Hirdetés
Hirdetés

Egyre biztosabb: az oroszok miatt nyert Trump a választásokon?

2017. október 04., 09:17

Sikerült két kulcsfontosságú államot Clinton ellen fordítani a kamuhírekkel.

A Reuters cikke szerint egyre biztosabb, hogy volt orosz közrejátszás az amerikai elnökválasztás kimenetelében, rengeteg Facebook-hirdetés látott ugyanis ebben az időszakban napvilágot, amik orosz kötődésűek. A hirdetéseket elsősorban Michigan és Wisconsin államokban láthatta a közönség, azokat kifejezetten speciális demográfiai csoportoknak szánták, és megosztó tartalmakat közvetítettek, köztük muszlimellenes kampányokat.

A két állam kulcsfontosságúnak számít az elnökválasztás során, gyakorlatilag itt dől el, ki lesz végül az amerikai elnök. Mindkét államban Trump nyert, igaz, mondhatni, csak hajszállal: Wisconsinban 22 748 szavazattal, míg Michiganben 10 700 vokssal nyomta le Clintont. Az oroszok által rendelt Facebook-hirdetéseket mintegy 10 millió amerikai láthatta a Facebook saját bevallása szerint. Oroszország természetesen tagad minden ilyen vádat.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Szép, hogy nőnek a fizetések – épp csak erre nem elég

Szép, hogy nőnek a fizetések – épp csak erre nem elég

Tavaly konkrétan másfélszer gyorsabban nőttek a lakásárak, mint a keresetek: míg a bruttó átlagkereset egy év alatt 13 százalékkal emelkedett, addig a piacra dobott eladó ingatlanok kínálati ára 18 százalékkal növekedett csupán egy esztendő leforgása alatt, derül ki az Otthontérkép Csoport közleményéből. De akkor mi hajtja még mindig a lakásvásárlási kedvet?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?