<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
RSM DTM
Személyes pénzügyek Lakáscélú támogatás: fontos határidő jön!
Privátbankár.hu | 2019. február 26. 11:38
Az Szja-törvény 2018-ig biztosította, hogy egy munkáltató akár 5 millió forint összegű adómentes lakáscélú munkáltatói támogatást nyújtson munkavállalóinak.
Vállalat Félnek a vállalkozók – romba döntheti Európát a Brexit?
Privátbankár.hu | 2017. február 21. 10:29
Az európai vállalatvezetők komoly veszélyforrásként kezelik a britek kilépését.
Vállalat Mindjárt lejár a határidő: súlyos büntetés jár azoknak a cégeknek, akik ezt elfelejtik
Privátbankár.hu | 2017. február 9. 11:02
Azoknak a kft-knek, amelyek jegyzett tőkéje nem éri el a 3 millió forintot, legkésőbb március 15-ig dönteniük kell törzstőkéjük sorsáról.
Makro / Külgazdaság Több lenne a fizetésünk, de kik járnának a legjobban a járulékcsökkentéssel?
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 17. 14:05
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter néhány hete mondta, hogy az ország foglalkoztatási gondjainak egy részére a járulékcsökkentés nyújthatna megoldást. Milyen alternatívái és hatásai lennének a béreket terhelő adók és járulékok csökkentésének? Az RSM Hungary ezeket vette sorra.
Karrier Szabadság, plusz pénz, végkielégítés - így dolgozol jövőre
Privátbankár.hu | 2015. december 13. 20:30
A Munka Törvénykönyvét érintő változások mellett a közszolgálatra vonatkozó törvényt, a munkavédelmemről, valamint a munkaügyi ellenőrzésről szóló törvényt is módosíthatják. Szigorodhatnak a felmondási szabályok, erősödhet a munkavédelem.
Vállalat Pénzt kérsz az emberektől? Ne felejts el adózni!
Privátbankár.hu | 2015. november 19. 18:30
Óriási löketet adhat projektünknek, vállalkozásunknak, ha közösségi finanszírozással sikerül egy jelentősebb összegre szert tennünk. Azonban ne felejtsük el, hogy ez is adóköteles. Több fajtája van az ilyen típusú bevételnek is, ezért ha nem figyelünk oda, könnyen eltévedhetünk az adózás útvesztői között.
Vásárló Tisztázta az EB: így kell fizetned az áfát
Privátbankár.hu | 2015. október 13. 09:17
Áfa szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy egy-egy szolgáltatás hány ügyletet takar és melyek a fontosabb elemek.
KKV Visszásság a NAV csodafegyverében - így szívatják a cégeket
Privátbankár.hu | 2015. június 13. 14:02
Már korábban is lehetett tartani attól, hogy nem lesz jó vége, ha a NAV az EKAER ellenőrzéseket összekapcsolja a végrehajtással. Sajnos a jóslat beigazolódott. A felvetett problémák valósággá váltak és a vállalkozások veszteségekkel kénytelenek szembe nézni különösen akkor, ha az adóhatóság eljárása jogszerűtlennek minősül.
KKV Így működik az új adóhitel: ha odateszed magad, segít az állam
Privátbankár.hu | 2015. május 20. 17:03
A jövő évi adócsomag egyik új eleme a növekedési adóhitel: új adótervezési lehetőséget biztosítanak azoknak az adózóknak, akiknek az eredménye az egyik évről a másikra hatszorosára változik. Becslések szerint mintegy 20 ezer vállalkozás lesz jogosult erre a kedvezményre. Milyen feltételek mellett lehet élni a növekedési adóhitelt felhasználni?
Adó Csak az EU-tól rémült meg a kormány, vagy tényleg változott a reklámadó?
Privátbankár.hu | 2015. május 8. 15:56
Egy új kormánytervezet eltörölné a reklámadó jelenlegi sávjait, és egységesen egy kulcsot vezetne be százmilliós reklámbevétel fölött. Kik lesznek a módosítás nagy nyertesei és vesztesei? Történt-e érdemleges változás az előző tervezethez képest, vagy a kormány csak a kritikus pontokon változtat, hogy elkerülje az uniós szankciókat?
Adó Mi lesz a reklámadóval és a több tízezer céggel, aki fizethet?
Privátbankár.hu | 2015. április 26. 18:15
Nagy várakozás övezi, miként fogja rendezni a kormány a reklámadó sorsát. A reklámadó lehetséges mértékén, illetve a reklámadóból származó bevételre vonatkozó becslésen kívül más nem ismert, pedig ez egyre égetőbb probléma széles adózói körben. Az éves adóbevallás benyújtására kötelezettek jelenleg nem tudják, miként kell adókötelezettségüket teljesíteniük - emeli ki Fekete Zoltán Titusz, az RSM DTM adómenedzsere blogbejegyzésében.
Adó Nem könnyű búcsút inteni a NAV-nak: hogy adózik, aki külföldön dolgozik?
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 20:00
Ha egy magyar állampolgár külföldön dolgozik, akkor is előfordulhat, hogy Magyarországon kell személyi jövedelemadó bevallást benyújtania és adót fizetnie. Különösen izgalmas ez manapság, amikor egyre élesedő verseny bontakozik ki az európai országok között a jövedelemadó-kulcsok vonatkozásában. Az sem mindegy, hogy mi történik a külföldön szerzett kamattal, vagy akkor ha eladunk valamit. A helyzet az értékpapírok esetében a legbonyolultabb.
Adó Marad még hely a világban, ahova el lehet dugni a pénzt?
Privátbankár.hu | 2015. április 19. 10:05
Az OECD Átláthatóság és Információcsere Globális Fóruma a múlt hónapban jóváhagyta Svájc beléptetését a „peer review” második fázisába, Magyarországnak pedig lezárta a második fázis szerinti vizsgálatát, amelyben „nagyrészt megfelelt” minősítést kaptunk. Mit jelent ez pontosan? Melyik ország hogy áll a vizsgálatban és mi milyen értékelést kaptunk?
Adó Elszabadult hajóágyú lehet az adóhatóság csodafegyveréből
Privátbankár.hu | 2015. február 12. 14:57
Bár adtak némi haladékot az EKAER-rendszer próbaüzemének kitolásával, a szakértők szerint azóta sem történt semmi látványos előrelépés a pontatlanságok javításával, a részletszabályok meghatározásával kapcsolatban. A vállalkozások továbbra sem tudnak felkészülni a március 1-jei indulásra, amíg nem tisztáznak bizonyos kérdéseket a jogalkotók.
Adó Nem érted, mennyibe kerül idén a cafeteria? Itt van minden feketén-fehéren!
Privátbankár.hu | 2015. január 29. 13:00
Idén 500 ezer helyett már csak 200 ezer forintig él a kedvezményes adóteher a cafeteriánál, a SZÉP-kártyánál viszont bevezettek egy új, 450 ezer forintos kategóriát. Rádásul a béren kívüli juttatásokat két csoportra kellett osztani a rekreációs keret elkülönítése miatt - az RSM DTM infografikája viszont segít az eligazodásban.
Adó Még mindig nem érti, mit akar a NAV? Pedig már csak néhány napja maradt
Privátbankár.hu | 2015. január 18. 08:02
Az EKAER regisztrációs rendszer már az elindulása óta eltelt néhány hétben is finomodott. Az azonban világosan látszik, hogy bevezetésével a vállalkozások adminisztrációs terhei jelentősen növekedtek. Kiket érint? Kik mentesülhetnek a rendszer alól? Itt van minden, amit érdemes tudnia.
Adó Elkapnák a multik grabancát, de van, aki áfaemelésen töri a fejét
Privátbankár.hu | 2014. december 29. 11:10
A társasági adókulcsok várhatóan nem változnak számottevően a következő három évben – állapította meg az RSM pénzügyi és adótanácsadó hálózat 50 országra kiterjedő kutatása. A területen a legnagyobb kihívást a teljes lendülettel folyó, OECD által vezényelt globális adórendszerreform jelenti, amely elsősorban a multinacionális cégek adóelkerülésének visszaszorítását célozza és a cégeket, a hatóságokat valamint a szabályozókat is kihívások elé állítja. Ugyanakkor a fogyasztáshoz kapcsolódó adók terén további növekedésre lehet felkészülni.
Adó Új világ köszönt be a magyar adórendszerben - sok céget ér majd meglepetés
Privátbankár.hu | 2014. december 11. 06:10
Az adótörvények jövő évi változásai a megszorítások, az adminisztratív terhek növekedésének irányába mutatnak. Az EKAER rendszer bevezetése néhány héten belül megtörténik, a bírságok mértéke akkora, hogy simán megrengethet egy vállalatot, sok céget érint, a részletszabályok mégis hiányoznak - hogy lehet erre mégis felkészülni?
Vásárló Itt az év vége, de még rengeteg szabid van? Akkor ezekre figyelj, különben elbukod
Privátbankár.hu | 2014. november 27. 20:04
Az év végéhez közeledve mind a munkáltatók mind a munkavállalók oldaláról felmerül a kérdés az eddig ki nem vett, vagy ki nem adott szabadságok további sorsáról. Milyen esetekben lehet a még fel nem használt szabadnapokat kivenni, vagy továbbgörgetni a következő évre?
Vásárló Szeretne többet fizetni a Tescóban? A kormány ezt is megoldja
Privátbankár.hu | 2014. november 7. 15:38
A hat százalékot is elérheti a nagy külföldi áruházláncok bevételét sújtó új adóteher. A külföldi kereskedelmi láncok hátrányos megkülönböztetése a magyar tulajdonú vállalkozásokkal szemben tovább folyik. Büntetik a kis árréssel dolgozó, tehát olcsó kereskedőket. Hogy ebből mekkora áremelés lesz, még kérdéses.
Adó Drágul a szesz és a cafetéria - mi van még az adócsomagban?
Privátbankár.hu | 2014. október 23. 12:02
A jövő évi adócsomagban a különadók maradnak, változik a cafetéria adóztatása, a tao és az áfa mellett számos egyéb adótörvény módosul. Az adórendszer szerkezetét érintő változást a 2015-ös adócsomag nem tartalmaz, a hangsúly a jövőben is a fogyasztási típusú adókra helyeződik, a családi adózás és a munkahelyteremtés ugyanakkor fókuszban marad.
Adó Káosz van a reklámadó körül - itt egy kis segítség
Privátbankár.hu | 2014. október 13. 12:28
Rengeteg gond van a reklámadóhoz szükséges nyilatkozatokkal, az RSM DTM kalkulátorával megnézheti megfelelő-e a dokumentum.
Adó Kétgyerekesek: most megnézheti, mennyivel lesz vastagabb a boríték jövőre
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 22. 11:49
A családi adóalap-kedvezmény változásának hatására jövőre minden jövedelemsávban növekszik a kétgyermekesek nettó jövedelme. Jövőre bruttó 121 211 forintos jövedelem felett a nettó bér havi 20 ezer forinttal lesz magasabb, de már a minimálbért kereső szülők borítékjába is 13 ezer forinttal több kerülhet minden hónapban.
Adó Itt az újabb határidő: neked kell reklámadót fizetned? Segítünk eldönteni
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 9. 13:50
Szeptember 20-áig (illetve ezúttal 22-én hétfőig) kell reklámadó-bevallást készíteniük azoknak a cégeknek, amelyek reklámoztak valahol - a Facebookon, az iroda falán, céglogós bögrén vagy szórólapon. Az RSM DTM összeszedett 4 kérdést, amelynek megválaszolásával mindenki eldöntheti, kell-e fizetnie vagy bevallást benyújtania.
Makro / Külgazdaság Megjöttek a számok: elkezdődött a felzárkózás, mi hol tartunk?
Privátbankár.hu | 2014. július 29. 18:02
Csökkent a különbség az elmúlt év során a világ vezető fejlett országai (G7) és nagy feltörekvő gazdaságai (BRICS) között a vállalkozások számának növekedési üteme tekintetében – derült ki az RSM International nemzetközi pénzügyi és adótanácsadó hálózat legújabb „Business Births and Death” felméréséből. Az aktív cégek köre a BRICS országokban 1,2 millió, míg a G7 országokban közel félmillió társasággal bővült, a csoportokon belül azonban jelentős különbségek tapasztalhatók.
Vásárló Vége az utalványtőzsdének, a NAV büntet
Privátbankár.hu | 2014. július 23. 11:32
Nem adható többet adómentesen visszaváltható, pénzzé tehető utalvány. Nem véletlenül.
Adó Figyelem, változnak a számlázás szabályai!
Privátbankár.hu | 2014. július 2. 10:56
Egy új rendelet hatálybalépésével módosulnak a számla és a nyugta adóigazgatási azonosítási szabályai. Be kell jelenteni a számlázóprogramot az adóhatóság felé - akkor is, ha online.
Adó Változás jön - így is lecsaphat a cégére a NAV
Privátbankár.hu | 2014. június 26. 17:02
Július elsejétől elektronikusan is indíthat ellenőrzéseket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Adó Céged nem fizetheti lakáshiteled? Lehet, hogy mégis
Privátbankár.hu | 2014. június 17. 14:52
Kiterjeszthetik azok körét, akik igénybe vehetik az adómentesen adható munkáltatói lakástámogatást.
KKV Itt ne költsön pénzt beruházásra!
Privátbankár.hu | 2014. június 6. 14:48
Új regionális térkép alapján igényelhetnek fejlesztési támogatásokat a magyar vállalatok. Júliustól a fejlesztési adókedvezmény több régióban csökken, Budapesten pedig megszűnik. Mutatjuk, melyik régióban lesz érdemes, és hol nem beruházni a követező ciklusban.
Adó Jövőre megint változhatnak az áfa-szabályok
Privátbankár.hu | 2014. május 21. 13:15
Tíz év telt el Magyarország Uniós csatlakozása óta, amely az adózás területén is számos változást hozott. Az áfára vonatkozó szabályozás folyamatosan változik és 2015-től újabb változásokra kell felkészülni.
KKV Jobb, mint a végrendelet - mi az?
Privátbankár.hu | 2014. május 13. 16:00
Külföldön teljesen bevett joggyakorlat, Magyarországon még gyerekcipőben jár a bizalmi vagyonkezelés. Ingatlant, hajót, repülőt is rábízhat egy vagyonkezelőre a tulajdonosa. Mivel jár ez? Mi a garancia arra, hogy aki gazdag, nem tűnik el az állami szervek szeme elől? Videóinterjú.
KKV Három magyar cég a top 100-ban - elkezdődött az idei pályázat
Privátbankár.hu | 2014. május 7. 11:18
Idén is lehet pályázni a European Business Award-ra, 11 kategóriában indulhatnak a cégek.
Pénzügyi szektor Kész a rendelet: kiderültek a részletek a lakáshitel támogatásról!
Privátbankár.hu | 2014. április 4. 14:35
A lakáshitel-törlesztési támogatás kapcsán ma megjelent rendelet pontosan tisztázza, hogyan és milyen feltételekkel támogathatja a munkáltató dolgozója hiteltörlesztését az 5 millió forintos értékhatárig. Tudjon meg mindent az új, leghasznosabb cafeteria elemről!
Adó Önnek elég a söralátét adója bevallásához?
Privátbankár.hu | 2014. március 25. 10:32
Azok, akik számára a munkáltató nem vállalta a személyi jövedelemadó bevallás elkészítését, illetve akik a szja bevallásukat nem az adóhatósággal szeretnék elkészíttetni, két lehetőségük van: vagy a klasszikusnak tekinthető 1353-as adóbevallást, vagy az azonos számú adónyilatkozatot töltik ki. De ki és mikor választhatja ezt a bevallási formát?
Adó Így szabadulhat lakáshitelétől - itt vannak a részletek!
Privátbankár.hu | 2014. február 26. 14:00
A munkáltató által kedvező feltételek mellett biztosítható lakáshitel-törlesztési támogatás kapcsán a most megjelent jogszabály világossá tette, milyen szempontokat kell figyelembe venni a juttatás eldöntésekor.
Adó Bekeményít a NAV - nem lesz kivételezés
Privátbankár.hu | 2014. február 21. 19:50
A NAV idei ellenőrzési irányelve alapján az az üzenete az adózók felé, hogy a hivatal valamennyi adózónál ugyanazzal a szigorral fog eljárni az adóbevételek megrövidítésének, a költségvetési támogatások jogosulatlan visszaigénylésének megakadályozása érdekében, és egyre gyakrabban és többen találkoznak majd az adóellenőrökkel.
Adó Újabb fontos NAV határidő közeleg
Privátbankár.hu | 2014. február 13. 10:55
Hétfőig kell az adóhatóságnak jelezni azt, ha az adózó szeretné az adóhatóság segítségét, közreműködését kérni az adóbevallás elkészítése során. Ki kérhet segítséget a NAV-tól és mit kell tennie annak, aki ezt a lehetőséget választja?
Adó Így szabadulhat lakáshitelétől - figyeljen a részletekre is!
Privátbankár.hu | 2014. január 28. 18:00
Egyre több cég és még több munkavállaló érdeklődik a lakáshitel törlesztés kedvezményes adózású támogatásának lehetősége iránt. A méltányolható lakásigényhez kapcsolódó lakáshitelek törlesztését a munkahely adómentesen segítheti, így mindenki jól járhat; a deviza és forinthitelesek egyaránt. Mivel az alkalmazás módja még nem kiforrott, érdemes pontosan utánanézni milyen módon élhetnek ezzel a lehetőséggel a cégek, elkerülendő a későbbi bírságokat.
Adó Így adózunk 2014-ben - mi változik?
Privátbankár.hu | 2013. november 19. 11:23
A 2014-es adócsomag összességében kisebb volumenű változásokat hoz, mint a korábbi évek hasonló csomagjai, azonban még így is 36 jogszabály fog módosulni január 1-től. Az RSM DTM összefoglalta a legfontosabb változásokat.
Adó Ajándékozna a feleségének, de tart az illetéktől? Kicsit várjon!
Privátbankár.hu | 2013. november 13. 10:45
Több ponton is könnyítene az illetékszabályokon az készülő adótörvény. A tervek szerint nem csak a házastársak, hanem az első lakást vásárlók esetében is könnyítene a terheken a 2014-es adótörvény. Ugyanakkor lesz olyan is, ahol szigorítanak a feltételeken.
Adó Így változhat a családi adókedvezmény
Privátbankár.hu | 2013. október 22. 10:20
Az egyéni egészségbiztosítási és nyugdíjbiztosítási járulékból is leírható lesz a személyi jövedelemadónál fel nem használt adókedvezmény, ha elfogadják a 2014-es évre vonatkozó adótörvény-javaslatcsomagot
Adó Vargáék kiszámolták, mennyi marad a családoknál
Privátbankár.hu | 2013. október 19. 09:25
A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint 2014 a kiskeresetű családok éve lesz.
Adó Az ingatlanadóhoz hasonló lehet a luxusadó?
Privátbankár.hu | 2013. október 16. 07:33
Jövedéki adóként lehetetlen lenne bevezetni a luxusadót - vélik az ado.hu szakportál által megkérdezett adószakértők, akik szerint az általános forgalmi adó kulcsainak "átszabása" sem biztosan kivitelezhető, így inkább vagyoni típusú adók jöhetnek szóba.
KKV Válságban céget alapítani? Ezt sem a magyaroknak találták ki
Privátbankár.hu | 2013. október 8. 14:57
A globális válság ellenére is látványosan nőtt a vállalkozások száma az elmúlt években a nagy feltörekvő gazdaságokban. Miközben a világ vezető fejlett országaiban (G7) alig több mint 3 százalékkal nőtt az aktív vállalkozások száma 2007 és 2011 között, a legnagyobb feltörekvőket tömörítő BRICS-csoport több mint 25 százalékos gyarapodást mutatott e téren – derül ki az RSM International nemzetközi pénzügyi és adótanácsadó hálózat „Business Births and Deaths” felméréséből. Magyar szempontból nem túl jó hír, hogy az európai mezőnyön belül is sereghajtónak számítunk: 2011-ben csupán 0,3 százalékkal haladta a meg a működő vállalkozások száma a 2007-es értéket.
KKV Figyelem! Így nyerjen időt a kötelező tőkeemelésre!
Privátbankár.hu | 2013. október 3. 11:48
A 2014 márciusában hatályba lépő új Polgári Törvénykönyv (Ptk.) értelmében a kft-k minimális jegyzett tőkéjének összege a korábbi 500 ezer forintról 3 millió forintra emelkedik.
KKV Figyelem! Nem mindegy melyik évet nézik a tao-nál
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 26. 11:21
Átmeneti év az idei a társaságiadó-kedvezmény igénybevételénél. Nem csak a társaságoknak, hanem a támogatott előadóknak is figyelniük kell. Tavaly az Operettszínház kapta a legtöbb támogatást a cégektől, miközben a össztámogatások mértéke 20 százalékkal nőtt az előző évihez képest.
Adó Újított az adóhatóság: sokkal vastagabban fog a ceruza
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 19. 11:46
Az adóhatóság eddig is vizsgálta a számlák valódiságát, újdonság viszont, hogy sokkal vastagabban fog a revizorok ceruzája a bírság kiszabásánál: 50 helyett gyakran kerül elő a 200 százalékos büntetés. Mi áll a háttérben?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG