Hirdetés
Hirdetés

Egyre kritikusabb a helyzet a BKV-nál – nem igaz a 450 ezer forintos fizetés?

2018. október 09., 12:25

A tulajdonos engedélyére vár a BKV vezérigazgatója, hogy megkezdhesse a cégnél a bértárgyalást – állítja az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ).

Az EKSZ már hetekkel ezelőtt bejelentette: jövőre 15 százalékos béremelést tart szükségesnek. Mostani közleményükéből kiderül, legalább 300 sofőr hiányzik a rendszerből. Szerintük azonban nem a toborzásra, hanem a régiek megtartására kéne sokkal nagyobb hangsúlyt fektetni, a képzések túlzott költségeinek egy részét az aktív dolgozók megfizetésére és a foglalkoztatási feltételek javítására kell fordítani.

450 ezer forintos fizetéssel kecsegtetnek

A BKV-nak azonban nemcsak a megtartásra, de a toborzásra sincs koncepciója, hacsak az nem, hogy az újakat 450 ezer forintos bérrel kecsegteti. Ez borzasztóan felelőtlen és veszélyes módszer – állítja Naszályi Gábor. Az EKSZ elnöke szerint ez a mézesmadzag a végtelenségig borzolja a régi BKV-s járművezetők idegeit, mert tudják, hogy az ehhez még csak közelítő összeget is csak a törvényes keretet is meghaladó, évente háromszáz túlórával – összesen 14 hónappal – tudnak megkeresni.

Hirdetés

Naszályi szerint abban a pillanatban, amint feltöltenék a létszámot, és nem kellene túlórázni, kiderülne, hogy az alapfizetésből átlagosan legfeljebb 170 ezer nettót vinnének haza. A mostani, viszonylag elfogadható keresetek ára a szabadnapok és a szabadságok kárára teljesített túlóra, valamint a fizikai és szellemi leterheltség.

Naszályi szerint a BKV vezérigazgatója alkalmatlan a pozícióra, ha nem ismeri fel az egyre kritikusabb helyzetet és a megoldást: béremelés és a munkakörülmények látványos javítása.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nagyon dühösek az emberek: Magyarországgal van tele a világsajtó

Nagyon dühösek az emberek: Magyarországgal van tele a világsajtó

Külföldi lapok szerint a tüntetők fiatalabbak és harciasabbak a megszokottnál, és a szélsőjobbosoktól a liberálisokig szinte mindenki ott van a tömegben. A liberálisok EP-frakcióvezetője az elhíresült Simicska-frázissal kommentálta az eseményeket, és a német államminiszter is szimpátiáját fejezte ki a demonstrálókkal.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX39762.52-0.91%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?