Az iskolákban nem a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek főznek
A vizsgált időszakban az intézmények főzőkonyháinak 80 százalékát tálalókonyhává alakították. Az ételeket báziskonyhákon készítik el, ahol egyszerre főznek felnőtteknek, közép- és általános iskolásoknak, ezért nem valósul meg a korcsoportok szerinti étkeztetés. A 20-30 éves konyhákban a tárgyi feltételek hiánya miatt nem jelentek meg az ételkészítés korszerű eljárásai - tette hozzá a felügyelő.
Az előadó kedvező változásként említette, hogy a legtöbb élelmezési egység már növényi zsiradékot használ, és az utóbbi években elfogadható szintre csökkent a cukorfelhasználásból adódó "felesleges" energia bevitel.
Korábban írtuk: Eltűnhetnek az egészségtelen ételek az iskolai büfékből
Újra húzóágazattá tennék az élelmiszeripart
Sajtnak látszó tárgyak - az árverseny árnyoldalai