Hirdetés
Hirdetés

Nagytakarítás a Facebooknál – többen is visszaéltek az adatokkal?

2018. május 14., 14:52

Eddig összesen 200 alkalmazást függesztettek fel az oldalon azzal a gyanúval, hogy visszaélnek a felhasználók adataival.

Továbbra is zajlik a vizsgálat a Cambridge Analytica ügyében – ahogy arról már korábban írtunk, legalább 87 millió felhasználó adatit lopták el a „This is Your Digital Life” alkalmazás segítségével. A Reuters cikke szerint a vizsgálat kezdete óta összesen 200 alkalmazást függesztett fel a Facebook, és indított vizsgálatot ellenük hasonló indokkal.

A pontos listát ugyan a Facebook nem közölte, ugyanakkor ezt az oldalt érdemes lehet elmenteni magunknak, itt ugyanis folyamatosan frissítik azoknak az alkalmazásoknak a körét, amelyek esetleg visszaéltek a mi vagy a barátaink adataival. Jelenleg csak a Cambridge Analytica botrányos alkalmazása szerepel rajta, ám ha a mostani 200-as listának kiteregetik a szennyesét, itt valószínűleg tudni fognak róla a felhasználók.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nyakunkon a magyar fizetési forradalom – de mi következik utána?

Nyakunkon a magyar fizetési forradalom – de mi következik utána?

A július 1-jén elrajtoló magyarországi azonnali fizetési rendszer komplexebb lesz, mint a világ bármelyik hasonló megoldása - persze azért máshol sem tétlenkednek, folyamatosan születnek az újabb és újabb, innovatív banki szolgáltatások. A világ egyik legjelentősebb Fintech-rendezvénye, a londoni FintechConnect kiállítás és konferencia nyomán járjuk körül a folyamatokat.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX39720.77+1.23%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?