Hirdetés

Jócskán magához tért a Nyomda

Csabai Károly, 2019. augusztus 21., 19:22

A februártól a július elejei osztalékfizetésig szűk sávban mozgó részvényárfolyam az utóbbi napokban nagyot ment, s az ANY Biztonsági Nyomda eredményei, valamint a piac által kezdvezőnek tartott kilátásai (lásd önkormányzati választások miatti megbízások) hatására még feljebb mehetnek.

(Fotó: Állami Nyomda éves jelentés)
(Fotó: Állami Nyomda éves jelentés)

Az elmúlt években megszokottól eltérően ezúttal az osztalékot nem "árazta be" a piac, az év elejéhez képest az ANY Biztonsági Nyomda részvényeinek árfolyama a kezdeti meglódulás után jóval kevesebbel ment fel, mint amennyi a nyereségrészesedés mértékéből logikusan következett volna. Az utóbbi napokban azonban megugrottak a papírok, részben a jó második negyedéves eredmények, részben a kedvező harmadik negyedéves kilátások hatására.

Az első jelet a hónapokon át tartott oldalazás miatt kicsit elcsigázott Nyomda-befektetőknek az augusztus eleje hozta el, amikor az árfolyam elkezdett emelkedni. Arról a szintről, amelyre a július elejei osztalékfizetést követően logikusan került. A felértékelődést aztán a pénteken közzétett második negyedéves eredmények visszaigazolták, amelyek hatására a mai nap folyamán még egy kicsit tovább is tudott emelkedni a jegyzés, amelyet követően értelemszerűen elkezdődött az árfolyamnyereség realizálása, ám a nap végére ismét a négynapos ünnep előtti szintjükön zártak a Nyomda-papírok.

Hirdetés

Ennek a drágulásnak a záloga lehetett tehát a cég második negyedéves eredménysora. A Nyomda minden soron jelentős növekedést ért el, a nettó eredmény 10 százalék felett emelkedett, de a bevétel is 9 százalék felett - értékelt az Equilor Befektetési Zrt. A stratégiai szegmensek teljesítménye javult az első félévben, kiemelkedett a kártyagyártás, megszemélyesítés árbevétele, amely 0,3 milliárd forinttal magasabb, mint 2018 első félévében. A szegmens aránya 93 százalékra emelkedett a teljes árbevételen belül.

Az export is 0,3 milliárd forinttal emelkedett éves alapon, és 36 százalékos a részaránya a külföldi értékesítésnek. Az üzemi eredmény 1 százalékkal, az adó- és kamatfizetés, valamint értékcsökkenési leírás előtti eredménye (ebitda) 95 százalékkal, a nettó eredmény pedig 4,5 százalékkal nőtt 2018 első félévéhez képest. Összességében pozitív lett a gyorsjelentés, a kétszámjegyű nettó eredmény emelkedés bizakodásra adhat okot a befektetőknek - vélik az Equilornál.

A várakozás szerinti enyhe visszaesést hozó első negyedév után a második negyedév már éves összehasonlításban is ragyogóan sikerült, szép növekedést láthatunk a főbb sorokon - csatlakozott hozzá a KBC Equitas. Amely cégnél úgy vélik, az önkormányzati választáshoz kapcsolódó megrendelésekkel megspékelt harmadik negyedévben is szép növekedésre lehet majd kilátás. A Nyomda-részvények technikai képe pedig egyre izgalmasabb.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Kapavágás nélkül is nagy hitelrészt hívtunk le a paksi bővítésre

Kapavágás nélkül is nagy hitelrészt hívtunk le a paksi bővítésre

Tavaly december végén közel 45 milliárd forint volt a hitelállomány.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Mindent vittek az állampapírok

    2020. január 24., 13:46
    Mindent vittek az állampapírok

    A 2019-es évben a lakossági befektetők körében az állampapír volt a favorit. Az egy évvel korábbiakhoz képes elért 1560 milliárdos növekedés elsősorban a nyáron debütált MÁP+-nak köszönhető.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?