"Nem akarom csak a kínai éttermeket okolni" - nyilatkozta Bonnie Liebman, a Tudomány a Közérdekért Központ táplálkozási vezetője. A szakember szerint az Egyesült Államok szerte szükség lenne az ételek só- és kalória tartalmának csökkentésére, az embereknek ugyanakkor el kellene azon gondolkodniuk, hogy egy adagot két napig is ehetnének.
| Egy átlagos felnőttnek napi 2000 kalóriára, és 2300 milligramm, azaz körülbelül egy teáskanálnyi sóra van szüksége egy kormányzati útmutató szerint. |
A kínai ételek ugyanakkor a derékbőségre és a vérnyomásra jelentenek veszélyt - utóbbit a magas nátrium-tartalom miatt -, ugyanakkor zöldésgekben gazdag, és az ezekben található zsírok nem tesznek rosszat a szívnek.
Azonban a zöldségek sem olyan egészségesek. Egy adag dobálva-rázva sütött zöldség 900 kalóriát és 2200 milligramm nátriumot tartalmaz.
"Megdöbbentünk. Azt feltételeztük, hogy a zöldségek mind alacsony kalóriájúak" - közölte Liebman.
Az elmúlt 15 évben, amikor utoljára vizsgálták meg, a kínai konyha nem sokat változott.
Az ókori Görögország egy darabját találták meg
Konyhatörténelmet írnak a hatezer éves csilimagok
Évezredes hiedelem dőlt meg a fokhagymáról
Forrás: AP
A tipikus kínai étteremben kapható menü teli van olyan dolgokkal, amik a táplálkozási szakértők tiltólistáján szerepelnek - állítja egy amerikai fogyasztói csoport
A kisebbségi tulajdonos kivásárlását a tőzsde honlapján jelentették be.




