Nemteljesítő hitel
Vállalat Jön a kisvállalati csődhullám?
Király Béla | 2020. december 14. 18:56
A monetáris és a fiskális politika keretében komoly forrásokat mozgattak meg, hogy a vállalati csődhullám elkerülhető legyen. A nagyobb méretű társaságok esetében ez komoly segítség volt, ám a kisvállalkozások esetében már nem ennyire egyértelmű a helyzet megítélése.
Pénzügyi szektor Bedőlt hitelektől szabadul az Erste
Privátbankár.hu | 2016. október 28. 17:09
Az Erste Bank Hungary Zrt. lakossági nem teljesítő jelzáloghiteleket ad el több mint 19 milliárd forintos értékben az Intrum Justitia Zrt.-nek.
Pénzügyi szektor Komoly nagytakarítás: így szabadulnának a bedőlt hitelektől magyar bankok
Privátbankár.hu | 2016. június 22. 14:28
Huszonhárom pénzügyi intézmény, köztük a legnagyobb problémás kereskedelmi ingatlanhitel-állománnyal rendelkező bankok mindegyike regisztrált a Magyar Reorganizációs és Követeléskezelő (MARK) Zrt. által meghirdetett eszközvásárlási programba.
Személyes pénzügyek Rengeteg a bedőlt hitel - az MNB-nek lenne egy ötlete
Privátbankár.hu | 2015. október 29. 14:05
A jegybank szerint a jelzáloghitel-adósok felénél megoldást lehetne találni.
Pénzügyi szektor Súlyos veszteség a magyar bankoknál - egyre nehezebben törlesztünk
Privátbankár.hu | 2013. február 22. 13:44
2012 decemberében a vállalatok és a háztartások hitelállománya is gyorsabban csökkent, miközben a lakosság körében nőtt a késedelembe eső adósok száma. A bankszektor 2012-ben is súlyos veszteséget termelt, a szövetkezeti hitelintézetek azonban nyereségesek voltak - közölte a PSZÁF.
Pénzügyi szektor A 22-es csapdájába kerültek a bankok
Privátbankár.hu | 2013. január 16. 11:35
A bankok helyzete 2012-ben összességében tovább romlott a korábbi évhez képest: közel 10 százalékkal csökkent a bruttó hitelállomány, amelyen belül viszont megnőtt a rossz hitelek aránya. Növekedtek a bankokat sújtó közterhek, folytatódott a külföldi forráskiáramlás, tovább romlott a jövedelmezőség. Az idei év végére a rossz vállalati hitelek aránya akár a 25 százalékos szintet is megközelítheti.
Friss
hírlevél