Nyugdíjjárulék
Személyes pénzügyek Ki hal bele előbb a német nyugdíjreformba? 
Eidenpenz József | 2024. április 21. 05:44
Újabb nyugdíjreform készül Németországban, részvénybefektetésekkel egészítenék ki az egyre nehezebben finanszírozható kifizetéseket, de valakinek az indulótőkét is be kell fizetni. Mindenki jól jár majd ezzel, vagy csak egy 500 milliárd eurós pénzkidobás lesz? A fiatalok duplán fizetnek az időseknek? A nők és a külföldiek mentették meg a nyugdíjakat?
Makro / Külgazdaság Összevonják a járulékokat, jön a tb-járulék 
Székely Sarolta | 2019. november 12. 18:36
Az előzetes jelzéseknek megfelelően a kormány benyújtotta a járulékok összevonását kezdeményező törvényjavaslatát. 
Személyes pénzügyek Azt hiszed, a magyar nyugdíjat nem fenyegeti veszély? 
Eidenpenz József | 2018. július 11. 16:34
A német adófizetők állják a német nyugdíjkassza kiadásainak már közel harmadát, és egyre többet kell a költségvetésből a nyugdíjakra átcsoportosítani. Hogy van ez Magyarországon, itt is ennyire rossz a helyzet? Rossz-e ez a jelenség egyáltalán? Melyik országban fizetnek a dolgozók, vállalkozók több adót, járulékot? Utánanéztünk.
Személyes pénzügyek Itt kaphatsz havi 43 euróval több nyugdíjat 
Privátbankár.hu | 2017. november 15. 17:00
A jó munkaerőpiaci helyzetnek, a gazdasági növekedésnek köszönhetően tele van az állami nyugdíjkassza Németországban. Így egyrészt jövőre is magas, három százalék körüli nyugdíjemelés várható, másrészt pedig hacsak jelképes mértékben is, de csökkentenék a nyugdíjjárulékot. De a kis keresetűek számára nagyobb ajándékot is terveznek.
Személyes pénzügyek De miért van Ausztriában 40 százalékkal magasabb nyugdíj, mint Németországban? 
Privátbankár.hu | 2016. november 26. 16:07
Németországban fellángolt a nyugdíjak körüli vita, különösen sérelmezik, hogy egy ugyanolyan bruttó bérű szakmunkás Ausztriában 40 százalékkal több nyugdíjra számíthat, mint Németországban. Kiderült, hogy külön kéne nyugdíjra takarékoskodni.
Makro / Külgazdaság Jön a járulékcsökkentés, mi lesz a nyugdíjakkal? 
Fellegi Tamás | 2016. október 20. 12:41
A Figyelő szerint a kormány több lépcsőben a munkabéreket terhelő járulékok csökkenésére készül a béremelkedés szintjének függvényében. A lap által felvázolt elképzelés ésszerűnek tűnik, megnézzük, hogyan lehetne ezt ténylegesen lebonyolítani, és mik lennének a hatások.
Makro / Külgazdaság Tényleg olyan alacsony a 15 százalékos személyi jövedelemadónk? 
Fellegi Tamás | 2016. március 31. 08:56
A kormány kiadta tájékoztató kék füzetét, melyet a legtöbb háztartásnak el is juttatott. Ebben természetesen sok mindenről van szó, most két dolgot, az SZJA mértékét és a minimálbért vizsgáljuk meg belőle, felvázolva a következő évek lehetséges változásait is.
Adó Szomszédaink hamarosan kevesebbet fizethetnek a nyugdíjasoknak 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 26. 07:51
Változatlan formában fogadta el a román szenátus hétfőn a Traian Basescu államfő által megfontolásra visszaküldött, nyugdíjjárulék-csökkentésről szóló törvényt.
Adó Egy gyerek nem gyerek, legalábbis adózás szempontjából 
Privátbankár.hu | 2013. július 26. 10:38
Elkészültek az első számítások. Valójában csak azoknak éri meg a családi adókedvezmény kiterjesztése, akiknek legalább két gyerekük van. Jól azonban csak a háromgyerekese családok járhatnak, azok alapján, amit most lehet tudni a tervekről.
Személyes pénzügyek Így lehet magasabb nyugdíja 
Privátbankár.hu | 2012. október 8. 08:31
Majdnem 800 ezer forint a rekordnyugdíj havi nettó összege. Az átlag ennek mindössze egynyolcada, de az évi 8 milliós járulékfizetési plafon eltörlésével most emelkedhet. A költségvetés rövid távon profitál ebből, néhány év múlva azonban a kiadási oldalon is megjelenik majd.
Makro / Külgazdaság Emelheti a kormány a nyugdíjjárulékot, válaszolt az IMF 
Privátbankár.hu | 2012. október 3. 08:17
Rogán Antal szerint átgondolják, hogy a nagyobb jövedelműek több nyugdíjjárulékot fizessenek és a közszolgákon is spórolnának. Az IMF pontosításokat vár a magyar féltől.
Adó Ünnepeljenek az adófizetők: mától magunknak keressük a pénzt (majdnem) 
Privátbankár.hu | 2012. július 2. 16:30
Idén július másodikán van az Adófizetők Napja. Ezen a napon ünnepelheti meg az átlagos magyar munkavállaló, hogy mától nem az államnak, hanem magának dolgozik. A jelenlegi adójogszabályok szerint ugyanis az átlagos dolgozó bére 50,67 százalékát viheti haza nettó fizetésként. Tovább rontja a helyzetet ha az áfával is számolunk, ekkor bérünk 39,9 százaléka marad csak nálunk. És ez még nem minden...
Személyes pénzügyek Pénztártagok nyugdíja: most akkor 75 vagy 100%? Vagy 76%? 
Zsiborás Gergő | 2012. április 5. 15:30
Akkor most 100 vagy 75%? Ez volt az elmúlt hónapok egyik fontos kérdése, legalább is annak a 100 ezer embernek, akik tavaly január végén nem léptek át az állami nyugdíjrendszerbe. A kérdés prózaian egyszerű: a magánnyugdíjpénztári tagok mekkora nyugdíjat kapnak majd? Az ügyben ismét a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz fordultunk és kiderült, tulajdonképp mind a két szám igaz. Sőt, van egy harmadik is.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG