LVMH
Részvény / Deviza / Áru Három forinttal olcsóbb az euró, megállíthatatlan az arany 
Eidenpenz József | 2024. április 17. 12:26
A tőzsdéken javult a hangulat, a piac emészti, hogy tolódik az amerikai kamatcsökkentés. A forint nagyot fordult, de nincs egyedül, az euró/dollár vagy a zloty is irányt váltott. Megvan a Telekom-osztalék, fő a fejük a luxusmárkáknak, nagyot estek a bitcoinbányász-részvények.
Részvény / Deviza / Áru Több kozmetikum, kevesebb alkohol – az ősz legjobban várt időszaka kezdődik 
Eidenpenz József | 2023. október 11. 12:24
Megnyugodtak a tőzsdék a hét eleji turbulenciák után, az indexek nagy része ma is felfelé tart. A dollár alig változik, a forint lassacskán erősödik. Enyhén csökken az új mumus, az olajár is, annál kicsit jobban a földgázé. Elindult az amerikai gyors jelentési szezon, amely sok izgalmat tartogathat a következő hetekben, miközben gazdasági adatok is bőven érkeznek, leginkább az inflációról.
Vállalat Vérengzés a luxusdivat világában: fejek hullanak a Guccinál 
Buksza blog | 2023. július 20. 17:18
A Gucci márkát (is) futtató Kering csoport részvényei több mint 6 százalékkal emelkedtek, mivel a befektetők jól fogadták a luxuscsoportnál végrehajtott, a Gucci sztármárka eladásainak felélesztését célzó jelentős vezetőségi átszervezésről szóló híreket. Van is mit behozni, hiszen a Gucci az elmúlt években lemaradt a közvetlen rivális LVMH és Hermes mögött, mivel nehezen tudott lépést tartani a világjárvány hatásaiból való kilábalásukkal.
Vállalat Példátlan, ami Rogán Antal egyik kedvenc cégével történt 
Privátbankár.hu | 2023. április 25. 09:33
Soha európai cég ezt nem mondhatta még el magáról.
Részvény / Deviza / Áru Augusztusban megint beomlott az európai autóipar, retikülökkel folyik az adok-kapok 
Eidenpenz József | 2020. szeptember 17. 11:47
Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed egyesek szerint csalódást okozott a piacoknak, mások szerint kellemes meglepetést. A tegnap esti amerikai esés mindenesetre folytatódik Ázsiában és Európában egyaránt. Kontinensünkön szenvednek a bankok és az autóipar. A BUX hozza az európai átlagot, főleg az OTP húzza le. Az új jelszó a “Hópehely” a technológiai részvények piacán, folytatódik a luxusóriások harca.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG