Hirdetés
Hirdetés

Nem erről volt szó – váratlanul árat duplázott a Tesla

2018. május 22., 16:48

Elon Musk szerint nincs mit tenni, az „olcsóbb” Model 3 mostantól 78 ezer dollárba kerül.

Rengeteg kavarodás van mostanság a Tesla új – és olcsóbbnak szánt – modellje, a Model 3 körül, a feltorlódott rendelésállomány és a gyárleállások még az autógyártó árfolyamát is megtörték, miután a befektetőknek elege lett Musk ígérgetéseiből. Most újabb információkkal borzolja a kedélyeket a Tesla-vezér, a Bloomberg cikke szerint ugyanis váratlanul több mint duplájára nőtt a kocsik ára.

Korábban ugyanis 35 ezer dollárt kellett fizetnie az érdeklődőknek a személyre szabott kocsikért (minden Tesla megrendelésre készül), Musk egy Twitter-üzenetben azonban elmondta: a festés, a kerekek és minden tartozékkal együtt egy új Model 3 (Autopilot nélkül!) 78 ezer dollárra taksál – kb. annyira, mint a BMW M3-as modellje. Cserébe 15 százalékkal gyorsabb, nyugtatott meg mindenkit Musk:

Hirdetés

Musk elmondása szerint a 35 ezer dolláros határ ugyanis a 220 mérföldes akkuval bíró autókra vonatkozik, az emberek azonban nagyobb érdeklődést mutattak a nagyobb hatótávú és gyorsabban tölthető verzióra, ami már 44 ezer dollárba kerül. Hozzátette: először a gyártást kell egyenesbe hozni, aztán vitatkozhatnak az árról, a legtöbbet ugyanis maga a szállítás teszi hozzá a többletárhoz:

With production, 1st you need achieve target rate & then smooth out flow to achieve target cost. Shipping min cost Model 3 right away wd cause Tesla to lose money & die. Need 3 to 6 months after 5k/wk to ship $35k Tesla & live.

— Elon Musk (@elonmusk) 2018. május 21.

Mindezek dacára a Tesla 8180 Model 3-at adott el az első negyedévben, ezzel a legtöbbet eladott elektromos autó lett Amerikában. Emellett több mint félmillióan tették le az ezer dolláros foglalót a járművekre, vagyis további ennyit gyárthatnak még le.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Egy amerikai tömeggyilkosság anatómiája

Egy amerikai tömeggyilkosság anatómiája

Az amerikai gyógyszeripar kilóra vette meg a politikai osztályt, nem számít évi több tízezer ember halála sem. A túladagolásos halálesetek száma 2006 és 2016 között 400 százalékkal nőtt abban az Ohióban és Pennsylvaniában, amely két szövetségi államnak kulcsszerepe volt Trump két évvel ezelőtti győzelmében Hillary Clinton felett.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX37297.97-0.5%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?