Hirdetés
Hirdetés

Egyre kritikusabb a helyzet a BKV-nál – nem igaz a 450 ezer forintos fizetés?

2018. október 09., 12:25

A tulajdonos engedélyére vár a BKV vezérigazgatója, hogy megkezdhesse a cégnél a bértárgyalást – állítja az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ).

Az EKSZ már hetekkel ezelőtt bejelentette: jövőre 15 százalékos béremelést tart szükségesnek. Mostani közleményükéből kiderül, legalább 300 sofőr hiányzik a rendszerből. Szerintük azonban nem a toborzásra, hanem a régiek megtartására kéne sokkal nagyobb hangsúlyt fektetni, a képzések túlzott költségeinek egy részét az aktív dolgozók megfizetésére és a foglalkoztatási feltételek javítására kell fordítani.

450 ezer forintos fizetéssel kecsegtetnek

A BKV-nak azonban nemcsak a megtartásra, de a toborzásra sincs koncepciója, hacsak az nem, hogy az újakat 450 ezer forintos bérrel kecsegteti. Ez borzasztóan felelőtlen és veszélyes módszer – állítja Naszályi Gábor. Az EKSZ elnöke szerint ez a mézesmadzag a végtelenségig borzolja a régi BKV-s járművezetők idegeit, mert tudják, hogy az ehhez még csak közelítő összeget is csak a törvényes keretet is meghaladó, évente háromszáz túlórával – összesen 14 hónappal – tudnak megkeresni.

Hirdetés

Naszályi szerint abban a pillanatban, amint feltöltenék a létszámot, és nem kellene túlórázni, kiderülne, hogy az alapfizetésből átlagosan legfeljebb 170 ezer nettót vinnének haza. A mostani, viszonylag elfogadható keresetek ára a szabadnapok és a szabadságok kárára teljesített túlóra, valamint a fizikai és szellemi leterheltség.

Naszályi szerint a BKV vezérigazgatója alkalmatlan a pozícióra, ha nem ismeri fel az egyre kritikusabb helyzetet és a megoldást: béremelés és a munkakörülmények látványos javítása.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kína ezzel vág vissza – már háborús filmeket vetítenek

Kína ezzel vág vissza – már háborús filmeket vetítenek

Az elmúlt napokban az amerikai titkosszolgálati vezetők sorban találkoztak a nagy amerikai cégek főnökeivel az USA több pontján és titkos információkkal bizonygatták, hogy miért veszélyes Kínával üzletelni. Kína a múlt héten három Amerika-ellenes háborús filmet adott le, Hszi elnök pedig tegnap politikailag célzott látogatást tett egy ritkaföldfémet bányászó üzemben. Káncz Csaba jegyzete

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX39784.79+0.39%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?