<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

KKV
Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a kormány és a Siemens Zrt. A 25. stratégiai megállapodást Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. -t elnök-vezérigazgatója írta alá.

Varga Mihály az aláíráson azt emelte ki, hogy a Siemensszel kötött stratégiai megállapodás - ahogy fogalmazott - "remek példája annak, hogy hogyan hangolható össze a kormány sikeres befektetési politikája a gazdasági szereplők törekvéseivel".

Varga Mihály beszédében emlékeztetett: a magyar kormány egyik legfontosabb célkitűzése a munkahelyteremtés, és ami ehhez nélkülözhetetlen, a vállalkozások sikeres működésének elősegítése. "A kormány minden szükséges intézkedést megtesz annak érdekében, hogy a partner befektetők hosszú távú és tartós jelenlétét biztosítsa, a kölcsönös bizalmat erősítse, a párbeszédet és információáramlást rendszeressé tegye, s a kiszámítható gazdasági környezetet garantálja a vállalatok számára" - fogalmazott.

Emlékeztetett: az elmúlt másfél évtized átlagosan 2,5 százalékos magyarországi gazdasági növekedésének mintegy kétötöde a külföldi befektetők magyarországi leányvállalatainak köszönhető.

A német kapcsolat

Varga Mihály előadásában kitért arra is, hogy a kormány számára kiemelt fontosságú a kapcsolat Németországgal, a német vállalatokkal. Ismertette: a magyar export mintegy 26 százaléka Németországba irányul, a magyar import 25 százaléka, a magyar működőtőke-befektetések 24 százaléka származik Németországból.

A gazdasági tárca vezetője jelezte, hogy a kormány kapcsolatot ápol a befektető cégekkel, érdekvédelmi szervezeteikkel, a Befektetői Tanáccsal, a vegyes kamarákkal, és munkacsoportokat hozott létre az egyeztetések hatékonyabbá tétele érdekében.

A nemzetgazdasági miniszter a Siemens tevékenységével kapcsolatban elmondta, hogy a társaság innovatív megoldásokat kínál a kor kihívásaira, támogatja a magyar gazdaság fejlődését a közlekedési infrastruktúra kiépítése és korszerűsítése által, valamint energiahatékony épülettechnológiai megoldásokkal. Ezen kívül a magyar mérnöki tudás és a Siemens tőkeereje, kapcsolatrendszere olyan kombinációt hoz létre, amely alapjaiban változtatja meg az energiafelhasználást.

Emlékeztetett: a Siemens az elmúlt két évben - a válság idején - 400 új munkahelyet teremtett Magyarországon, így több mint 2400 embert foglalkoztat. A társaságnak 2432 magyar beszállító 80,5 millió euró értékben szállított terméket 2012-ben, így a Siemens magyarországi beszállítóinak 84 százaléka magyar volt.

Szorosabbra fűznék a kapcsolatokat

Dale A. Martin elnök-vezérigazgató beszédében elmondta: a Siemens a stratégiai megállapodás keretében vállalta, hogy továbbra is aktív részese lesz Magyarország modernizálásának és annak, hogy az ország erősebben és mélyebben kapcsolódjon a német gazdasághoz. Ezen kívül vállalták, hogy hozzájárulnak Magyarország nemzetközi versenyképességének erősítéséhez, elősegítik a magyarországi ipari termelést, hogy a magyar kis- és középvállalkozások exportpiacokhoz jussanak és a magyarok mind jobban bekerüljenek a globális innovációs hálóba.

A Siemens magyarországi elnök-vezérigazgatója szerint a stratégiai megállapodás arról szól, hogy a társaság és a kormány együttműködik a gazdaság fenntartható növekedése, munkahelyek teremtése, valamint az innováció szerepének erősítése érdekében.

Dale A. Martin a társaság magyarországi szerepvállalásának jellemzésére az aláírás színhelyéül szolgáló csepeli transzformátorgyárat hozta fel. Emlékeztetett: amikor a Siemens 1996-ban átvette a gyárat, akkor évi 800 transzformátort gyártottak. Tavaly már 17-szer ennyit, és ennek több mint 90 százaléka kivitelre készült.

A kormány a tervek szerint 40 nagybefektetővel köt megállapodást. Eddig többek között szerződést kötött a Nokia Siemens Network-kel, a GE Hungary Kft-vel, a Coca-Colával, a Richter Gedeon Nyrt.-vel, az Alcoa-Köfém Kft.-vel, a Stadler Rail Csoporttal, a Tesco-Global Áruházak Zrt.-vel, a Daimler AG-vel, a Magyar Suzuki Zrt.-vel, valamint a Hankook Tire Kft.-vel és a Microsoft Magyarország Kft.-vel, az IBM-mel, a Tata Consultancy Services-szel.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV A vállalatokat is elérte az infláció
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 10:19
Bár a nagyvállalatok jellemzően már beépítették áraikba a pénzromlás hatását, a cégek több mint felének okoz nehézséget a magas infláció. A K&H nagyvállalati növekedési index szerint a szektorok közül magasan a mezőgazdasági cégeknek jelenti a legnagyobb kihívást az áremelkedés.
KKV Sok cég fiókjából hiányzik ez a kulcsfontosságú dokumentum
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 07:55
Amellett, hogy a magyar cégek innovációs kedve minimum visszafogott, sok vállalatnak továbbra sincs a következő időszakban tervezett fejlesztéseket megalapozó írásos innovációs stratégiája - áll a K&H innovációs indexben.
KKV Új év, új élet - új céges bankszámla!
Gergely Péter | 2022. január 15. 18:15
Sokan újévi fogadalmakkal indították a 2022-es évet, melyben új célokat jelöltek ki, köztük pénzügyi célokat is. Vállalkozóként azonban nem gondolnak olyan lehetőségekre, melyek miatt esetleg végigbosszankodtuk az előző évet. Ilyen lehet egy rossz szerződés, egy felesleges biztosítás vagy egy jó drága céges bankszámla. Érdemes ezekhez is hozzányúlni. Igen, akár még a cég bankszámlájához is.
KKV Nagy dobás a Főtaxitól: elindult az új szolgáltatás
Privátbankár.hu | 2022. január 10. 18:22
Belép a csomagszállítási piacra az egyik legnagyobb magyar taxicég.
KKV Ezentúl Orbán Viktor vejének friss szerzeményéhez kell utalni a kamarai hozzájárulásokat
Privátbankár.hu | 2022. január 5. 14:26
Arról az 5 ezer forintról van szó, amelyet a vállalkozásoknak évente kell megfizetniük.
KKV Hogyan növekedhetnek sikeresen a cégek?
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 10:28
Egy vállalkozás indulásakor előnyt jelenthet, ha saját tőkéből indul és minden feladat egy kézben összpontosul, hiszen így a döntéshozatal is gyorsabb.
KKV Jócskán megdrágulhat a magyar cégek élete
Privátbankár.hu | 2021. december 29. 13:40
Átlagosan a költségeik 15 százalékos emelkedésére számítanak 2022-től a kis- és közepes vállalkozások - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.
KKV Nagy változások az adózásban: erre kell majd figyelni 2022-ben
Privátbankár.hu | 2021. december 29. 11:41
Eléri jövőre az 1500 milliárd forintot a magánszemélyeknek és vállalkozásoknak biztosított adócsökkentési intézkedések összege.
KKV 50 vállalkozás, 50 család, 50 történet
Privátbankár.hu | 2021. december 19. 14:01
Ismerje meg a feltörekvő magyar középvállalkozások sikerének titkait. A K&K Kis és Középvállalkozások magazinja és az Alinea Kiadó gondozásában megjelenő 50 vállalkozás, 50 család, 50 történet című könyv december 6-án került a piacra.
KKV Melyik az Orbán-rendszer legsikeresebb üzletága?
Privátbankár.hu | 2021. december 6. 16:05
„Ahol ilyen mértékű dominanciája van egy politikai erőnek, ott mindenki abban érdekelt, hogy a kormányon lévőkkel jóban legyen” – állítja Török Gábor a Piac & Profit legfrissebb számában. A politológus arról is beszélt a lapnak adott interjúban, mi befolyásolja azt, hogy az üzleti élet szereplői melyik párthoz húznak. De nem csak pénzről és profitról szól a decemberi magazin, amely már kapható az újságárusoknál.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló