Március 15.
Vállalat Technológia és sajtószabadság: Egy egészséges demokráciának szüksége van egészséges újságírásra
Pásztor András | 2021. március 15. 06:54
1848. március 15-én mi magyarok a szabadságot, az autonóm, nemzeti önállóságon alapuló polgári öntudat kifejeződését ünnepeljük. A 173 évvel ezelőtti, márciusi ifjak által összeállított 12 pont első helyén ez állt: "Kivánjuk a’ sajtó szabadságát, censura eltörlését." Mit jelentenek ma, a 21. században ezek a szavak? Ki és mi veszélyezteti ma a sajtó szabadságát, mit is jelent ma a cenzúra? Ezekre a kérdésekre rendhagyó módon Brad Smith, a Microsoft elnökének pénteken, az amerikai Kongresszus albizottságának meghallgatásán tett tanúvallomását idézzük válaszul, mert olyan állításokat fogalmaz meg, amelyek egyszerre időtállók és reflektálnak az aktuális helyzetünkre, nemcsak Magyarországon, de szerte a világon. 1848. március 15-én ugyanis a haza és a haladás ügye még nem mondott ellent egymásnak, harmonikus egységben fonódtak össze. Erre lenne ma is szükség.
Makro / Külgazdaság Orbán a magyar függetlenség mellett kardoskodott és a lengyeleket éltette
Privátbankár.hu | 2019. március 15. 12:11
Nincsen nagy állami ünnep Orbán Viktor beszéde nélkül, ez most sem volt másképp. Március 15-én ezúttal a nagy bejelentések elmaradtak, de a miniszterelnök azt ígérte, hogy most jön csak igazán a nagy közép-európai felemelkedés, emellett Lengyelországot is rengeteget méltatta.
Makro / Külgazdaság Orbán európai forradalomról álmodik: Brüsszelt meg kell állítani!
Privátbankár.hu | 2017. március 15. 13:25
Ha nemzeti ünnep, akkor Orbán Viktor beszéd, egyúttal az is kiderült, hogy a menekültek mellett Brüsszel az ellenség. Összeszedtük, hogy miről elmélkedett a miniszterelnök a Magyar Nemzeti Múzeumnál. Ha hinni lehet Orbánnak, nekünk is éreznünk kéne az európai lázadás szelét.
Makro / Külgazdaság Megemlékezések, Orbán-beszéd, tüntetések - itt van minden, mi lesz március 15-én
Privátbankár.hu | 2017. március 14. 19:02
Mindenki megtalálja a magának való szórakozást és kikapcsolódást a holnapi napon: a hivatalos megemlékezéseken túl persze lesznek tüntetések és piknikezés is, de kivonhatjuk magunkat a politika alól és megannyi kulturális rendezvényre látogathatunk el. A közlekedésre azért nem árt odafigyelni: lezárások lesznek és a közösségi közlekedés is megváltozik.
Vásárló Lezárják a Nemzeti Múzeum környékét Orbánék miatt
Privátbankár.hu | 2016. március 6. 15:35
Március 15-én le lesz zárva az MNM környéke, ezt Hajdu János, a TEK főigazgatója rendelte el.
Makro / Külgazdaság Orbán: csak magunkra számíthatunk - üzent Európának is (Frissítve)
Privátbankár.hu | 2015. március 15. 12:25
A szuverenitásról, Magyarország Európában betöltött szerepéről, az uborkáról és a gerincről is beszélt a miniszterelnök március 15-i beszédében.
Makro / Külgazdaság BBC, New York Times: Orbán nekiment az EU-nak
Privátbankár.hu | 2012. március 16. 12:45
A miniszterelnök március 15-ei ünnepi beszédével számos európai sajtóorgánum foglalkozott ma. A legtöbben azt emeli ki, hogy a magyar kormányfő nekiment az EU-nak, azzal vádolva Brüsszelt, hogy gyarmatként bánik Magyarországgal.
hírlevél
depositphotos