<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Részvény / Deviza / Áru
A rovat támogatója a 4iG
Részvény / Deviza / Áru Az orosz medvéből orosz bika lesz?
Eidenpenz József | 2019. április 8. 06:06
Portfólióinkban mindenütt felülsúlyozzuk az orosz részvényeket, mert az orosz gazdaság a gazdasági ciklus teljesen más szakaszában van, mint a többi feltörekvő vagy fejlett piac. Csak nemrég hagyott maga után egy válságot, a szigorú gazdaságpolitika megteremtette a lehetőségét a gazdaság élénkítésének, a növekedésösztönzésnek. Interjú Pálfi Györggyel, az Aegon Russia Alap portfólió-menedzserével.
Részvény / Deviza / Áru Kilátástalan helyzetben a forint, elszállt az olajár
Privátbankár.hu | 2019. április 6. 09:43
Az erőltetett önfinanszírozási program tartósan gyengén tarthatja a forintot, hisz rengeteg devizát kell vennie az államnak. Az olajár átlépte a 70 dolláros határt, öthavi csúcsra emelkedve. A legfőbb amerikai részvényindex közelít örökös csúcsához.
Részvény / Deviza / Áru Erőteljesen gyengül tovább a forint, fél éves csúcson a DAX
Eidenpenz József | 2019. április 5. 18:55
A tőzsdéknek jó hetük volt, a befejezés is jónak ígérkezik. A legfrissebb gazdasági adatokból azt a következtetést vonják le, hogy az amerikai gazdaság egészséges. Donald Trump pedig kamatcsökkentést követel. Kissé süllyedt viszont a BUX, sokkal jobban a forint.
Részvény / Deviza / Áru Lefordult a forint, esik az arany és az olajár
Fellegi Tamás | 2019. április 5. 11:17
A forint akár tartósan is gyenge maradhat az önfinanszírozási program miatt, nagy lesz az állami devizaigény. A részvénypiacokról ma levonultak a befektetők.
Részvény / Deviza / Áru Sorosék Lyftet vettek, a BUX meg inkább lélegzetet
Eidenpenz József | 2019. április 4. 19:04
Vegyes a hangulat a tőzsdéken ma, a DAX annak ellenére emelkedett, hogy jött néhány kifejezetten rossz adat. A BUX alulteljesítő volt, visszapattant a héten elért rekordszintről. Az euró/forint ismét elérte a 320-as szintet. Zuhan a Tesla.
Részvény / Deviza / Áru A Mészáros-birodalomhoz tartozó új cég 14 milliárdos árbevételt hozott
Privátbankár.hu | 2019. április 4. 17:46
A csütörtöki piaczárást követően közzétette IFRS szerinti konszolidált éves jelentését a 4iG Nyrt.
Részvény / Deviza / Áru Kereken nulla: ennyit kaphatunk, ha 10 éves német államkötvényt veszünk
Privátbankár.hu | 2019. április 4. 10:13
Ma pont nulla a címbeli kötvény hozama, miután az előző napokban negatív is volt. Az amerikai tőzsdéknek jó napja volt, ahogy Kínának is.
Részvény / Deviza / Áru A nagy jövedelemtranszfer miatt emelkedik a bitcoin ára?
Privátbankár.hu | 2019. április 3. 20:19
Megoszlanak a vélemények, hogy mitől ugrott két nap alatt 25 százalékot a bitcoin és 40-60 százalékot néhány másik kriptodeviza árfolyama. Manipuláció, rejtélyes nagybefektető megbízása, vagy a következő nagy mánia kezdete? Aki a kriptodeviza-befektetők viselkedését vette nagyító alá, az az X-generáció, mint fő vevőkör erősödését tartja a következő emelkedés motorjának.
Részvény / Deviza / Áru Nem bírta a magaslatot a BUX, 320 alá csúszott vissza az euró
Eidenpenz József | 2019. április 3. 19:04
A mai nap elején még csúcsot döntött a BUX index, a nap végére azonban kissé lejjebb csorgott. A forint nagyot erősödött és így újra 320 alatt jegyzik az eurót. Jó a hangulat a tőzsdéken, különösen a német index szállt el az autóiparnak köszönhetően.
Részvény / Deviza / Áru Heves erősödésbe váltott a forint
Fellegi Tamás | 2019. április 3. 12:45
A tegnapi fordulat utáni forinterősödés ma folytatódik, 320 alatt az eurónkénti ár. A tőzsdék szárnyalnak viágszerte, a BÉT azonban ma nem mozdul, igaz, ezt örökös csúcsán teszi. Ugyancsak csúcson az olajár.
Részvény / Deviza / Áru Féléves csúcson az olajár, örökös csúcson a BUX, fordult a forint
Fellegi Tamás | 2019. április 2. 19:16
Hevesen emelkedtek az európai tőzsdék, a zárásban a BUX is belehúzott az OTP-nek és a Richternek köszönhetően. A forintot ma a jegybank alelnökének szavai is mozgathatták, délelőtti gyengülés után visszatért tegnapi szintjére. Az olajár csendesen kapaszkodik.
Részvény / Deviza / Áru Gyengélkedik a forint, robbant a bitcoin
Gáspár András | 2019. április 2. 11:51
Kisebb lendülettel, de tovább emelkednek a részvényárfolyamok Európa-szerte kedden. A forint tovább gyengélkedik, a bitcoin rakétázik, az olaját idei csúcsán van.
Részvény / Deviza / Áru Tíz éve nem drágult akkorát az olaj, mint idén, de valami megelőzte
Eidenpenz József | 2019. április 1. 20:26
Az árupiacoknak egészen jó negyedévük zárult a múlt héten, már ha valaki a magasabb nyersanyagárakban érdekelt. Az olaj óriásit menetelt, negyedével-harmadával is drágább lett a világpiacon. Annál csak a gázolaj és az élő sertés ára emelkedett jobban, az utóbbi nem véletlenül.
Részvény / Deviza / Áru Gyengül a forint, remek formában a Mol és az OTP
Fellegi Tamás | 2019. április 1. 18:50
Nem tud magához térni a forint, közel két hete gyengül. A részvénypiacok ellenben remek formában, a reggeli kínai ralit Európa követte, majd Amerikában kerültek közel féléves csúcsra az indexek. A BÉT-en az OTP és a Mol ment sokat, de igazán nagyot a 4iG, a legújabb Mészáros-papír emelkedett.
Részvény / Deviza / Áru A BÉT új cége adna tanácsot a vállalati kötvények kibocsátásához
Csabai Károly | 2019. április 1. 17:10
Ezt tartalmazza a kormány által a tőkepiaci törvény módosítása érdekében benyújtott javaslat.
Részvény / Deviza / Áru Szárnyal a néhai Andy Vajna cége, gyengélkedőre került a forint
Gáspár András | 2019. április 1. 10:40
Kína reményt adott a piacoknak, talán van remény arra, hogy a globális gazdaság nem zuhan recesszióba - emelkednek a tőzsdeindexek, a forint viszont gyengélkedik.
Részvény / Deviza / Áru Döntöttek az oroszok – ezért lesz drágább az olaj
Privátbankár.hu | 2019. március 31. 12:27
Oroszország áprilistól emeli a kivitelre szánt kőolaj vámját.
Részvény / Deviza / Áru 23 milliárd dollárt ért a veszteséges autómegosztó, tovább gyengült a forint
Eidenpenz József | 2019. március 29. 19:15
Az amerikai-kínai tárgyalásokról jó nyilatkozat érkezett, ez megadta az alaphangulatot a tőzsdéken. A Brexit mintha már senkit sem érdekelne, vagy éppen jó hírnek veszik, hogy ma is leszavazták. A BUX emelkedett, de a forint határozottan tovább gyengült ma. Ez a negyedév kifejezetten jól sikerült a tőzsdéken, igaz, az előző meg kifejezetten pocsék volt.
Részvény / Deviza / Áru Gyengélkedik a forint, már Franciaország is szinte ingyen finanszírozza magát
Fellegi Tamás | 2019. március 29. 11:03
Nagyot emelkedett a sanghaji tőzsde, Európa is jó formában, itthon az OTP és a Mol emelkedik. Tovább esnek az európai kötvényhozamok.
Részvény / Deviza / Áru Élen a dumaszínházi humorista az ukrán elnökségért folyó versenyben
Fellegi Tamás | 2019. március 29. 06:07
Ha van ország, ahol egyelőre semmilyen rendszer nem működött, akkor az Ukrajna, nem is meglepő, hogy a választók körében egy politikusi múlttal nem rendelkező parodista került az élre. Miután nem egyfordulós a választás, még azért minden kisülhet, minden az átszavazókon múlik.
Részvény / Deviza / Áru Stabilan 320 felett az euró, emeltek a Graphisoft Park értékén
Eidenpenz József | 2019. március 28. 19:16
A tőzsdei hangulat legalábbis bizonytalan, bár az indexek egy része emelkedni tudott. Az amerikai GDP-adatot lefelé módosították, a Brexit sem valami fáklyásmenet, de legalább Pekingből jött valami biztató hír. A forint gyengécske, az OTP és a Richter felment, a Parkot felminősítették.
Részvény / Deviza / Áru Nevet vált a Waberer’s, kritikus szinten a forint
Fellegi Tamás | 2019. március 28. 11:29
Kiadós zuhanás után megpihent a forint egy nagy szinten, ha ennél érdemben gyengébb lenne, már visszaállna tavalyi második félévi szomorú, tartósan gyenge állapot. A Waberer’s névadója visszavonja a névhasználatot, a cégnek 3 éve van új nevet találni. Drágul az OTP, szárnyal az AKKO.
Részvény / Deviza / Áru Megint felszeletelhetik a legújabb Mészáros-részvényt
Fellegi Tamás | 2019. március 28. 06:07
Úgy tűnik, megint feldarabolná részvényeit a 4iG, noha ezt tavaly októberben egyszer már megtette. Mikor és miért szokták ezt tenni a társaságok? Indokolt-e a 4iG esetében a lépés? A Mészáros-részvények körében újabban divat lett az idő előttinek tűnő feldarabolás, nem zárható ki az árfelhajtó szándék.
Részvény / Deviza / Áru Csúszó leértékelésben a forint? 320 és 330 között a helye az eurónak?
Eidenpenz József | 2019. március 27. 19:01
A tőzsdék állapota ma sem igazán fényes, sem a kötvénypiac, sem a gazdaságpolitikusok nyilatkozatai, nem jósolnak sok jót. A BUX is jócskán esett, főleg az OTP húzta le. A török líra esése után a részvénypiac omlott össze a választások előtt. A forintról több magyarországi elemzőnek is az a véleménye, hogy megint gyengülő pályára tette az MNB. Sőt, van aki egyenesen úgy véli, ez több évig is eltartó, lassú folyamat lehet.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan a forint, egyre különösebb a német kötvényhozam
Fellegi Tamás | 2019. március 27. 11:12
Tegnap szabadesésbe váltott a hazai valuta, újabb kritikus szinthez közeledik. A BÉT is gyengén nyitott, de az OTP magához tért, a Richter és a Telekom viszont lefelé tart. Az európai fejlett országok kötvényhozamai egyre csak mélyülnek, a német 10 éve hozam már érdemben negatív.
Részvény / Deviza / Áru Komoly bejelentésre várnak a piacon
Privátbankár.hu | 2019. március 26. 11:09
Kedden a piacok leginkább az MNB Monetáris Tanácsának ülésére fognak figyelni, amelyen várhatóan akár komolyabb bejelentés is jöhet, lévén a jegybank elnöke, Matolcsy György tart utána tájékoztatót.
Részvény / Deviza / Áru Csitult kicsit a vihar, de még nincsen vége
Eidenpenz József | 2019. március 25. 19:13
A tőzsdék folytatták a múlt hét végi esésüket ma is, de viszonylag szolidan, kisebb lendülettel. Csak Ázsiának kellett behoznia a pénteki lemaradást. A BUX index is esett, főleg a Mol és a Richter miatt. Az OTP és a forint nagyon jól tartották magukat. Gödörben a kötvényhozamok, ami jót tesz a aranynak. Fizetős szolgáltatást jelentett be az Apple.
Részvény / Deviza / Áru Rettegést keltett az amerikai jegybank, még a forint is megadta magát
Fellegi Tamás | 2019. március 25. 10:49
Pénteken nagyot estek az amerikai tőzsdék, ma már Ázsia is, de ami igazán lényeges: a német 10 éves államkötvény negatív hozammal forog, és a többi fejlett európai országé is a 0-hoz közelít. A BÉT jól bírja, a forint azonban nem, átjáróház lett a 315-ös eurónkénti szint.
Részvény / Deviza / Áru Megállíthatatlan az OTP?
Privátbankár.hu | 2019. március 22. 19:08
A nemzetközi környezet nagyon kedvezőtlen volt ma, ennek ellenére a BUX index alig változott. A mutatót a Richter mentette meg, a forint viszont sokat gyengült.
Részvény / Deviza / Áru Most ingyen finanszírozhatja adósságát a német állam, nagy maflást kapott a forint
Fellegi Tamás | 2019. március 22. 11:04
Az európai kötvényhozamok tovább zuhannak, hirtelen esni kezdett a forint gyenge német és francia adatok hatására. Megvan a Richter-osztalék mértéke.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az angol font, elhagyta magát a forint is
Fellegi Tamás | 2019. március 21. 19:15
Kaotikus a brit EU-kilépési helyzet egy héttel a határidő előtt, így esésbe váltott a font. A forint hirtelen nagy zuhanás után elérte a fontos szintet, remélhetőleg nem gyengül tovább. Emelkednek az amerikai tőzsdék, van is nekik miért. Újabb csúcson az OTP, esett a Richter, kipukkadt a 4iG lufi, de fújnak helyette sok másikat.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlottak a kötvényhozamok, gyengül a forint
Fellegi Tamás | 2019. március 21. 12:01
Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed tegnap váratlanul lazára váltotta monetáris politikáját, így az amerikai kötvényhozamok meredek zuhanásba kezdtek, ma az európaiak is szakadnak.
Részvény / Deviza / Áru Két részvény elintézte a DAX-ot, a BUX állta a sarat
Eidenpenz József | 2019. március 20. 18:52
A kereskedelmi háború réme, a készülő Fed-döntések miatt óvatosak a befektetők Amerikában. Európában nagyobb esést a német részvénypiac élt át, aminek főleg két nagyvállalat volt az oka. Itthon az OTP és a Mol ellensúlyozta a Richter zuhanását, a forint visszagyengült.
Részvény / Deviza / Áru Az OTP sokkal jobb, mint egy fejőstehén
Fellegi Tamás | 2019. március 20. 15:21
Az OTP közgyűlési előterjesztéséből kiderült, hogy a társaság a tavalyival megegyező osztalékot fizetne részvényeseinek. Az osztalék szerepe most másodlagos, hisz a papír árfolyamának emelkedése jelenti az elsődleges profitot, és erre nem lehet panasz, miután örökös csúcsán a papír. Mindazonáltal intézményi befektetőknek vonzó az osztalékhozam is, hisz ők nem részesülnek a lakossági állampapírok magas kamatából.
Részvény / Deviza / Áru Nem véletlenül omlott össze a Waberer’s, mélyben az egyesülés előtti Mészáros-cégek
Fellegi Tamás | 2019. március 20. 11:05
Most kiderült, hogy indokolt volt a Waberer’s részvényeinek hatalmas értékvesztése: a cég masszívan veszteséges lett. Az Opus és Konzum papírok másfél éves mélyponton a közelgő egyesülés előtt, drágán adott el saját részvényt a 4iG. Továbbra is bivalyerős a forint.
Részvény / Deviza / Áru Száguld a forint, új rekord után megtorpant az OTP
Eidenpenz József | 2019. március 19. 19:00
A BUX és az OTP esett ma egy kicsit, de előtte a bankpapír még beállított egy új rekordot napon belül. A forint csak erősödik és erősödik, kérdés, mit lép erre jövő héten az MNB. Száguldott a német autóipar.
Részvény / Deviza / Áru Csökkent a Budapest Bank nyeresége 2018-ban
Csabai Károly | 2019. március 19. 11:53
A visszaesést az alacsony kamatszinttel, a heves banki versennyel és a nemzetközi számviteli szabályokra való áttérés miatti egyszeri hatással magyarázzák.
Részvény / Deviza / Áru Rég nem látott magasságban a forint, 25-szörösére drágult a legújabb Mészáros-cég
Fellegi Tamás | 2019. március 19. 11:01
Napról napra erősödik a forint, újabb csúcson az OTP, az égig emelkedik a 4iG, jól tartja magát a Boeing a rossz hírek ellenére.
Részvény / Deviza / Áru A bankok csodás napján robbant az OTP ára is
Eidenpenz József | 2019. március 18. 19:02
A pénteki nagy csapkodás után, amit a határidős kontraktusok márciusi nagy lejárata okozott, ma jóval csendesebbek voltak a részvénypiacok. Az OTP és vele a BUX viszont szárnyalt.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot esett a bedőlt hitelek miatti lakóingatlan-értékesítés
Csabai Károly | 2019. március 18. 18:31
Több mint negyven százalékkal kevesebb, 6227 lakóingatlantól kellett megválniuk a tulajdonosaiknak azért, mert nem tudták fizetni a jelzáloghitelüket.
Részvény / Deviza / Áru Csúcson az OTP és a BUX, mélyben az európai hozamok
Fellegi Tamás | 2019. március 18. 11:18
Nagy emelkedéssel örökös csúcsára ért az OTP, vele a BUX is, csökken a Richter. Kína is hasít, Amerika is több havi csúcson, az európai kötvényeket aranyáron veszik.
Részvény / Deviza / Áru Az utolsó finanszírozási békeévben a hazai agrárium
Csabai Károly | 2019. március 18. 06:06
A hazai agrárvállalkozásoknak fel kell készülniük arra, hogy hamarosan véget ér a hét forrásbő esztendő, amikor az állami és uniós támogatások kiesésével alapvetően a bankhitelekből biztosíthatják finanszírozási igényeiket. Egyebek mellett erre hívja fel a figyelmet a Privatbankar.hu-nak adott interjúban Hollósi Dávid, a Takarék Agrár Igazgatóság vezetője és Mezei Dávid, a Takarékbank uniós agrártámogatási igazgatója.
Részvény / Deviza / Áru Újabb történelmi OTP-rekord, mélyrepülésben a Lufthansa is
Eidenpenz József | 2019. március 14. 19:08
Nem kell megijedni, a Lufthansa azért esik, mert a gyorsjelentése és a jövőbeli várakozások elbizonytalanították a befektetőket. Az amerikai részvénypiac nem tudja, merre induljon, aminek főleg az amerikai-kínai vámvita lehet az oka. A BUX szépen emelkedett ma, a Mol ment jobban, de az OTP történelmi rekordot döntött. Megvan a Mol-igazgatóság osztalékjavaslata.
Részvény / Deviza / Áru Teljes siker a forint kitörése, tízszerezett a legjobb BÉT-papír
Fellegi Tamás | 2019. március 14. 11:51
Már csak rossz álom a tavalyi forintgyengülés, hullámzik az angol font, magasban az olajár. Kína esik, Európa emelkedik, csúcson az OTP, nagy rali a 4iG piacán.
Részvény / Deviza / Áru Tőzsdére megy az Uber, miközben itt-ott betiltják
Fellegi Tamás | 2019. március 13. 20:25
Ellentmondásos tőzsdei kibocsátás készülődik: olyan cég jön a piacra a tervek szerint, ráadásul drágán, amely még nem termelt profitot. Ez eleve komoly kockázati tényező, azonban ami különösen aggasztó lehet, hogy néhány helyen betiltották a szolgáltatást, mint nálunk is, így nem zárható ki további piacvesztés.
Részvény / Deviza / Áru Átstartolhat a Boeing, tíz forinttal közelítette meg rekordját az OTP
Eidenpenz József | 2019. március 13. 18:51
Jó adatok érkeztek az USA és az EU iparából, egy inflációs adat is vidította a befektetőket, és végre a Boeing sem szakadt tovább. Így egy százalékhoz közeli indexemelkedések vannak ma is az USA-ban, az európai tőzsdék valamivel szerényebb eredménnyel zártak. A BUX főleg az OTP-nek köszönhetően emelkedett, amely bizony majdnem elérte a múlt heti történelmi csúcsot.
Részvény / Deviza / Áru Kínában kijelölték az új irányt - mit kezdjenek ezzel a befektetők?
Privátbankár.hu | 2019. március 13. 17:01
Kína agresszív adócsökkentésekkel és fokozott kiadásokkal igyekezett felgyorsítani lassuló gazdaságát. A kínai parlament éves ülésének keddi megnyitóján Li Ko-csiang miniszterelnök egy kissé alacsonyabb GDP-céltartományt jelentett be, hozzátéve, hogy a monetáris politika továbbra is „óvatos” marad, de a fiskális politika „erőteljesebb” lesz. A Fidelity International megvizsgálta, hogy mit jelentenek ezek az intézkedések az ázsiai részvények és a kötvénybefektetők számára.
Részvény / Deviza / Áru Kitört a forint, nem omlott össze a Boeing
Fellegi Tamás | 2019. március 13. 11:44
Áttörte a forint a fontos szintet, megnyílhat a tér a nagy erősödés előtt. Az angol font nem tudja, hogy reagáljon a Brexit-káoszra, az amerikai részvények emelkedtek, a Boeing persze esett, de nem olyan sokat, mint várták az etióp repülőbaleset után. Drágul az OTP, gyengül a Richter, öszeszedte magát a Waberer's.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG