Országos Betétbiztosítási Alap
Pénzügyi szektor A Buda-Cash-botrány a bankadó-csökkenést elmoshatja
Nagy László Nándor | 2015. március 11. 06:38
A DRB csődök nyomán felálló helyzetben fabatkát sem érne a bankadó belengetett csökkentése, ha a pénzintézeteknek gyorsan vissza kellene fizetniük az betétbiztosítónak adott hitelt. Ha a kormányzati cél a hitelezés felfuttatása, a konstrukció átalakítására van szükség - a hírek szerint ezt a kormány és a jegybank is támogatja.
Pénzügyi szektor Kibírta a bankcsődök rekordévét az OBA
Privátbankár.hu | 2015. január 21. 10:58
Közel 65 ezer betétessel került kapcsolatba tavaly az Országos Betétbiztosítási Alap a bankcsődök rekordéve során. Az eddig példátlan számú kártalanításban 119,2 milliárd forint betétet juttattak vissza a tulajdonosaiknak, ám még mindig marad 11 milliárd forint az OBA pénztárában
Pénzügyi szektor MNB: nem hibáztunk a Széchenyi Banknál
Privátbankár.hu | 2014. december 13. 16:44
A jegybank szerint kellően transzparensen tudatták az érintettekkel, hogy felemelik a Széchenyi Bankból kivehető betétösszeget 2 nappal a bankbezárás előtt. Akik kivették a 30 milliót, az OBA-tól nem kapnak több pénzt - tudatja a közlemény
Pénzügyi szektor Tényleg menthetetlen volt az ALBA Takarékszövetkezet?
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 26. 12:01
A jövő héttől fizeti vissza az ALBA Takarékszövetkezet betéteseinek követeléseit az Országos Betétbiztosítási Alap. Az adatok alapján ugyanakkor felvetődik a kérdés: tényleg csődhelyzetben volt a 40 százalékos likvid vagyonnal bíró hitelintézet?
Pénzügyi szektor Hány takarék-csődöt bír még el az Országos Betétbiztosítási Alap?
Nagy László Nándor | 2014. szeptember 8. 06:18
Az ALBA után egy újabb takarékszövetkezeti csőd esetén elfogyhat az OBA vagyona, amit akár pótbefizetéssel is pótolhatnak. A kártalanítás során Orgovány esetében 15,44 százalékot kapnak a védett szint feletti betétesek és pl. az önkormányzatok.
Pénzügyi szektor Egy hét alatt sikerült kártalanítani az orgoványi takarék betéteseit
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 6. 17:36
Több mint 29 ezer ember kapott csaknem 31 millió forintot. A kifizetéseknek még nincs vége.
Pénzügyi szektor Közel 13 milliárd forintos rendkívüli befizetésre számíthatnak a bankok
Privátbankár.hu | 2014. július 29. 12:51
Félmilliárd forintot fizethetnek októberig, s év végéig akár további 12 milliárdot a hazai pénzintézetek annak érdekében, hogy elinduljon a szanálási alap.
Pénzügyi szektor 62 milliárdot követelnek a bedőlt takarékszövetkezet betétesei
Privátbankár.hu | 2014. július 16. 15:05
A szükséges lépések közül a második megtörtént: hatályossá vált az Orgovány és Vidéke Takarék engedélyének visszavonása. A betétesek akkor kaphatnak pénzt, ha elrendelik a felszámolást. Ami biztos: 28 ezer ügyfél 62 milliárd forintjáról nem rendelkezhet 12 napja.
Pénzügyi szektor Pénzükre várnak a betétesek, a környéket rendőrök őrzik
Privátbankár.hu | 2014. február 6. 16:47
Sajtóértesülés szerint az egyik szombathelyi takarékszövetkezetbe kellett menniük a tönkre ment körmendi takarékszövetkezet betéteseinek. Állítólag most fizetik ki őket. Rendőrök vigyáznak rájuk.
Vásárló Fizet a bezárt takarékszövetkezet
Privátbankár.hu | 2014. január 30. 08:04
Több mint 10 ezer ember kap 20 milliárd forintnál is többet. Az Országos Betétbiztosítási Alap kártalanítja őket.
Pénzügyi szektor Így kapják meg a magukét a bedőlt takarékszövetkezet ügyfelei
Gáspár András | 2012. június 20. 11:04
Elindul a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet 17 ezer betétesének kártalanítása; az ügyfelek legfeljebb 28,9 milliós kártalanítást kaphatnak, amit vagy a postás hoz ki, vagy OBA-kártyán érkezik meg, vagy az OTP juttatja el a pénzt. A betéteseknek automatikusan jár a kártalanítás, de a hiteltörlesztésről sem szabad megfeledkezni.
Pénzügyi szektor Így védik meg a magyar betéteket
Gáspár András | 2012. január 10. 11:13
A kormány az Országos Betétvédelmi Alappal példálózik, amikor a magyar ügyfelek hazai bankba helyezett pénzének biztonságára hívja fel a figyelmet. Az OBA személyenként és hitelintézetenként 100 ezer eurónak megfelelő összegig illetékes minden olyan esetben, amikor fizetésképtelenné válik egy betétgyűjtő pénzintézet.
Pénzügyi szektor Rémhír a bankbetétek befagyasztása - keresik a pletykálókat
Privátbankár.hu | 2012. január 6. 14:35
A kormány már keresi azokat, akik elterjesztették, hogy a kormány rá akarja tenni a kezét a bankbetétekre. Gíró-Szász András kormányszóvivő rendkívüli sajtótájékoztatón cáfolta a pletykákat.
Pénzügyi szektor 18 év után csökkentek tavaly a banki megtakarítások
Privátbankár.hu | 2011. november 25. 15:10
Tizennyolc év töretlen fejlődése után először tavaly csökkent a bankszektorban a – a magán és a vállalati - megtakarítási állomány, méghozzá 1,8 százalékkal. Az összes megtakarítás 16.640 milliárd forint – hangzott el az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) miskolci háttérbeszélgetésén.
hírlevél
depositphotos