Hirdetés
Hirdetés

Nagytakarítás a Facebooknál – többen is visszaéltek az adatokkal?

2018. május 14., 14:52

Eddig összesen 200 alkalmazást függesztettek fel az oldalon azzal a gyanúval, hogy visszaélnek a felhasználók adataival.

Hogyan működik majd az MNB új, 1000 milliárd forint keretösszegű legfeljebb 2,5 százalékos fix kamatozású olcsó hitele, az NHP FIX?
KKV-finanszírozás - égető tulajdonosi dilemmák konferencia - jelentkezzen most!

Továbbra is zajlik a vizsgálat a Cambridge Analytica ügyében – ahogy arról már korábban írtunk, legalább 87 millió felhasználó adatit lopták el a „This is Your Digital Life” alkalmazás segítségével. A Reuters cikke szerint a vizsgálat kezdete óta összesen 200 alkalmazást függesztett fel a Facebook, és indított vizsgálatot ellenük hasonló indokkal.

A pontos listát ugyan a Facebook nem közölte, ugyanakkor ezt az oldalt érdemes lehet elmenteni magunknak, itt ugyanis folyamatosan frissítik azoknak az alkalmazásoknak a körét, amelyek esetleg visszaéltek a mi vagy a barátaink adataival. Jelenleg csak a Cambridge Analytica botrányos alkalmazása szerepel rajta, ám ha a mostani 200-as listának kiteregetik a szennyesét, itt valószínűleg tudni fognak róla a felhasználók.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nyoma sincs a demográfiai fordulatnak: tovább fogy a magyar

Nyoma sincs a demográfiai fordulatnak: tovább fogy a magyar

A KSH legfrissebb adatai alapján tovább kell várnunk a demográfiai fordulatra Magyarországon: az év első hét hónapjában ugyan valamivel lassabb tempóban fogyott a magyar lakosság, mint egy éve, de ez csak annak következménye, hogy valamivel kevesebben haltak meg idén január és július között, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Eközben ugyanis a születések száma is tovább mérséklődött.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX36213.70+0.96%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?