<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Temetkezés
Részvény / Deviza / Áru Válságálló befektetés: te is lehetsz temetőtulajdonos
Eidenpenz József | 2018. augusztus 15. 17:06
Elvileg nagyon válságálló üzletág a temetkezés, hiszen recesszióban is halnak az emberek, de a rokonok pénztárcája nem mindig ugyanolyan vastag. Szezonális ingadozás is van, télen többen távoznak közülünk. A tőzsdén levő temetkezési részvények teljesítménye, osztalékhozama különböző, de az emelkedés a fő trend.
Személyes pénzügyek Kegyetlenül drága a temetkezés
Privátbankár.hu | 2017. október 31. 20:20
Ahogyan minden más, úgy a sírhelyek is a fővárosban a legdrágábbak. A listát a Farkasréti temető vezeti 600 ezer forintos díjjal, míg a vidéki városok közül Szolnokon, Szegeden és Békéscsabán is drága temetkezni. A legolcsóbb sírhelyet - meglepő módon - Győrben lehet 25 évre kiváltani, mindössze 11 ezer forintért.
Személyes pénzügyek Emlékek vagy adósság - te mit hagysz a gyerekeidre, ha meghalsz?
Privátbankár.hu | 2017. október 25. 16:30
Öngondoskodással nem csak az időskori megélhetésünket, de adott esetben a méltóságteljes távozásunkat is biztosíthatjuk a világból. Míg korábban a magyarok többsége hitelt vett fel egy temetés lebonyolításához, ma már egyre többen kötnek speciális biztosítást, ami végül a temetkezés mellett a hagyatéki tárgyalások költségeit is fedezi. Jelenleg félmillió ilyen szerződés van Magyarországon, a MABISZ szerint ez pedig csak a kezdet.
Vásárló Jön a szigorítás: többé nem húznak le a temetéssel
Privátbankár.hu | 2017. február 16. 08:02
Sokan trükköztek az adókkal a temetkezési vállalkozók, összehasonlíthatóvá teszik az áraikat.
Vásárló Hitelügynökök szállják meg a temetési szolgáltató irodákat?
Privátbankár.hu | 2014. december 17. 11:52
A gyorskölsön-nyújtók potenciális ügyfelei lesznek azok a családok, akiknél haláleset történik: még ha félre is tett az idős rokon a temetési költségekre, hónapokig tart míg az örökösök hozzáférhetnek a pénzhez.
Vásárló Az utolsó út ára: ötből négy magyar nem tudna kifizetni egy temetést
Privátbankár.hu | 2014. június 2. 20:00
Több mint két és fél havi nyugdíjba kertül egy temetkezés idehaza. Bár jelentősek az eltérések a temetés módjától és helyszínétől függően, mégis, egy felmérés szerint a lakosság négyötödének okozna anyagi problémát a búcsúztatás költségeinek teljes körű finanszírozása.
Személyes pénzügyek Mi történik, ha a család nem tudja fizetni a temetést? A kormány döntött
Privátbankár.hu | 2013. május 16. 15:59
Megtárgyalta és elfogadta a kormány a szociális temetésről szóló javaslatot - közölte a Belügyminisztérium csütörtökön.
KKV Mi lesz a Vidámparkkal? Ma születhet döntés
Privátbankár.hu | 2012. november 28. 10:41
A Fővárosi Közgyűlés tárgyal a főpolgármester jövő évi illetményének pénzügyi fedezetéről, az egyes szociális intézmények mintegy 120 millió forintos fenntartói támogatásáról, illetve napirenden van a Budapesti Vidám Park Zrt. és a Fővárosi Állat- és Növénykert működtetésére vonatkozó tulajdonosi döntés.
Személyes pénzügyek Decemberben szavaznak a temetkezési díjak emeléséről
Privátbankár.hu | 2012. november 28. 10:22
Visszavonta a jövő évi kegyeleti közszolgáltatási díjakról szóló javaslatot a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén az előterjesztő és azt a decemberi testületi ülésre hozza vissza.
Személyes pénzügyek Még idén változhat a temetkezési törvény
Privátbankár.hu | 2012. október 25. 08:09
A Napi Gazdaság szerint még az idén a parlament elé kerül az 1999-es temetkezési törvény módosítása, a javaslatok 100 milliárd forintos piacot érintenek.
Személyes pénzügyek Pénzügyek a halál után: hogyan és mennyiért lehet sírhelyünk?
Czervan Andrea | 2012. október 2. 06:30
A köztemetőkben megvenni nem, csak bérelni tudjuk az adott sírhelyet, így ha a használati idő lejár, újabb költségekre számíthatunk - akár 60 évvel a temetés után is akadhatnak bonyodalmak. A legolcsóbb temetés is legalább százezer forintba kerül, az összeget előre is bebiztosíthatjuk. De mi történik azokkal a sírokkal, amiket nem hosszabbítanak meg?
Vásárló A szegénység miatt nálunk koporsó helyett urnát vesznek
Privátbankár.hu | 2012. február 1. 10:11
A gazdasági nehézségek és a kulturális változások miatt egyre inkább átalakul a kegyeleti termékek piaca Magyarországon, nincs ez másként az egyik legfontosabb temetkezési kellék, a koporsó esetében sem. A nyíregyházi Keletfa Kft. tulajdonos-igazgatója szerint bár az itthoni kereslet az olcsóbb koporsók és a hamvasztásos szertartások felé tolja a piacot, Európa nagyobbik részén továbbra is népszerű a koporsós búcsúztatás a gyászolók körében.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG