1p
Elkészültek az első számítások. Valójában csak azoknak éri meg a családi adókedvezmény kiterjesztése, akiknek legalább két gyerekük van. Jól azonban csak a háromgyerekese családok járhatnak, azok alapján, amit most lehet tudni a tervekről.

Adócsökkentés nélkül nőhet a családok jövedelme, ahogy arról a Privátbankár beszámolt. A tervek szerint az érintettek a kedvezménynek a 16 százalékos személyi jövedelemadóból igénybe nem vett részét a 7 százalékos egyéni egészségbiztosítási járulékból és a 10 százalékos nyugdíjjárulékból is igénybe tudják venni.

A jövő évi költségvetést már úgy kell megtervezni, hogy a változásokat annál figyelembe kell venni. A Privátbankár számításai szerint nagyjából 40-50 milliárd forintos terhet jelenthet a költségvetésnek.

Az RSM DTM megvizsgálta, hogy alakulnak a bruttó bérekhez képest a nettó jövedelmek.

A társaság közleménye szerint számításaik az alábbi alapfeltevéseken, illetve eddig ismertté vált, tervezett módosításokon alapulnak:

- A személyi jövedelemadónál fel nem használt családi adóalap, illetve ezen keresztül adókedvezmény érvényesíthető lesz    meghatározott egyéni járulékokkal szemben.

- Az egyes sajtóértesülések és bejelentések során többféle elképzelés is napvilágot látott, így a három eddig ismert    lehetőséggel számoltunk: a kedvezmény vagy az egyéni nyugdíjjárulékkal (10 százalék), vagy az egyéni egészségbiztosítási járulékkal (7 százalék), vagy mindkettővel szemben (17 százalék) érvényesíthető lehet.

- A gyermekkedvezmény változatlan mértékben fennmarad, 2014-ben tehát két gyermekig gyermekenként 62 500 forint, három vagy több gyermek esetében pedig 206 250 forint adóalap-kedvezményt lehet igénybe venni.

- Az egyéni nyugdíj-, egészségbiztosítási- és munkaerő-piaci járulék mértéke változatlan marad.

Amennyiben a járulékok esetén is lehetőség lesz az adókedvezmény megosztására, akkor az alábbi táblázatban található havi bruttó munkabéreket nem egyéni jövedelmi szinten, hanem családi jövedelmi szinten lesz érdemes vizsgálni.

Az RSM DTM szakértői a számításoknál azt vizsgálták, hogy hogyan változhat a család nettó jövedelme.Az, hogy a jövedelmek hogyan alakulnak két, illetve négy gyerek esetén, a RSM DTM oldalán nézhetik meg.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Adó Vannak esetek, amikor a munkaadónak kell biztosítania a védőfelszerelést
Privátbankár.hu | 2020. március 29. 12:30
A szemétszállítók, illetve a szennyvízkezeléssel foglalkozók biztonságáról a foglalkoztatónak kell gondoskodnia.
Adó Trükközött a jelentésekkel egy betegszállító cég
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:58
Hatvanmillió forint értékű egészségpénztári támogatást vett fel jogosulatlanul egy Szabolcs megyei betegszállító vállalat.
Adó Vizsgálódott a NAV – sok szabálysértés a külföldiek éttermeiben
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:08
A Dél-Alföldön ellenőrzött, külföldiek által üzemeltetett szegedi éttermek több mint kétharmadánál találtak szabálytalanságokat az adóellenőrök.
Adó Késésben vagy az adóbevallással? Van egy jó hírünk!
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 08:42
A NAV négy legnagyobb fővárosi ügyfélszolgálata a május 20-áig hátralévő valamennyi munkanapon hosszabb nyitva tartással várja a bevallókat.
Adó Óriási adócsökkentési pakkot kapunk
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 07:57
Összességében 220 milliárdos köztehercsökkentést indítványoz a kormány a jövő évi adócsomagban – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.
Adó Túlzottan is félünk az áfacsalástól
Privátbankár.hu | 2015. május 12. 15:08
Évente közel 200 milliárd euró áfától, az összes lehetséges áfabevétel közel hatodától esnek el az uniós tagállamok az áfacsalások miatt.
Adó Ha a disznóknál bejön, másutt is csökkenhet az áfa?
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 18:23
Nemcsak a sertéságazatnak, de az agráriumnak és az egész gazdaságnak kedvezőbb lenne az alacsonyabb áfakulcs - ezt akarja bizonyítani az 5 százalékos áfa bevezetését követően a Terméktanács.
Adó Így enyhítené a reklámadót a szakmai szervezet
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 11:55
Megszüntetné a saját célú reklám adóztatását az Országos Kereskedelmi Szövetség. Az ötszázalékos kulccsal képtelenek tervezni a kkv-k.
Adó Tényleg olcsóbb lett a hús? Komoly ellenőrzés vár a kereskedőkre
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 08:41
Jövőre 27-ről 5 százalékra csökken a sertéshús áfája, az NGM is ellenőrizni fogja, hogy a kereskedők nem nyelik-e le.
Adó Matekozzon velünk: hányan tudnak felöltözni ennyi hamisítványból? - képek
Privátbankár.hu | 2015. május 9. 10:02
Szép nagy fogása volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, mintegy 230 millió forintnyi gagyi utánzatot találtak egy ganz-telepi raktárban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG