Felmérések szerint minden 5. magyar vásárló egészséges élelmiszereket keres a boltokban. A gyártók azonban gyakran visszaélnek ezzel - írja a Népszabadság.
A 100%-os paradicsomlevek között példálul ma már egy sincs ami kizárólag paradicsomból állna - van, amelyikhez még cukrot is adnak. A klasszikus gyümölcsleveket is elérte a "tuningolás": a gyártók manapság már hozzáadott vitaminokkal is igyekeznek kapósabbá tenni a terméket, annak ellenére, hogy ezeknek a "vitaminoknak" az egészségügyi hatása igencsak kétséges.
A lap szerint az egészségtudatos vásárlóknak most már nem szabad megelégedniük a termék csábító nevével, hanem el kell olvasniuk annak összetételét is, mivel ma már a tejföl sem tejfölből, a zöld tea sem kizárólag tealevelekből és a gabonapehely pedig egyáltalán nem gabonából áll.
Négy új termékkel bővül a Béres Egészségtár