<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Euler hermes
Vállalat Bezárások, rövidebb nyitva tartás jön a magyar boltoknál?
Privátbankár.hu | 2018. május 2. 17:03
A fogyasztói kereslet növekedése hajtja a kiskereskedelmi láncok növekvő árbevételét, ám az eredményességük szempontjából számos kockázati tényező felerősödik a magyar piacon. Egy friss elemzés szerint a növekvő bérek, a terjeszkedéshez felvett hitelek miatt egyre nehezebb nyereségesnek lenni, emiatt pedig komoly átszervezések várhatók idén.
Vállalat Futhatnak a pénzük után: hol a legveszélyesebb hitelezniük a cégeknek?
Privátbankár.hu | 2018. február 14. 17:22
Az Euler Hermes Hitelbiztosító február elsején közzétette részletes értékelését az országok adósságkezelési eljárásairól, melynek célja a döntéshozók támogatása a nemzetközi kereskedelemben. A jelentésben 50 ország nemzetközi adósságbehajtási gyakorlatait, problémáit, bonyolultságát mérték fel a helyi fizetési gyakorlatok, bírósági eljárások, illetve fizetésképtelenségi eljárások alapján.
Makro / Külgazdaság Ki fog dolgozni? Egyre durvább problémával szembesül Magyarország
Privátbankár.hu | 2018. január 6. 09:18
A hazai gazdaság növekedése a kedvező globális környezetben 2018-ban is megmarad, jövőre 3,5-4% közötti GDP növekedést várhatunk, ami uniós szinten kifejezetten jó eredmény, a régióban azonban már koránt sem kimagasló. A legfontosabb hazai iparágak különböző kihívásokkal néznek szembe, ennek megfelelően eltérő mértékben fejlődhetnek jövőre, azonban az általános munkaerőhiány, illetve az uniós források elérhetősége szinte mindenhol fontos tényezőként jelenik meg, akárcsak 2017-ben.
Makro / Külgazdaság Kirobbanó formában a hazai építőipar – mi okozza a legnagyobb problémát?
Privátbankár.hu | 2017. november 11. 13:30
A hazai építőipar teljesítménye idén rég nem látott javulást mutat. Az idei év második negyedévében 35 százalékot meghaladó mértékben nőtt a termelés volumene, és a kedvező tendencia várhatóan folytatódik az év hátralévő részében is – derül ki egy friss elemzésből.
Vállalat Hiába a hatalmas felfordulás, a magyar autóipart még ez sem tudja lenyomni?
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 13. 11:20
A magyar GDP egyik legfontosabb összetevője a folyamatosan növekvő autóipar, mely jelenleg is több mint 154.000 embert foglalkoztat. 2016-ban a hazai gyáripari teljesítményünk 29 százalékát adta ez az iparág, 25,4 milliárd eurót termelve, ráadásul további növekedés várható a jövőben. Másrészt az emissziós botrányok komoly gondot jelenthetnek már középtávon is, azonban hatásaik egyelőre nem érezhetők hazánkban.
hírlevél
Ingatlantájoló