Hirdetés
Hirdetés

Száguld a forint, új rekord után megtorpant az OTP

Eidenpenz József, 2019. március 19., 19:00

A BUX és az OTP esett ma egy kicsit, de előtte a bankpapír még beállított egy új rekordot napon belül. A forint csak erősödik és erősödik, kérdés, mit lép erre jövő héten az MNB. Száguldott a német autóipar.

Az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokról rossz hír vagy pletyka érkezett, felmerült, hogy a kínaiak visszautasíthatnak néhány követelést. Ez megakasztotta ma a részvénypiacok ígéretesen induló emelkedését, de teljesen nem nullázta le. A piacok egyébként a Fed kétnapos tanácskozására figyelnek.

A német DAX index 11, százalékkal száguldott, főleg az autógyárak húzták. A Fiat öt, a Porsche négy, a Daimler és a Volkswagen bő három százalékkal ment fel, a bankrészvények nagyobb része viszont esett Európában. A francia és brit indexek csak 0,2-0,3 százalékkal emelkedtek. Az USA-ban a tőzsdeindexek 0,2-0,4 százalékos pluszban vannak.

Hirdetés

A BÉT-en a BUX index és az OTP egyaránt 0,2 százalékkal csökkent, a bankrészvény 12 800 forinton pihen. A napi maximum azonban 12 970 volt, ami új történelmi rekord. A Mol 0,2 százalékkal felfelé (3350-re), a Richter 1,2 százalékkal lefelé mozdult el (5305).

További árfolyamok itt láthatók

“Nem pihen a forint, a mai reggelt már 313,8 forinton kezdi az EUR/HUF árfolyam” – írta az Erste Befektetési. “Technikailag 310 forintig nincs érdemi akadálya a további forinterősödésnek, így egyre izgalmasabbnak ígérkezik a Magyar Nemzeti Bank jövő keddi kamatdöntő ülése, ahol valószínűleg el akarnák kerülni azt, hogy tovább erősödjön a magyar fizetőeszköz” – tették hozzá. Este már csak 313,10 volt az árfolyam.

Egyszerre emelkedett a fejlett piaci állampapírok hozama és a nemesfémek árfolyama, ez ritka együttállás. A dollár eközben gyengült. A bitcoin árfolyama, amely hosszú ideje küzd a 4000 dolláros szint megtartásával, ma 4100 fölé ért.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ismét több száz diák kapott hasznos útravalót a pénzügyek világába

Ismét több száz diák kapott hasznos útravalót a pénzügyek világába

Újabb négy helyszínen folytatódott a Privátbankár.hu Pénzügyi Tudatosság Diákfórum sorozata a Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány támogatásával, ahol a résztvevők több fontos témával is megismerkedhettek. Családi költségvetés, befektetések, a jövő fizetési módszerei - ma már nem kérdés, hogy ezekkel a diákoknak is érdemes foglalkoznia.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?