10 kilónyi vegyszer az éves adagunk
Lehet génmódosított növényt termeszteni, de inkább ne tegye!
Az eredmények alapján hazánkban egyelőre kisebbségben vannak azok, akik tudatosan táplálkoznak - olvasható a GfK Hungária szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. A kutatásban résztvevők közel háromötöde (58 százalék) véli úgy, hogy "teljesen normálisan étkezik, így szervezetébe automatikusan bekerül mindaz, ami szükséges”. A válaszadók mintegy harmada (29 százalék) "csak olyasmit eszik, ami ízlik neki, még akkor is, ha az állítólag kevésbé egészséges” és csupán 13 százalék azoknak az aránya, akik "nagyon odafigyelnek az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásra és gondosan választják meg ételeiket”.
A tudatos táplálkozásnak a hölgyek szentelnek nagyobb figyelmet, ugyanis az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásra odafigyelők csoportjának 70 százaléka közülük kerül ki, míg a férfiak aránya csupán 30 százalékot ért el - áll a sajtóközleményben.
A GfK Hungária Piackutató Intézet nemrégiben készített felmérése a 15 évesnél idősebb lakosság bioélelmiszerekkel kapcsolatos vélekedéseit, valamint vásárlási szokásait vizsgálta. |
A kutató szakemberek arra is kíváncsiak voltak, vajon a lakosságban egyöntetű kép él-e a bioélelmiszerekkel kapcsolatosan, azaz azonos módon határozzák-e meg a fogalmat. E tekintetben meglehetősen vegyes a kép. A megkérdezettek mindegy harmada nem tudta megfogalmazni, mitől is "bio" egy bioélelmiszer. A válaszadók a bio jelző tartalmát legtöbbször a "növényvédő-, műtrágya és vegyszermentes, azaz nem permetezett”-ként jelölték.
A megkérdezettek túlnyomó többsége - 88 százaléka - nyilatkozott úgy, hogy egyáltalán nem érdekli a manapság tapasztalható bio-, fitnesz- és wellness-őrület, és csupán 12 százalék jelezte, hogy "igyekszik minél több bio- és fitnesz- (pl. kalóriaszegény) élelmiszert fogyasztani". |
Bódító mákos, rossz déligyümölcs: ÁNTSZ-körkép
Rendeset akar enni? Vásároljon hazait
Étlapra kerülhet a klónozott birkapörkölt
Ezúttal húst címkéztek át