Évi 1 milliárdba kerül a McDonald's-minőség
Cselényi Tibor, a McDonald,s Magyarország minőségbiztosítási vezetője az MTI-nek elmondta: a McDonald's-nál a termőföldtől az asztalig ellenőrzik a különböző alapanyagok és termékek minőségét. Jelezte: a cégnél már 1996 óta alkalmazzák az úgynevezett HACCP-rendszert, amelynek segítségével a veszélyelemzés során a kritikus szabályozási pontokat vizsgálják. Ilyen ellenőrzési pont egyebek között az áru átvételi, tárolási hőmérséklete, valamint az is, hogy a sertés-, vagy a marhahúspogácsák átsültek-e.
Lakatos Tibor közölte: az alapanyagok 30 százalékát Magyarországon vásárolják, míg 70 százaléka külföldről származik. Magyarországon a McDonald,s alapanyagra - egyebek között zöldségekre, gyümölcsökre, szószokra, csirke- és marhahúsra - évente valamivel több mint 3 milliárd forintot költ.
Bárczi István, a McDonald,s Magyarország környezetvédelmi vezetője azt húzta alá, hogy cége már itthon is alkalmazza az ISO 14001 szabvány szerinti Környezetközpontú Irányítási Rendszer előírásait. Ez biztosítja egyebek mellett, hogy a sütőolajat újrahasznosítják biodízelként, valamint a szelektív hulladékgyűjtést végeznek az éttermekben.
Élelmiszerbiztonság: veszélyt jelent a globalizáció