Hirdetés
Hirdetés

Egyre biztosabb: az oroszok miatt nyert Trump a választásokon?

2017. október 04., 09:17

Sikerült két kulcsfontosságú államot Clinton ellen fordítani a kamuhírekkel.

A Reuters cikke szerint egyre biztosabb, hogy volt orosz közrejátszás az amerikai elnökválasztás kimenetelében, rengeteg Facebook-hirdetés látott ugyanis ebben az időszakban napvilágot, amik orosz kötődésűek. A hirdetéseket elsősorban Michigan és Wisconsin államokban láthatta a közönség, azokat kifejezetten speciális demográfiai csoportoknak szánták, és megosztó tartalmakat közvetítettek, köztük muszlimellenes kampányokat.

A két állam kulcsfontosságúnak számít az elnökválasztás során, gyakorlatilag itt dől el, ki lesz végül az amerikai elnök. Mindkét államban Trump nyert, igaz, mondhatni, csak hajszállal: Wisconsinban 22 748 szavazattal, míg Michiganben 10 700 vokssal nyomta le Clintont. Az oroszok által rendelt Facebook-hirdetéseket mintegy 10 millió amerikai láthatta a Facebook saját bevallása szerint. Oroszország természetesen tagad minden ilyen vádat.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Azt hitted, a magyar közmédia drága? Akkor figyeld meg őket

Azt hitted, a magyar közmédia drága? Akkor figyeld meg őket

Németországban a közmédia 32-szer annyi pénzből gazdálkodik, mint Magyarországon, 2543 milliárd forintból – van is róla vita, hogy alaposan meg kéne reformálni. Ráadásul az állami média csúnyán belenyúl a piac működésébe. A brit BBC is drága. Az emberek egyre kevésbé akarnak televíziós díjat fizetni.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?