<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A megszokottnál szorosabb versenyt, de a mostani a kormány hatalomban maradását várja a Fitch Solutions hitelminősítő cégcsoportjához tartozó kutatóvállalat a 2022-es szavazáson. Az inflációt viszont nem tartják hosszú távú kockázatnak a cég elemzői.

A megszokottnál szorosabb versenyt, de a mostani a kormány hatalomban maradását várja a a Fitch Solutions hitelminősítő cégcsoportjához tartozó kutatóvállalat a 2022-es szavazáson a Napi.hu cikke szerint.

A brazil és a fülöp-szigeteki választások mellett a magyarországi a legfontosabb politikai verseny, amire jövőre sor kerül – mondta a Fitch Solutions kutatócég elemző közgazdásza, John Ashbourne a témában tartott háttérbeszélgetésen.

A szélesebb közvéleményt megosztó politikai vezetők körében Jair Bolsonaro, Rodrigo Duterte és Orbán Viktor is megméretteti magát. A Fülöp-szigetek esete látszik a legkevésbé izgalmasnak. Duterte már nem szolgálhat a törvényi korlátozások miatt újabb ciklust, de a politikája népszerű, az eseteleges utódai is hozzá hasonló kemény nézeteket vallanak, családtagjai is ott maradnak a döntéshozatal közelében.

Bolsonaro esetleges megválasztása jelent Ashbourne szerint nagyobb kockázatot. Brazíliában nem látják egyértelműnek, hogy elfogadja minden érintett a választások majdani kimenetelét, és az sem kizárható, hogy alkotmányos válság jön a szavazás után.

A Fitch Solutions szerint Magyarországon Orbán Viktor és a Fidesz megtartja a hatalmat, még akkor is, ha az egységesülő ellenzék miatt szorosabb lesz a verseny. Orbán bukása nagy hullámokat verne globális léptékben is, 2023-ban Lengyelországban is választanak, a Fidesz ellenzékbe való szorulása Ashbourne szerint ott is komoly tényező lenne a választási kampányban.

Az infláció gyors mérséklődésére számítanak

A beszélgetésen arról is szó esett, hogy a Fitch Solutions fenntartja, hogy a mostani inflációs elszállás a világgazdaságban ideiglenes, leginkább az energiaárak által okozott jelenség, ami záros időn belül helyreáll, és a keresleti és kínálati oldal is visszanyeri az egyensúlyi állapotot.

Jövőre jelentős olajkitermelési többletet várnak, ezért a fejlődő európai országokban is az általános árszínvonal csökkenésére lehet számítani. A legtöbb helyen csúcsra értek, vagy csúcsközelében vannak, több országban már túlzónak is tekinthetők a jegybankok szigorítási lépései – mondta Ashbourne.

Miután alapvető eltérések érzékelhetők a meghatározó árazási mechanizmusokban a fejlett és fejlődő gazdaságok esetében, Ashbourne azzal számol, hogy az infláció a fejlődő piacoknál nem lesz hosszútávú kockázat, ezért visszafoghatják a jegybankok is a kamatemelési lépéseiket.

Ennek megfelelően a mostani árazások is túlzások, az infláció mérséklődésével a jegybankok is hamarabb és erőteljesebben állíthatják le a szigorítást vagy csökkenthetik a kamatokat. Mint azt Ashbourne a Napi.hu kérdésére kifejtette, a Fitch Solutions az infláció csökkenését a piaci elmzőknél nagyobb léptékűre, és sokkal gyorsabbra is várja.

Ezt biztosan örömmel hallották az MNB-nél is, miután a jegybank többszöri kamatemelése sem tudott erősíteni a forint árfolyamán az elmúlt napokban.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Április 3-i népszavazást szeretne az ellenzék
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 14:27
A parlamenti választással egy időben. 
Makro / Külgazdaság Az oroszokat csak felbosszantotta az amerikaiak levele
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 11:50
Nem azt kapták Moszkvában, amit vártak az orosz külügyminiszter szerint. A további lépésekről Putyin dönt.
Makro / Külgazdaság Itt árstop, ott adócsökkentés - aláírta a lengyel elnök az áfát megvágó törvényt
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 11:07
Andrzej Duda lengyel elnök aláírta azt a törvényt, amelynek értelmében február 1-jétől július végéig csökkentik egyebek között az üzemanyagok, az élelmiszerek és a földgáz áfáját.
Makro / Külgazdaság Újabb lökést kapott a forint Matolcsy Györgyéktől
Csabai Károly | 2022. január 27. 10:11
Ma megint kamatot emelt a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Két nappal azután, hogy a Monetáris Tanács az alapkamatot 50 bázisponttal, 2,9 százalékra vitte fel, a ma kora délután esedékes egyhetes betéti tenderen az MNB az előző négy alkalomhoz képest 30 bázisponttal magasabban, 4,3 százalékon fogadja be a kereskedelmi bankok ajánlatait.
Makro / Külgazdaság Matolcsy György szerint nem fenntartható a magyar felzárkózás
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 09:51
Nem elégséges a teljes sikerhez az eddig követetett modell a jegybankelnök legújabb írása szerint, az évtized kulcsa pedig az infláció elleni sikeres fellépés lehet.
Makro / Külgazdaság Írásban reagált az Egyesült Államok az orosz követelésekre
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 07:31
Az amerikai külügyminiszter szerint "komoly diplomáciai útvonalat" jelöltek ki a levélben, de közben arra figyelmeztette az Ukrajnában tartózkodó amerikai állampolgárokat, hogy "erősen fontolják meg a távozást" az országból.
Makro / Külgazdaság Történelmi mélypontot a brit autógyártás
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 06:54
1956 óta nem gyártottak ilyen kevés autót Nagy-Britanniában.
Makro / Külgazdaság „Az emberek belefáradtak a Covidba” – nagy vihar készül Ausztriában
Wéber Balázs | 2022. január 27. 05:17
Oltottaknak és oltatlanoknak egyaránt kezd elegük lenni a jelenlegi járványkezelésből, a kötelező oltás bevezetése pedig egyre nagyobb ellenállást szül, mondták el lapunknak Ausztriában dolgozó magyarok. Az osztrák kormány februártól tenné kötelezővé a Covid elleni vakcinát a közegészségügy védelme érdekében, a tiltakozók szerint ugyanakkor ezáltal egy mélyen személyes döntésbe nyúlna bele. Forrásaink beszéltek arról is, hogy az oltatlanok már most is sok helyről ki vannak rekesztve, ugyanakkor még vannak kiskapuk.
Makro / Külgazdaság Felbolydult darázsfészekben erősítené jelenlétét az Európai Unió
Káncz Csaba | 2022. január 26. 18:33
A Vörös-tenger térségében már számos hatalom küzd kikötőkért és befolyásért. Érezhetően francia kezdeményezésre az EU most beszáll ebbe a játszmába, amely egyben lehetőséget nyújt a stratégiai kapcsolatok megerősítésére Indiával. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Lavrov: Moszkva lépéseket tesz, ha Washington nem válaszol a javaslataira
Privátbankár.hu | 2022. január 26. 17:11
A biztonsági garanciákra vonatkozó javaslatokra várják a választ. 
hírlevél
Ingatlantájoló