A tevetarhonya receptje és elkészítésének módja
Hozzávalók (10 főre):
- füstölt teveszalonna 30 dkg
- tevehús 50 dkg
- tarhonya 60 dkg
- vöröshagyma 30 dkg
- zöldpaprika 30 dkg
- paradicsom 30 dkg
- burgonya 50 dkg
- só
- fokhagyma 3 gerezd
- Lucullus fűszerpaprika
- Lucullus vietnami őrölt fekete bors 1dkg
- Lucullus török kömény
Elkészítés:
A kockára vágott teveszalonnát beletesszük a kondérba. A zsíron az összevágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, amelyeket tovább dinsztelünk. Beletesszük a fűszereket, felöntjük 2 liter vízzel, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát. Amikor a burgonya éppen megfőtt, hozzáadjuk az előre zsíron megpirított tarhonyát. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett készre főzzük.
A világ első tevetarhonyája a Budapest-Bamako rally keretében készült el. Hallgassa meg a Gazdasági Rádió Túróczi Gáborral, a Lucullus Baráti Társaság alelnökével készített interjúját