SZIT
Ingatlan Belépett az ingatlanpiacra az első zöldmezős SZIT
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 28. 14:49
Szabályozott ingatlanbefektetési társaságként (SZIT) vette nyilvántartásba a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a SunDell Estate Nyrt-t. Ezzel az első olyan társaság lett az országban, amely nem egy már bejáratott tőzsdei jelenlét után választotta ezt a működési formát, hanem végig ment a bevezetés összes lépésén, majd a belépéssel szinte egy időben vált szabályozott ingatlanbefektetési társasággá. Az első „zöldmezős SZIT” megjelenése mérföldkő a magyar ingatlanpiacon.
Részvény / Deviza / Áru Új papír a tőzsdén, ráadásul ingatlanos!
Fellegi Tamás | 2018. június 20. 12:01
Miután jelenleg az ingatlanpiac a befektetési piacok talán legforróbb szegmense jelenleg, ezért remek lehetőség ingatlancégbe fektetni azoknak, akik nem akarnak közvetlenül ingatlant vásárolni. A Waberer György nevéhez fűződő BILK elsőként megy szabályozott ingatlantársaságként tőzsdére, remek osztalékkilátásokkal, ráadásul euróban.
Részvény / Deviza / Áru Jól járhatnak a tőzsdei befektetők: osztalékpapírnak szánják a BIF részvényeit
Privátbankár.hu | 2017. december 8. 14:40
Miközben a tőzsdén jegyzett ingatlanfejlesztő, hasznosító társaságoknak - közöttük a BIF Nyrt-nek is - jelentős adóelőnye származik abból, hogy szabályozott ingatlanbefektetési társasággá (SZIT) alakul, a formaváltás a magánbefektetők számára is magasabb osztalékfizetéssel járhat. A tőzsdei társaságok előnye a hagyományos ingatlanbefektetési formákkal – ingatlanalapokkal – szemben, hogy likviditásukat nem saját maguk, hanem a tőzsdei jelenlét biztosítja, tehát portfóliójukban nem szükséges alacsony kamatozású eszközöket – például Államkötvényeket – tartaniuk. Így akár évi 5-10 százalékos hozamot is elérhetnek.
Részvény / Deviza / Áru Merre tart az ingatlanpiac? Vaskos hozamot jelenthet, ha ebbe fektetsz
Eidenpenz József | 2017. december 5. 12:30
Már két tőzsdei cég jelentkezett szabályozott ingatlanbefektetési társaságnak, ami jelentős adóelőnyöket és vaskos osztalékfizetést jelenthet tulajdonosaiknak. Ilyen cégek csak a tőzsdén lesznek kaphatók. A szakemberek szerint még egy darabig fennmaradhat a jelenlegi pozitív környezet a hazai ingatlanpiacon, hosszú távon azonban nemigen mernek jósolni.
Részvény / Deviza / Áru Hat éve várunk rá - végre megalakulhat az első magyar SZIT?
Privátbankár.hu | 2017. február 1. 14:04
2011 óta adott a lehetőség, most talán tényleg megalakul az első magyar SZIT.
Ingatlan A tőzsde új sztárja vagy az építőipar mentőangyala? Újjászületik egy cégforma
Veres Patrik | 2016. július 21. 18:15
Törvénymódosítással pofozta helyre a parlament a feledésbe merült szabályozott ingatlanbefektetési társaságot (SZIT), amely mindenképp üde színfoltja lehetne a Budapesti Értéktőzsdének, sokan viszont egyenesen az építőipar megmentőjét látják benne. Balla Ákost, a Balla Ingatlanirodák vezetője elmondja, miről is van szó és mi változott a 2011-es törvény születése óta.
Részvény / Deviza / Áru Valami készül: feltámasztanak egy rég elfeledett ötletet, jöhetnek a SZIT-ek
Privátbankár.hu | 2016. május 13. 12:30
A magyar építőipar lehetséges megmentőjeként gondoltunk évekkel ezelőtt a SZIT-ekre, ehhez képest egyetlen darab sem alakult 2011 óta. Most hirtelen valahonnan előkerült az ügy, és az életképtelen szabályozást elkezdik gatyába rázni - a végén még tényleg megalakulhat egy pár ilyen cég.
Friss
hírlevél