többfelé osztani a befektetéseket, a választásnál azonban még mindig túl nagy szerepe van a múltban elért hozamnak - pedig az nem garancia semmire. Érdemes a profiktól is segítséget kérni.
Részvény / Deviza / Áru Mi volt idén a magyarok kedvenc befektetése? 
Privátbankár.hu | 2013. december 5. 14:55
Az alapkamat folyamatos csökkentése a mélybe rántotta a betéti kamatokat, a magyar lakosság így lecserélte kedvencét, és új befektetések után nézett.
Részvény / Deviza / Áru A magyar ingatlan lesz a legjobb befektetés? – interjú 
Eidenpenz József | 2013. december 5. 06:10
A hazai részvénypiacnak nagyon kéne egy tőzsdei bevezetés. A privátbanki megtakarítások gyorsabban mozdulnak az alacsony kamatok hatására. Az aranynak nem biztos, hogy láttuk az alját, a hazai ingatlanpiac viszont kellően pesszimista egy fordulathoz. Interjú Loncsák Andrással, az Aegon Alapkezelő vezető vagyonkezelőjével.
Állampapír / Kötvény Nagyon vitték a magyar állampapírt - volt egy titokzatos befektető? 
Privátbankár.hu | 2013. november 14. 12:21
Több mint háromszoros túljegyzés jellemezte a mai állampapír-aukciókat, a hozamok viszont csak a 3 éves futamidejű papírok esetében csökkentek, 5 és 10 évre magasabb hozammal zárult az aukció, mint legutóbb.
Személyes pénzügyek Nem az államban, magukban bíznak a takarékoskodók 
Privátbankár.hu | 2013. október 28. 12:05
 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG