Hirdetés

A valóban hatékony meetingek receptje

2019. július 15., 13:08

A legtöbb munkatárs számára a meeting kifejezés egyet jelent az unalommal és az elpazarolt idővel. Sajnos sokunknak van már tapasztalata teljesen felesleges, időt rabló és sehová sem vezető megbeszélésekről. Pedig Steven Rogelberg szerint a meetingekre igenis szükség van. Az Észak-Karolina Charlotte Egyetem professzora kutató munkájának eredményeként arra jutott, hogy a kooperáció, a hatékony kommunikáció, valamint a közös döntéshozatal csakis ebben a formátumban tud megvalósulni. Ennek fényében rövid bejegyzésünkben a valóban hatékony meetingek receptjét fogjuk megosztani Roselberg professzor eredményei alapján.

Alacsony létszám és felkészült házigazda

A meeting résztvevői csakis akkor lesznek aktív részesei a megbeszélésnek, ha az ott felmerülő témák kapcsán nekik is van szerepük. Ennek következtében azokat a munkatársakat nem feltétlenül kell meghívni, akik mindössze hallgatni ülnének be.

Hirdetés

Sokkal produktívabb lesz a társasság akkor, hogyha a „hallgatók” csak néhány perc erejéig csatlakoznak, vagy pedig e-mail értesítő formájában kapnak tájékoztatást a megbeszélésen történtekről.
Egyúttal a meeting szervezője részéről extra felkészültség kell a hatékonysághoz. Ő lesz az, aki egyfajta moderátorként keretet ad az aktuális témaköröknek, emellett pedig betartatja az ütemtervet a teremben helyet foglalókkal.

Nyugodtan lehet változtatni az időtartamon, illetve formátumon

Valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva a meetingek jelentős része 60 perces időtartamra szól. Sok esetben akkor is kitöltik ezt az intervallumot, amikor igazából jóval korábban végeznének. Ezzel bizony értékes perceket veszítenek, amit más elfoglaltsággal is lehetne tölteni.

Érdemes tehát bevezetni a 15, 20 vagy 30 perces megbeszéléseket is, hogyha ez a leginkább célravezető megoldás.

A jobb eredmények érdekében a formátumon is szabad változtatásokat eszközölni. Nyugodtan lehet például sétára hívni a meeting résztvevőit, vagy például egy brainstorming alkalmával szóbeli helyett írásos visszajelzéseket kérni.

Kérdezzünk, kérjünk visszajelzéseket és értékeljünk

A hatékony meetingek egyik legjobb receptje, ha egy jól meghatározott struktúra mentén kérdéseket teszünk fel a résztvevőknek, majd a válaszokra alapozva folytatjuk a beszélgetés menetét. Ezáltal nem csak a mi keretrendszerünk érvényesül, hanem a munkatársakat is jobban bevonhatjuk az eszmecserébe.

Attól pedig ne rettenjünk vissza, hogy az általunk menedzselt meetingek kapcsán visszajelzést kérjünk a résztvevőktől. Ha megkérdezzük tőlük, akkor el fogják mondani mindazt, amitől a jövőben még inkább eredményesek lehetnek az általunk tartott megbeszélések.

A folyamatos visszajelzések, értékelések és megvalósítás eredményeként pedig szép lassan mi leszünk a szervezet legjobb meeting házigazdái.

500 000 forint, ha átmeneti segítségre van szükség

Ne csússz el a pénzügyeiddel! Ha hirtelen kiadások merültek fel és nem tudsz hova fordulni, megoldást jelenthet egy villámgyorsan felvehető kölcsön. A legjobbat gyorskölcsön kalkulátorunk segítségével találhatod meg! Ezek a legkedvezőbb ajánlatok a törlesztőrészlet nagysága alapján, ha 500 000 forintra van szükséged 36 hónapos futamidővel: a Raiffeisen Bank személyi kölcsönének 16 595 forint a törlesztőrészlete, a THM 13,41 százalék. A Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsönénél 16 763 forint a havi törlesztőrészlet, a THM pedig 14,20 százalék. Pár forinttal tér el az Erste Bank Most személyi kölcsöne is, a törlesztőrészlet 17 330 forint, a THM pedig 16,88 százalék. A CIB Bank személyi kölcsönének 18 392 Ft a törlesztőrészlete, a THM 21,05 százalék. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Üzleti bénultság lett úrrá Kínán a koronavírus miatt

Üzleti bénultság lett úrrá Kínán a koronavírus miatt

A luxusfogyasztás visszaesése, elmaradó makaói szerencsejátékosok, a légitáraságok megzuhanó részvényei, szabadságra küldött banki alkalmazottak, az autógyárak megbénult beszállítói láncai – ezek Kínában az azonnali és közvetlen következményei a koronavírus terjedésének.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hirdetés

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Mennyi lesz a nyugdíjkorhatár 20 év múlva?