Multinacionális vállalat
Makro / Külgazdaság Globális minimumadó: az Orbán-kormány kritikája, hogy az egyetlen versenyelőnyünk az alacsony adókulcs 
Privátbankár.hu | 2022. december 5. 08:11
A globális minimumadó nem vonja el az adópolitika megszabását a nemzeti kormányoktól – írja laptársunk, az Mfor. Rámutatnak, az adófajtának mind a két pillérje, az extraprofitadó és a minimális nyereségadó is elsősorban a multinacionális vállalkozások anyavállalatainak országai számára jelent többletbevételt, a világcégek központjában kell majd megfizetni ezt az adóterhet. Laptársunk értékeli Orbán Viktor miniszterelnök ezzel kapcsolatos álláspontját is.
Részvény / Deviza / Áru Saját lábába lőne a Nyugat az olajipari szankciókkal? 
Eidenpenz József | 2022. január 31. 12:07
A tőzsdék hangulata egész jó, pedig az orosz-ukrán feszültség és a kamatemelések árnya akár az eséshez is megfelelő indok lenne. A BUX-ot az OTP és a Richter húzza, a forint is jól tartja magát. Lehet, hogy az Oroszországgal szemben alkalmazandó szankciók a nyugat-európai olajmultikra is vissza fognak ütni?
Makro / Külgazdaság Szaúd-Arábia sikeresen zsarolta meg a multikat 
Litván Dániel | 2021. október 28. 15:54
Mohamed bin Szalmán koronaherceg Rijádból Dubajjal versengő regionális központot akar csinálni – ha nem megy szép szóval, akkor erővel. Úgy tűnik, bejöhet a taktika, többek közt a Siemens, a Deloitte, a KPMG és az Unilever is beadta már a derekát.
Részvény / Deviza / Áru Sikerül feltalálni a jól működő szocializmust, vagy újabb kommunista ámokfutás indul? 
Eidenpenz József | 2021. szeptember 13. 05:15
Az oktatásban és az egészségügyben látja a jövőt a Peruban hatalomra került baloldali elnök, aki az erre fordított összegek drasztikus emelését tervezi. De vajon miből fogják ezt finanszírozni? A multik adójából? Vagy államosítások is lesznek? Újabb venezuelai stílusú ámokfutás kezdődik, vagy csak nagyot nő az állam szerepe a kapitalizmuson belül?
Benchmark Az átlagembereknek is fontos lenne megérteni a gazdasági gravitációt 
Bod Péter Ákos | 2021. május 27. 15:28
A kormányzati ellenőrzés alatt álló médiatermékeknél bevett gyakorlat a "brüsszelezés", miközben Kína vagy Oroszország megkérdőjelezhető tetteit sajátos nézőpontok alapján értékelik. Hasonlóképpen furcsa, hogy miközben óriási támogatásokkal csábítja a kormány a multinacionális cégeket, ha profitot érnek el, az már "gyanús". Az ilyen típusú kommunikációnak lehet közvetlen gazdasági hatása is, véli írásunk szerzője, Bod Péter Ákos. Közben viszont arról sem szabad megfeledkezni, hogy a tőkebefektetéseknek megvan a logikája, amelyet felesleges megerőszakolni.
Vállalat 9,8 milliót adtak Orbánék egyetlen új munkahelyért idén 
Székely Sarolta | 2018. december 12. 09:23
Az idei évben rekordösszeget dugott a multinacionális, beruházást tervező vállalatok zsebébe az Orbán-kormány az egyedi kormánydöntések révén. A legtöbb pénz a debreceni BMW-gyár kapta, a legtöbb állást a ContiTech hozta létre.
Vállalat Csendben elhagyják a külföldi cégek Magyarországot?  
Privátbankár.hu | 2018. május 20. 20:11
Az elmúlt években folyamatosan csökkent a külföldi tulajdonoshoz köthető cégek súlya.
Vállalat Csavaros húzással intenek be a multik Orbánnak 
Privátbankár.hu | 2018. január 8. 11:29
Január elsejétől nem működhetnek üzletek a világörökségi területeken – a Lidl és az Adli talált megoldást.
Vállalat Európa nekünk adott igazat - ezt nem teszik zsebre a multik 
Privátbankár.hu | 2017. december 14. 14:31
Két év után végre alkalmazhatják a multitörvényt Lázár szerint.
Részvény / Deviza / Áru 26 százalékos osztalékhozam? Lehetséges ez? 
Eidenpenz József | 2017. október 27. 06:06
Sok jel mutat arra, hogy az olaj árfolyama emelkedni fog a közeljövőben, de nem mindegy, hogyan próbáljuk ezt kihasználni. A részvények vásárlásának több előnye van, például jelentős osztalékbevételekre is szert lehet tenni így, míg maga a kőolaj inkább enni kér, tartása költségekkel jár. Magas osztalékot fizet az öt legnagyobb olajmulti, és érdekes tőzsdei alapok vannak a palettán.
Vállalat Meglepő számok: így önti a kormány a pénzt a multikra  
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 26. 14:46
A tavalyi év nyertese a Mercedes volt.
Vásárló Kiderült: ezekből kapnak jobbat az osztrákok a magyaroknál 
Privátbankár.hu | 2017. február 17. 11:34
Édességek, levesek, tészták, konzervek – van itt minden, a különbség pedig óriási.
Vásárló Nekünk a selejt is jó lesz? Silányabb terméket kapnak a magyarok 
Privátbankár.hu | 2017. február 16. 07:39
Óriási különbség van a nyugaton és a kelet-közép európai térségben értékesített világmárkák termékei között.
Makro / Külgazdaság Menekülnek az ott élő külföldiek Brazíliából 
Fellegi Tamás | 2016. augusztus 8. 06:07
Miközben az olimpiára félmillió látogató érkezett, egy másik nagy csoport csomagol és távozik: az ideiglenesen ott élők, többnyire azok, akik multinacionális cégeknél kaptak állást. Az ország gazdasága megviselődött, az élet sokkal kevésbé vonzó, mint mikor érkeztek, illetve az őket foglalkoztató cégek távoznak vagy leépítenek.
Vállalat Lázár elzavarna néhány multit Magyarországról  
Privátbankár.hu | 2016. június 16. 15:25
A miniszter rúgott egyet a multinacionális nagyvállalatokba.
Karrier Nem húz le, nem ver át, bejelent – már ez is nagy szó Magyarországon? 
Privátbankár.hu | 2016. június 3. 18:00
Sokat elárul a magyar közállapotokról a képen látható hirdetés. Egy cég azzal próbál lelkes munkatársakat toborozni, hogy hivatalosan bejelenti a fizetésüket, és megígéri, hogy nem veri át őket. Nyilván sokaknak rossz a tapasztalatuk, főleg a kisebb hazai vállalatokkal. Ez is magyarázza, miért van az, hogy a legtöbben multiknál szeretnének dolgozni.
Adó Ilyen is van? Multik körmére néz az Európai Bizottság 
Privátbankár.hu | 2014. június 11. 13:57
Vizsgálatot indítottak két amerikai és egy európai multinacionális nagyvállalat ügyében, amelyek adókedvezményeket kaptak. Kiemelten fontos, hogy a nagy multinacionális vállalatok méltányosan kivegyék a részüket a közterhek viseléséből. Valamint nem jó, ha egyes vállalatok vagy vállalatcsoportok ilyen módon előnyhöz jutnak más cégekkel szemben.
Makro / Külgazdaság Multik, bankok, külföld: kivel fog kibékülni az új kormány?  
Privátbankár.hu | 2014. április 8. 15:13
A kormány következő 4 éves pályája nem teljesen determinált, bár kiindulásnak ésszerű, mégsem kell feltétlen kiindulni az előző 4 éves ciklusból - véli Sarkadi-Szabó Kornél, a Hungária Értékpapír stratégiai igazgatója.
KKV A multikat védi Orbán  
Privátbankár.hu | 2014. március 11. 13:48
Orbán Viktor miniszterelnök szerint nagy nemzetközi cégek magyarországi befektetései nélkül nem boldogul a gazdaság, nem lesznek munkahelyek, sem gazdasági növekedés.
KKV Szeretik a multikat a magyarok 
Privátbankár.hu | 2014. március 6. 10:26
Tízből kilenc esetben multinacionális céget választanak a magyar munkavállalók - derül ki egy felmérésből. Több mint 8 ezer embert kérdeztek a külföldi munkavállalásról is, érdekes az eredmény.
KKV Varga Mihály megállapodott a Samsunggal, majd növényt ültetett 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 19. 15:48
A kormány stratégiai megállapodást írt alá a Samsung Electronics Magyar Zrt.-vel Jászfényszarun, a Samsung televíziógyárában, ahol a vállalat új gyárépületének örömére Varga Mihály növényt is ültetett.
Makro / Külgazdaság Szóltak Vargának: nem jó ötlet a multiellenesség 
Privátbankár.hu | 2013. június 27. 17:06
Magyarország háromból immár kettő, az inflációra és az államháztartási hiányra vonatkozó eurócsatlakozási feltételt teljesít - mondta Varga Mihály a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társaságának (NVMT) közgyűlésén, csütörtökön Budapesten.
KKV Orbán Viktor holnap az Audival barátkozik 
Privátbankár.hu | 2013. február 25. 13:46
Stratégiai partnerségi megállapodást ír alá Magyarország kormánya és az Audi Hungaria Motor Kft. kedden 11.00 órakor az Országház Gobelin termében - tájékoztatta szerkesztőségünket a Kormányzati Információs Központ.
KKV Legózik a kormány: itt vannak az újabb multi-jóbarátok 
Privátbankár.hu | 2013. február 15. 09:30
Két újabb magyarországi nagybefektetővel, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.-vel és a Lego Manufacturing Kft.-vel köt stratégiai megállapodást a kormány.
KKV Matolcsy aláírt: újabb mérföldkő az egymillió munkahely felé vezető úton 
Privátbankár.hu | 2013. január 28. 14:19
Aláírta a 13. stratégiai megállapodást is a kormány nevében Matolcsy György, a legújabb multi-barát a Nokia Siemens Networks Kft. Segítenek az egymillió munkahely megteremtésében és a magyar GDP megduplázásában.
KKV A legkisebb is számít: ma a Tesco is a magyar kormány barátja lesz 
Privátbankár.hu | 2012. december 18. 07:22
Stratégiai együttműködési megállapodást köt a magyar kormány és a Tesco-Global Áruházak Zrt. ma Budapesten.
KKV Újabb multival állapodott meg a kormány - szeretnének egy új iskolát 
Privátbankár.hu | 2012. november 27. 10:41
Hatodikként a Hankookkal írt alá stratégiai együttműködési megállapodást a multik közül a kormány. Nincs elég jó angol nyelvű üzleti iskola Magyarországon, így az állam elkezd gründolni egyet.
KKV A Microsoft alelnökével barátkozott Orbán Viktor 
Privátbankár.hu | 2012. november 8. 10:23
A kormány egyre több stratégiai megállapodást köt nagy cégekkel, mert "multi és multi között is van különbség. Orbán tegnap a Microsoft vezetőjével tárgyalt, szívesen fektetnének be itt.
KKV Újabb multival barátkozik a kormány - ez sem olyan, mint a többi 
Privátbankár.hu | 2012. november 7. 17:37
Stratégiai partnerségi megállapodást írt alá Orbán Viktor és a székesfehérvári Alcoa-Köfém Kft. vezérigazgatója. A jó multi nem viszi ki az országból a nyereségét, hanem Magyarországon forgatja vissza. A miniszterelnök úgy látja, multiellenes hangulat van a világban.
Adó Leszállt a NAV a nagy adózókról  
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 11. 10:25
Továbbra is rendszeresen ellenőrzi a multikat a NAV, a kontroll a teljes beszállítói lánc felderítésére és részletes vizsgálatára is kiterjed. Ugyanakkor a jogalkotó januártól megszüntette a legnagyobb adóteljesítménnyel rendelkező háromezer adózó kötelező ellenőrzését, így az adóhatóság gyanú, bejelentés alapján "mozdul rá" a multikra - olvasható a Magyar Hírlap szombati számában.
Befektetési alapok Az Erste ingatlanalapja lett a legjobb 
Privátbankár.hu | 2012. április 27. 13:03
Az Erste Alapkezelő által kezelt Erste Ingatlan Alap lett a legjobb hazai ingatlanalap a MoneyMoon független pénzügyi tanácsadó rangsorában. A társaság az általa működtetett referenciastátuszú portálrendszerek alapján rangsorolja a Magyarországon elérhető hazai és külföldi befektetési alapokat, magán-nyugdíjpénztári portfóliókat és unit linked eszközalapokat.
Befektetési alapok Harminc százalékos prémiumot fizet a K&H Növekedés Plusz 
Privátbankár.hu | 2012. február 6. 10:29
Új hároméves zárt végű, tőkevédett alapot indít a K&H-csoport, amely a lejáratkor nemcsak a mögöttes részvénykosár hozamát fizeti ki a befektetőknek, hanem ha ez a növekmény öt százalék felett van, akkor még plusz 30 százalékot is. Hozama legrosszabb esetben nulla, de már öt százalékos részvényár-emelkedés esetén is fölé megy az évi tíz százaléknak.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG