<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Alkotmány
Makro / Külgazdaság Polgárháborús helyzethez vezethet, ha tavasszal kétharmad nélkül dobják ki az Alaptörvényt - interjú Hack Péterrel
Hollós János | 2021. október 5. 05:39
Alapvető szakmai hibák vannak Magyarország jelenlegi Alaptörvényében, ennek ellenére kétharmados többség nélkül nem szabad hozzányúlni - véli Hack Péter jogtudós, egyetemi tanár. Vele beszélgettünk.
Makro / Külgazdaság Ezek most a fontos dolgok: jön az alkotmánymódosítás és a választási törvény faragása
Privátbankár.hu / MTI | 2020. december 13. 11:56
Az Országgyűlés több mint negyven törvényjavaslatról szavazhat a jövő héten. A képviselők kedden az alaptörvény kilencedik módosításáról, valamint a választási szabályok megváltoztatásáról is dönthetnek.
Személyes pénzügyek Kérdéses nyugdíjforintok: ezért veszi el az állam, ami visszajárna az alkotmány szerint
Zsiborás Gergő | 2013. május 22. 06:10
Az egykori nyugdíjpénztári tagok nem kaptak vissza minden pénzt, ami nekik járt volna, az ombudsman szerint ez alkotmányos alapjogot sért. Az NGM máshogy látja: szerintük méltányos volt a vagyonátadás, például az adókedvezményt sem kérték vissza. Az állam pont azokat hozta hátrányos helyzetbe, akik plusz pénzt tettek volna félre a nyugdíjas éveikre. Utánajártunk mi lett a tagdíj-kiegészítések hozamával, úgy néz ki ezt a pénzt bukták azok a pénztártagok, akiknek járt volna.
Makro / Külgazdaság Matolcsy György, az egyszemélyes törvénygyár
Privátbankár.hu | 2012. december 30. 12:20
Idén is a nemzetgazdasági tárca javaslatára fogadta el a legtöbb törvényt az Országgyűlés, Matolcsy György a 225 megszavazott jogszabály ötödét kezdeményezte. A Ház tízszer módosította a költségvetést és háromszor az alkotmányt. Ellenzéki javaslatból nem lett törvény.
Makro / Külgazdaság Csaknem minden vitatott törvényt áterőszakolt a kormány
Privátbankár.hu | 2011. december 23. 15:30
Módosította a kormány a Brüsszel által erősen kifogásolt jegybanktörvény-tervezetét, Alkotmányba kerül az egykulcsos szja, megszűnnek a magánnyugdíj-pénztári utalások, kevesebb lesz a képviselő. A Parlament döntött arról is, hogy felelősségre vonható a szülő a gyerek éjjeli programjai miatt. A törvényeket futószalagon fogadta el a Parlament, miközben hatalmas botrány volt az ülésteremben és a Kossuth téren is.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG