Hirdetés
Hirdetés

Tovább fújják a bitcoin lufit – újabb hihetetlen magasságban az árfolyam

2017. december 06., 11:43

Nincs még vége a kriptovaluta elképesztő szárnyalásának.

Hiába beszélnek már hetek óta arról, hogy egyre közelebb járunk a bitcoin lufi kipukkanásához, az árfolyam nem áll meg, és újabb rekordot döntött ma, már 12 ezer (egész pontosan 12 276) dollárnál is többet ért egy bitcoin – írja a Reuters.

Alternatívákat keresel a bitcoinra? Itt írtunk arról, hogy mi taszíthatja le a trónról. >>>
Itt pedig olyanokról olvashatsz a Privátbankár.hu-n, akiknek már nagyon bejött a bitcoin-láz. >>>

A mostani emelkedés részben azzal is magyarázható, hogy az amerikai pénzügyi szabályozók még pénteken engedélyezték a CME Group és a CBOE Global Markets számára a határidős bitcoin ügyleteket.

Hirdetés

Ez azért is nagyon dolog, mert ezzel egyre inkább szélesedik a bitcoin elfogadottsága, és távolabb kerül a „kalózvaluta” szereptől.

A CMC Markets vezető piaci stratégája szerint a bitcoin kereskedési módjainak kialakítása hosszú ideig tartott, és az eredeti vonzereje pont a pénzügyi szabályozás hiányaiból jött. Csakhogy azóta sok minden változott, és a bitcoin az árnyékból a központi színpadra került. Ami a buborékot illeti, a szakértő szerint jelenleg lehetetlen megmondani, hogy mikor fog bekövetkezni a pukkanás.

Nem mindenkinek tetszik

A kriptodeviza félelmetes szárnyalása (csak az év eleje óta több mint tízszeresével nőtt az ára) sokak szemében szálka. Például a Nobel-díjas közgazdász Joseph Stiglitz szerint a bitcoint egyenesen illegálissá kéne tenni.

Mindenhová elér a kriptovaluta láz? Venezuelában egy kicsit máshogy működik az élet, mint a világ többi részén, az olajmilliárdokon épülgető diktatúrát irányító Nicolás Madurónak időnként egészen meghökkentő ötletei támadnak. Szankciókat vezetettek be országa ellen? Akkor jöjjön az olajjal megtámogatott kriptodeviza. Részletek a Privátbankár.hu-n. >>>
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Alattomos betegség: évente 8 ezer magyar ebbe hal bele

Alattomos betegség: évente 8 ezer magyar ebbe hal bele

Nem véletlen, hogy az Európai Tüdőgyógyász Társaság 2010-et a tüdő évének nyilvánította, felhívva ezzel is a figyelmet a világszerte több százmillió embert érintő krónikus tüdőbetegségek jelentőségére, és arra, hogy bár a legtöbb tüdőbetegség gyógyítható, a megelőzés a leghatékonyabb módszer ezek kivédésére.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?