<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Trenkwalder
Vállalat Mennyit lehet egy óra fizikai munkával keresni? Lassan kúsznak felfelé a bérek
Privátbankár.hu | 2021. július 22. 07:05
A második negyedévben átlépte az 1400 forintos szintet a fizikai átlagórabér. A középvezetők bére gyorsabb tempóban emelkedik.
Személyes pénzügyek 11 százalékkal magasabbak a fizikai órabérek tavalyhoz képest
Privátbankár.hu | 2020. október 28. 14:25
A harmadik negyedévben 1318 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére a Trenkwalder közel 7 ezer fő béradatait feldolgozó elemzése szerint. Ez 11 százalékos növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakában tapasztalt 1 184 forinthoz képest. A felsőbb kategóriákban jóval alacsonyabb ütemben változtak a bérek: a BDO Magyarország több mint 60, zömmel nemzetközi tulajdonú hazai vállalat mintegy 500 középvezetője esetében 2019 harmadik negyedévéhez képest 4 százalékos bérnövekedést tapasztalt, szemben az egy évvel korábbi 7,5 százalékkal.
Karrier Talán sose volt ennyire nehéz szabadságra menni, mint most
Privátbankár.hu | 2019. július 6. 10:11
A munkaerőhiány miatt fel nem töltött létszámkeretek miatt a vállalatoknak a korábbinál is nagyobb figyelmet kell szentelniük a szabadságok tervezésére. Már most célszerű részletesen felmérniük, melyik munkavállalójuk hol tart az idei szabadságkeretének felhasználásában, és nyári időszakban célszerű legalább az időarányos szabadságot kiadniuk.
Karrier 1000 forintos órabér: kinek nő most a legjobban a fizetése Magyarországon?
Privátbankár.hu | 2018. május 1. 11:45
A fizikai munkát végzők körében lassul a bérek növekedése, de még mindig kétszámjegyű a tempó - a középvezetőknek viszont új állást kell keresni, ha sokkal nagyobb fizetést akarnak.
Személyes pénzügyek Nem vagy elégedett a fizetéseddel? Itt garantáltan többet kereshetsz
Privátbankár.hu | 2018. január 26. 09:50
Átlagosan 15 százalékkal keresnek többet a fizikai dolgozók, mint egy évvel ezelőtt.
Karrier Tudod, mennyit keres Magyarországon egy fizikai munkás?
Privátbankár.hu | 2017. július 24. 07:46
Miközben a fizikai munkások bére bőven kétszámjegyű tempóban emelkedett egy év alatt, a vezetőké legfeljebb az inflációt követi - nem véletlen, hogy sokan váltanak közülük munkahelyet.
KKV Ott találhatsz dolgozót, ahol nem is számítottál rá
Privátbankár.hu | 2017. február 9. 10:54
Januártól több jogszabályváltozás is ösztönzi a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását.
Karrier Lehet, ma neked is megszűnik a munkád, csak nem tudsz róla?
Privátbankár.hu | 2016. november 30. 10:29
Egy uniós irányelv alkalmazása miatt a Munka Törvénykönyve alapján ma automatikusan megszűnik mindazon kölcsönzött munkavállalóknak a kikölcsönzése, akiket öt éve folyamatosan ugyanannál a kölcsönvevő cégnél foglalkoztattak.
Karrier Igazi nyertes, vagy jönnek a versenytársak? Az óriási hiány a munkaerő-kölcsönzést is felforgatja
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 1. 10:21
Rohamosan növekszik a kölcsönzött munkaerő száma, ráadásul egyre több iparág él ezzel a lehetőséggel.
Karrier Kezdik belátni a főnökök, nem kell félni a fogyatékossággal élő dolgozótól?
Privátbankár.hu | 2016. február 4. 08:03
Az ezredforduló óta folyamatosan növekszik a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási aránya. Tavaly már csaknem minden negyedik rokkant személyt foglalkoztattak. Bár ennek ellenére még mindig messze vagyunk az EU 40-50 százalék közötti átlagától, a változás komoly előrelépésnek tekinthető.
Karrier Csodás gyógyulás vagy a szigorúbb szabályok: hová tűnnek a rokkantak?
Privátbankár.hu | 2015. június 16. 16:05
Jelenleg az Európai Unió bérköltség-támogatást nyújt azoknak a munkáltatóknak, akik gazdaságilag aktív, megváltozott munkaképességű személyeket alkalmaznak, így az évekkel ezelőtti 12 százalékos foglalkoztatottságról 18-ra emelkedett az arány. Az elmúlt 10 évben jelentősen visszaesett az új rokkantak száma - egyre szigorúbbak a szabályok.
Adó Az ételallergia betegség? Sokan nem használják ki az adókedvezményt
Privátbankár.hu | 2015. március 30. 20:00
A munkavállalók demográfiai összetételétől függően egy rehabilitációs átvilágítás során a dolgozók 1,5-6 százalékáról szokott kiderülni, hogy tartós betegséggel élő személyként ő maga SZJA-kedvezményre, míg az őt alkalmazó társaság esetleg a rehabilitációs hozzájárulás megtartására jogosult – derül ki a Trenkwalder szakértői által elvégzett vizsgálatokból. A kedvezmény olyan betegségek után is járhat, mint a cukorbetegség vagy a gluténérzékenység.
Karrier Idén munkaerőhiány lesz Magyarországon? Kapkodnak a szakmunkásokért
Privátbankár.hu | 2015. február 11. 18:31
Segéd- és szakmunkások lehetnek a legnagyobb befutók 2015-ben. A Humán Centrum szerint a hazai vállalatoknak rájuk van most igazán szükségük, azt viszont nem tudják, honnan szerezhetnek sok embert, gyorsan. Hamarosan megnőhet a munkaerő-kölcsönzés szerepe, de ez a lehetőség egyelőre ismeretlen terep a cégeknek.
Karrier Átalakul a munka világa: sokan kapnak így munkát
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 11. 10:28
Tavaly csaknem 121 ezer munkavállaló dolgozott munkaerő-kölcsönző cégeken keresztül, 18,9 százalékkal több, mint egy évvel korábban - közölte a munkaerő-kölcsönző Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. hétfőn.
KKV Mostantól nem számít, melyik hónapban megyünk szabira
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 1. 10:37
Ismét változik a tavaly júliusban hatályba lépett új Munka törvénykönyve. Mivel jelentős részben a bérszámfejtés területét érintik – az évközi változtatás sok vállalkozás nyilvántartásának átállítását megnehezítheti.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG