<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
A CIG Pannónia 2012 első három negyedévében 15,139 milliárd forint bruttó díjbevételt ért el. A bruttó díjbevétel 2011 hasonló időszakához viszonyítva 22 százalékkal csökkent elsősorban az új értékesítések és eseti díjbevételek alacsonyabb volumene miatt. A harmadik negyedéves veszteség 372 millió forint.

Kevesebb pénzünk volt biztosításra

A társaság kommentárja szerint a pénzügyi-gazdasági válság nagymértékben csökkentette a háztartások elkölthető jövedelmét, mely az egész magyar biztosítási piac teljesítményét negatívan befolyásolja. A piaci stagnálás még a harmadik negyedévben is folytatódott. A negatív piaci környezetre válaszul a biztosító költségracionalizálást hajtott végre és hatékonyságnövelő intézkedéseket vezetett be.

Az intézkedések hatására a bruttó működési költségek jelentősen, 39%-kal csökkentek. Ezzel párhuzamosan folyamatban van az értékesítési hálózat átszervezése, melytől jelentős teljesítményjavulást vár a menedzsment.

A biztosító kommentárja szerint a meglévő rendszeres díjas szerződésállomány ugyanakkor stabil alapokat teremt és a befektetési portfólió növekedésével párhuzamosan költségviselő képessége egyre javul. Ennek, valamint a működési költségek csökkenésének eredményeképpen a harmadik negyedéves veszteség 372 millió forint, szemben az előző negyedév 1,261 milliárd forintjával.

Még két év a nyereségig

A biztosító által elért mérleg szerinti eredmény az első három negyedévben összesen 2,589 milliárd forint veszteség, mely továbbra is összhangban áll a vezetőség várakozásaival és azzal a deklarált üzleti céllal, hogy a biztosító 2014-re nyereségessé váljon.

A közelmúlt CIG-hírei

Október 1-jétől Sallai Linda és Barta Miklós személyében két új, fiatal menedzserrel bővült a CIG Pannónia Életbiztosító felső vezetése. A korábbi két vezérigazgató-helyettes - Kelemen Zsolt és dr. Mikó Gyula - tisztsége 2012. szeptember 30-i hatállyal megszűnt. Részletek >>

 

Szeptemberben a Biztosító belépett az egészségbiztosítási piacra a világ egyik legjobb orvosi hálózatával büszkélkedő, és díjnyertes szolgáltatásairól híres Best Doctors Inc-del aláírt stratégiai együttműködési megállapodás révén.

 

A potenciális ügyfelek érdeklődésére, megnövekedett igényre tekintettel újraindította a CIG Pannónia a Pannónia Alkony Életbiztosítás elnevezésű terméke értékesítését. Részletek >>

 

Az előzetes nyilatkozatok után a tulajdonosok véglegesítették részvényjegyzési szándékukat - 1 nilliárd 410 millió forint értékben jegyeztek kamatozó részvényeket. Részletek >>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG