Hirdetés
Hirdetés

Matolcsy aláírt: újabb mérföldkő az egymillió munkahely felé vezető úton

2013. január 28., 14:19

Aláírta a 13. stratégiai megállapodást is a kormány nevében Matolcsy György, a legújabb multi-barát a Nokia Siemens Networks Kft. Segítenek az egymillió munkahely megteremtésében és a magyar GDP megduplázásában.

Hosszú távú stratégiai megállapodást kötött a magyar kormány a Nokia Siemens Networks Kft-vel. A dokumentumot Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Ésik Róbert, a kft. ügyvezető igazgatója írta alá  Ez a 13. stratégiai megállapodás, amit a kormány multicégekkel kötött (lásd keretes írásunkat).

A finn Nokia Siemens Networks egyike a világ legnagyobb, telekommunikációs megoldásokat szolgáltató cégeinek. A 150 országban működő cég központja a finnországi Espooban található.

Hirdetés

Forrás: Opten

A kabinet eddig 12 (a maival együtt 13) szerződést kötött, előre láthatólag 31 még hátra van. Korábban a GE Hungary Kft-vel, a Coca-Colával, a Richter Gedeon Nyrt.-vel, az Alcoa-Köfém Kft.-vel, a Stadler Rail Csoporttal, a Tesco-Global Áruházak Zrt.-vel, a Daimler AG-vel, a Magyar Suzuki Zrt.-vel, valamint a Hankook Tire Kft.-vel és a Microsoft Magyarország Kft.-vel, az IBM-mel, a Tata Consultancy Services-szel fűzte szorosabbra barátságát.

Matolcsy György az aláírást megelőző rövid tájékoztatójában elmondta: olyan vállalatokkal köt a kormány megállapodást, amelyekkel egyszerre tudja bővíteni a foglalkoztatást, segíteni az innovációt, és amelyek segítenek a gazdasági növekedés újraindításában.

A foglalkoztatás terén a kormány célja továbbra is az, hogy 2020-ig legalább 1 millió új munkahelyet teremtsen, ezen belül szeretnék a más EU-tagállamokban jelenleg dolgozó félmillió magyart is hazacsábítani, közölte a miniszter.

Matolcsy György azt is elmondta: a növekedés beindításával kapcsolatban a cél az, hogy 2025-ig megduplázódjon Magyarország bruttó hazai terméke (GDP). Ehhez meg kell háromszorozni a külgazdasági teljesítményt - mondta a nemzetgazdasági miniszter.

Így látja a megállapodást a cég

Az aláírást követően a társaság azt közölte szerkesztőségünkkel: a megállapodásnak alapvetően három célja van. Egyrészt A Nokia Siemens Networks hosszú távú hazai jelenlétét támogató párbeszéd megteremtése, másrészt a vállalat magyarországi tevékenysége bővítésének elősegítése, harmadrészt a magyar gazdaság teljesítményének és nemzetközi versenyképességének növelése.

A megállapodást követően a Nokia Siemens Networks Kft. bejelentette, hogy a vállalati tevékenységbe integrálta a korábban külön – a Nokia Komárom Kft.-n belül – működő számviteli szolgáltató részleget. Az integrációt követően a budapesti pénzügyi szolgáltató központ több földrajzi kontinensre kiterjedően, közel 50 országban lát el cégen belüli (ún. in-house) számviteli, könyvelési feladatokat a Nokia Siemens Networks helyi vállalatai számára. A cégvezetés szándékai szerint a pénzügyi szolgáltató központ jelenlegi közel 180 fős létszáma az év végéig tovább bővülhet.

Szintén a megállapodáshoz kapcsolódik a Nokia Siemens Networks budapesti innovációs központjának bővítési terve.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kemény belépőkkel nyit Boris Johnson

Kemény belépőkkel nyit Boris Johnson

A határellenőrzés szigorítása, az egészségügy fejlesztése, több pénz az elhanyagolt régióknak – sajtóértesülések szerint ezek lesznek az új Johnson-kormány prioritásai a Brexit végrehajtása mellett. A parlamenti képviselők beiktatása már holnap megkezdődik. Johnson kormányzása ugyanakkor rögtön médiacsatával indul: a miniszterek bojkottálták a BBC egyik műsorát.

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX45610.51-0.33%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön mennyit tervez karácsonyi ajándékokra költeni?