<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Részvény / Deviza / Áru
A rovat támogatója a 4iG
Részvény / Deviza / Áru Új “e-offenzíva” indul, Trump, mint repülőmérnök
Eidenpenz József | 2019. március 12. 18:59
A Volkswagen 12 milliárd eurót keresett tavaly, és újabb e-offenzívát hirdetett, növelve az e-autók eladási terveit. A Dow Jonest a Boeing húzza le, de az amerikai technológiai cégek ma is emelkednek. A BUX esett, főleg az OTP miatt, ahol az elnöki és a vezérigazgatói poszt szétválasztása van napirenden. A CIG Pannónia tőkecsökkentéssel oldja meg az osztalékfizetést.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a font, tankönyvi a forint
Fellegi Tamás | 2019. március 12. 12:25
Döntő parlamenti szavazás előtt szárnyal az angol font, heves emelkedés zajlik a tőzsdéken világszerte. Itthon a CIG Pannónia és a 4iG van igen jó formában.
Részvény / Deviza / Áru Tíz éve volt a krach alja, megtáltosodtak a bankrészvények
Privátbankár.hu | 2019. március 11. 19:16
Ma szépen emelkedtek a tőzsdék a legtöbb országban. Európában a bankrészvényeseket a két német óriás fúziójának lehetősége izgatta, az OTP is szépen húzott. Esik a Boeing a hétvégi repülőbaleset miatt. Tíz éve volt a Lehman-krach abszolút alja, azóta a BUX négyszereződött.
Részvény / Deviza / Áru Egyesülés előtt zuhan a két nagy Mészáros-cég
Fellegi Tamás | 2019. március 11. 11:11
Esik az Opus és a Konzum, emelkedik viszont a BUX indexkosarába újonnan bekerülő 4iG és AutoWallis. A nagyok közül az OTP, a nemzetközi piacok közül Kína szárnyal.
Részvény / Deviza / Áru 10 éve ért véget az összeomlás – azóta is emelkednek az árak
Fellegi Tamás | 2019. március 11. 06:07
Míg a 2008-as válság pánikszerű része még éven belül lezajlott, a gazdasági recesszió pedig a következő év végéig tartott, a legfontosabb barométer, a tőzsde 2009 márciusában érte el mélypontját. Megfordult, és azóta töretlenül emelkedő trendben van, most mégis kevesen foglalkoznak vele, hisz egész más a helyzet, mint eddig bármelyik úgynevezett bikapiacon.
Részvény / Deviza / Áru Roham a fejlett európai országok kötvényeiért
Fellegi Tamás | 2019. március 8. 19:12
Nulla felé tart a fejlett európai országok államkötvényeinek kamata, erősödik a forint, estek a Mészáros-részvények, gyengélkednek az amerikai tőzsdék.
Részvény / Deviza / Áru Értéken alul forog az Opus
Privátbankár.hu | 2019. március 8. 16:31
Az eddigi legjobb évén van túl a az Opus és Konzum Nyrt., a két cég együttes eredménye 27 milliárd forint – mondja Fekete Péter, a Konzum Nyrt. vezérigazgató-helyettese. A vezérigazgató a Trend Fm-nek adott interjúban elmondta: a cégek valós értékét a nemzetközi befektetők által vizsgált IFRS szerinti konszolidált saját tőke fejezi ki legjobban az árbevétel és az eredménytermelő képesség mellett. Ennek megfelelően jelen számításai szerint az Opus egy részvényre eső konszolidált saját tőkéje 522, míg a Konzumé 223 forint.
Részvény / Deviza / Áru Növelte piaci részesedését az Erste 2018-ban
Csabai Károly | 2019. március 8. 13:57
Az előrelépést hozó tavalyi év után tovább terjeszkedne az Erste Bank Hungary Zrt., akár a Budapest Bank megvételével, de ehhez az kell, hogy kérjen tőlük vételi ajánlatot a kormány.
Részvény / Deviza / Áru Kína beszakadt, jót tesz a forintnak a vártnál magasabb infláció
Fellegi Tamás | 2019. március 8. 11:38
Eseménydúsak a piacok: Amerika jókorát esett, Kína viszont különösen nagyot, igaz, sok emelkedő nap után. A BÉT jól bírja, a forint pedig különösen.
Részvény / Deviza / Áru Betett a bankoknak az EKB, jól osztalékhozamot fizet a magyar nyomda
Eidenpenz József | 2019. március 7. 19:09
Az EKB mai ülése tartósabban alacsony kamatszintet vetít előre, ami a dollár erősödését, a bankrészvények zuhanását és a legtöbb tőzsde süllyedését okozta. Itthon a BUX egy százalék feletti mértékben csökkent, de nemcsak az OTP volt ebben a ludas. Jónak értékelik az Állami Nyomda jelentését.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, felfüggesztették a nagy Mészáros-cégek kereskedését
Fellegi Tamás | 2019. március 7. 10:55
Ma is erősödik a forint, ha nem is sokat. Új csúcson az OTP, a Telekom is emelkedik. Nem lehet kereskedni az Opus és a Konzum részvényeivel, várható bejelentés miatt.
Részvény / Deviza / Áru A devizakereskedéstől nem kell félni – de érdemes jól felkészülni arra
Privátbankár.hu | 2019. március 7. 06:02
Hiánypótlónak tekinthető Buró Szilárd, az Equilor Befektetési Zrt. pénzügyi innovációs vezetőjének Devizakereskedés egyszerűen című könyve, amely a kezdőktől a vérprofikig mindenki számára nyújt hasznos tudnivalókat. Arról, mit tegyünk, mielőtt kimerészkedünk erre a nagyon is kockázatos befektetési területre, mire figyeljünk, amikor már elkezdünk ügyleteket kötni, hogy elkerüljük a buktatókat, valamint, hogyan tudunk szintet lépni, ha már évek óta tradelünk. A szerzővel beszélgettünk.
Részvény / Deviza / Áru Drágultak a Mészáros-részvények, új mélyponton a Waberer’s
Privátbankár.hu | 2019. március 6. 18:57
A BUX nagyot emelkedett az OTP-nek és a Molnak köszönhetően, de az Opusnak és a Konzumnak is jó napja volt. A Waberer’s már a harmadát sem éri kibocsátási árának.
Részvény / Deviza / Áru Attól, hogy ugrik az osztalékadó, majd veszünk részvényeket?
Privátbankár.hu | 2019. március 6. 13:01
Ambiciózus az MNB terve, hogy az osztalékadó eltörlésével hozza meg a lakosság részvényvásárlási kedvét, ám a számok alapján ennek teljesülése kérdéses. Közel 210 milliárd forint – ennyi osztalékkal örvendeztette meg 2018-ban 14, a Budapesti Értéktőzsdén forgó társaság a részvényeseit.
Részvény / Deviza / Áru Búcsúzunk a Plotinustól, megállíthatatlan a forint
Fellegi Tamás | 2019. március 6. 11:10
Ma már a tőzsdén is nevet vált a Plotinus, AKKO Investként szerepel tovább. Érdekes történet volt a Plotinusé, megemlékezünk róla. A 4iG-ben 10 százalék feletti részesedést szerzett az Opus. Emelkedik a Telekom és az OTP, több nap erősödés után is erős a forint.
Részvény / Deviza / Áru Ideje részvényt vásárolni? De melyiket?
Eidenpenz József | 2019. március 5. 18:50
Európában emelkedtek a tőzsdék, az USA-ban viszont inkább egy helyben toporognak. A BUX kissé felment, de úgy, hogy két vezető részvény felfelé, kettő lefelé tartott. A General Electric egyesek szerint a mostani ára kétszeresét éri, más szerint a jelenleginek csak alig több mint a felét.
Részvény / Deviza / Áru A nyugdíj-államkötvények csökkentik majd a pénzügyi szféra profitját?
Eidenpenz József | 2019. március 5. 17:01
A CIG Pannóniánál az alternatív megtakarítási lehetőségek, köztük a tervezett nyugdíjcélú államkötvények miatt óvatosabb azt elemző a kilátások megítélésében, de a Konzum-részvények is kockázatot jelentenek. A legtöbb elemzett közepes nagyságú hazai céget vételre ajánlják, csak a BIF és a Zwack célára van a tőzsdei ár alatt. Körképet készítettünk 11 társaságról.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, újabb mélységben a Waberer’s
Fellegi Tamás | 2019. március 5. 10:48
Újra nekiveselkedik a forint, hogy megostromolja a 315-ös eurónkénti szintet, eközben tovább esik az arany. Bekerülhet az AutoWallis a BUX indexbe, új csúcson az OTP, emelkedik a Mol és a Richter, a Waberer’s ára viszont tovább hanyatlik.
Részvény / Deviza / Áru Látnak fantáziát a Telekomban, elillant az optimizmus az USA-ban
Eidenpenz József | 2019. március 4. 19:04
A 2800-as szint felett nem bírt megmaradni az S&P 500 index, eég csúnya esés van a tengerentúli tőzsdéken. A BUX és az európai indexek viszont tartották magukat a pozitív tartományban, szépen drágult az OTP és a Mol is. Jó elemzés érkezett a Telekomról.
Részvény / Deviza / Áru A Facebook és a Telegram fogják sikerre vinni a kriptodevizákat?
Privátbankár.hu | 2019. március 4. 17:15
Több milliárd ember számára nyílhat meg a nemzetközi pénzátutalás lehetősége, ha a Facebook által tervezett kriptodeviza elindul, vélhetően még az első félévben. A Telegram is hasonlót tervez. Lehet, hogy ami a bitcoinnnak nem sikerült, a tömeges elterjedés, azt a nagy internetes óriások valósítják meg?
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az arany, de az MNB még nagy nyerőben van
Fellegi Tamás | 2019. március 4. 11:06
Múlt héten összeomlás-szerűen zuhant az aranyár és ma is gyengélkedik. Az amerikai tőzsdék lényegében letörölték a tavaly év végi esést. Kína szakadatlanul emelkedik, újra a befektetők kedvence lett. Itthon a Richter megy nagyot, esik a Plotinus.
Részvény / Deviza / Áru Mi történt ma az OTP-jelentés után?
Eidenpenz József | 2019. március 1. 18:59
Ma hajnalban befutottak az OTP tavalyi számai, a bank tavalyi nyeresége elérte az egymilliárd eurót. A részvény szerényen emelkedett, de a BUX-ot a Richter és a Mol visszahúzta. A főbb részvénypiacokon kedvező volt a hangulat. Számos autóipari hír jött, a Tesla bejelentéseit a piac nem díjazta.
Részvény / Deviza / Áru Milliárd eurós OTP-eredmény, zuhanó aranyár
Fellegi Tamás | 2019. március 1. 11:07
Óriási összeg lett az OTP tavalyi profitja, de a tőkearányos jövedelmezőség is igen magas európai összehasonlításban. Az árfolyam enyhén csökken, a bank értékeltsége reálisnak tekinthető. Összeomlott az aranyár, kitartóan erősödik a forint.
Részvény / Deviza / Áru Musk megint összevissza twittelt, drágulhat a kávé
Eidenpenz József | 2019. február 28. 19:10
Az európai részvénypiacok minimális pluszt tudtak elérni, az amerikai tőzsdék egyelőre nem találják az irányt. Az Észak-Koreával folytatott tárgyalások megszakadása nem volt jó hír, az amerikai makroadatok viszont kedvezőek. A koronát az egészre néhány gyorsjelentés tette fel. Miből fizet holnap a Tesla?
Részvény / Deviza / Áru Nagyot esett az arany, erős a forint
Fellegi Tamás | 2019. február 28. 11:10
Tegnap hirtelen nagyot zuhant az aranyár, igaz, most már kapaszkodik vissza. A tegnapi forinterősödés ma is kitart, esik az OTP és az AutoWallis. Mára magához tért valamelyest a Waberer's, amely tegnapra tőzsdei szereplésének kezdete óta a harmadára esett.
Részvény / Deviza / Áru Éves csúcson az angol font, erősödik a forint
Fellegi Tamás | 2019. február 27. 11:03
Miután kissé enyhült a megállapodás nélküli Brexit veszélye, erősödött az angol font. A forint is megindult tegnap az erős irányba, noha a jegybank nem változtatott a monetáris kondíciókon. Az európai tőzsdék lefelé indultak, a BUX is mínuszban van. A Fed elnöke aggódik Amerika fizetőképessége miatt, miután újra emelni kell az adósságplafont.
Részvény / Deviza / Áru Még egy kis forinterősödés, és visszajutunk a 4 évig megszokott szintre
Fellegi Tamás | 2019. február 26. 10:35
Stabilizálódott a forint árfolyama az utóbbi napokban, nem messze a nagyon fontos szinttől. További AKKO (Plotinus) részvényeket vett a fő tulajdonos, így érthető az elmúlt napok hullámvasútja a papírban.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az olajár, jót tett a magyar felminősítés
Fellegi Tamás | 2019. február 25. 18:28
A reggel gyengén kezdő BÉT pluszba lendült, az emelkedést a Richter vezette. Amerika októberi szinteken, az olajár lefordult a nagy magasságból.
Részvény / Deviza / Áru Közeleg az amerikai-kínai megegyezés, eufória a piacokon
Fellegi Tamás | 2019. február 25. 10:45
Az amerikai indexek rég nem látott szintekre emelkedtek pénteken, ma pedig Kínában van elképesztő rali, miután Donald Trump jelezte: érlelődik a kereskedelmi háború vége. Európa is emelkedik, a hazai börze viszont már beárazta péntene a Fitch felminősítését.
Részvény / Deviza / Áru A remény rabjai: rakétázik a réz
Privátbankár.hu | 2019. február 22. 16:01
Tavaly július óta a legmagasabb szintre ugrott a réz ára pénteken, részben azon remények nyomán, hogy sikerül megállapodnia az Egyesült Államoknak és Kínának a vitatott kereskedelmi kérdésekben.
Részvény / Deviza / Áru Mélyben a Mészáros-papírok, zuhan a Plotinus
Fellegi Tamás | 2019. február 22. 11:24
Éves mélyponton az Opus, a nemzetközi indexbe kerülés miatti vétel után esik a Konzum, zuhan az új vagyonelemekért saját részvénnyel fizető, még Plotinusként forgó AKKO Invest. Gyengül a Telekom, erősödik a Richter. Amerika kismértékben esett, szárnyal viszont a kínai tőzsde.
Részvény / Deviza / Áru Új osztalékjavaslat a Telekomtól, fellépnek a zöldséges-terror ellen
Eidenpenz József | 2019. február 21. 19:09
A tőzsdék nem igazán találták ma az irányt, talán túlságosan is sokféle hír érkezett. A BUX kissé emelkedett az OTP és a Richter segítségével. A Telekom a jövőre becsült számokat tett közzé, és a 2019-es eredményéből 27 forint osztalék kifizetését tervezi. Több nap száguldás után visszazuhant az arany és az ezüst, Erdogan hadat üzent a zöldségesterroristáknak.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, magasban az olajár
Fellegi Tamás | 2019. február 21. 10:03
Az ország felminősítését követő iránykeresés után erősödni kezdett a forint. Esik a Telekom a gyorsjelentés után, gyengélkedik a Plotinus, Amerika folyamatosan emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Megvan a Telekom-osztalékjavaslat, merre tovább, kamatok?
Eidenpenz József | 2019. február 20. 19:00
Az európai tőzsdék szépen emelkedtek ma, az amerikai mutatók tétováznak a Fed-akták közzététele előtt. Ettől a kamatok alakulására várnak iránymutatást. Eközben nálunk ismét állampapír-kamatokat emeltek, legalábbis a lakosságnak. Rossz világ jött a bankokra.
Részvény / Deviza / Áru Nem akárhonnan kapott mentőövet a Vajna-cég
Fellegi Tamás | 2019. február 20. 11:00
Íme, Andy Vajna posztumusz nagy dobása, melyet nem is sejthetett: nemzetközi indexbe vették fel az Est Media részvényeit, miután elég likvid lett a papír, így az árfolyam tegnap elszállt, ma is emelkedik. A hasonló okból tegnap emelkedő Konzum ma már csökken. Kitartóan erősödik az arany.
Részvény / Deviza / Áru Kilenc hónapos csúcson az arany, hullámvasúton a filmcézár cége
Eidenpenz József | 2019. február 19. 19:05
A gyorsjelentések és a csökkenő kamatok mozgatták a tőzsdéket, sok tétovázás után végül felfelé. A hazai BUX index viszont szerényen esett, elsősorban a Richter miatt. A forint erősödött, és megtáltosodott az arany.
Részvény / Deviza / Áru Reményüket vesztik Vajna cégének befektetői
Fellegi Tamás | 2019. február 19. 11:00
Zuhan az Est Media, Andy Vajna nélkül továbbra sem látják a jövőt a részvényesek. Vonzónak találják viszont a befektetők Kínát, a vámháborút egyenesen vételi lehetőségnek tekintik, emelkednek is a részvényárak. A BÉT-en az OTP és a Richter gyengül, a Telekom emelkedik. Limittel esik a Kartonpack, veszik a Konzumot.
Részvény / Deviza / Áru Nem is egy vámháború zajlik, 11 éve nem látott szinten a Mol
Eidenpenz József | 2019. február 18. 18:53
Reggel Ázsiában még száguldottak a tőzsdék, de Európában elromlott a hangulat. Az amerikaiak ugyanis az európai autógyártókat fenyegetik. Az OTP húzta ma a BUX indexet, a Mol viszont a 2007-es felvásárlási harc óta nem látott magas szinten áll.
Részvény / Deviza / Áru Magasban az olajár, tulajdont szerzett a Plotinus
Fellegi Tamás | 2019. február 18. 11:36
A pénteki S&P felminősítést egyelőre nem követi heves piaci reakció, az OTP azonban stabilan emelkedik. Korábbi Appeninn-céget vett a Plotinus, saját részvénnyel fizetett érte, ma esik az ár, nem is keveset. Nagyot emelkedtek a kínai részvények, éves csúcson az olajár, jó erőben az arany is.
Részvény / Deviza / Áru Még hogy válság? Kitűnő hete volt Amerikának
Fellegi Tamás | 2019. február 16. 11:17
A múlt év őszén komoly esés indult az amerikai tőzsdéken, amely decemberben összeomlásba torkollott. Nem csak a befektetők estek pánikba, hanem amerikai kormányzati tényezők is, sőt, maga a jegybank szerepét betöltő Fed is. Nos, mindez csak ijesztés volt, a héten az árfolyamok immár az őszi szintekre emelkedtek.
Részvény / Deviza / Áru Beszorult a forint, már a JP Morgan is kriptót csinál
Eidenpenz József | 2019. február 15. 19:09
Megint a kereskedelmi tárgyalásokról érkező jó hírek vitték fel a tőzsdeindexeket, pedig állítólag még kulcsfontosságú kérdésekben hiányzik a megegyezés. Az amerikai fogyasztói bizalom is segített. Nálunk a BUX vezető papírjai mind emelkedni tudtak, a forint nem változott. Egy amerikai jegybank saját kriptodevizát tesztel JPM Coin néven.
Részvény / Deviza / Áru Andy Vajna nélkül összeomlik egykori cége
Fellegi Tamás | 2019. február 15. 11:12
Zuhan az Est Media, miután az önmagában semmit nem érő cégben Andy Vajna részesedése jelentette a reményt. Korrigál a Waberer’s a nagy mélység után, erősödik a forint, idei csúcson az olajár. Az amerikai tőzsdéken ismét egy tankönyvi napot láthattunk tegnap.
Részvény / Deviza / Áru Nem félünk az összeomlástól, hosszú távon gondolkozunk
Fellegi Tamás | 2019. február 14. 11:39
Csütörtökön tartotta 2019-es piaci kitekintő rendezvényét a Fidelity, ahol arra próbáltak választ adni, mire számíthatunk a piacokon az idei évben. A mottó: nem félünk, a decemberi összeomlás csak kirázás volt. Áttekintették a kötvénypiacot, ezen belül a legszélsőségesebb eseteket, és persze a részvénypiacokat is, ahol vonzó árazásokat látnak egyes esetekben.
Részvény / Deviza / Áru Zuhant ma a Wallis, merre megy a csatornában a forint?
Eidenpenz József | 2019. február 13. 18:55
Az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások állítólag sínen vannak, ez jó hatással volt ma is a tőzsdékre. Az inflációs adatok is kedvezőek voltak, az alacsonyabb kamat lehetőségét vetítik előre. A BUX viszont esett, az OTP és a Richter húzta le. Az utóbbiról az egyik brókercég nem túl optimistán nyilatkozott. Nagyot erősödött a forint.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlott a Waberer’s, ma is erőtől duzzad a forint
Fellegi Tamás | 2019. február 13. 10:56
Míg sok értéktelen cég papírja száguld, a Waberer’s szomorú történet lett a pesti tőzsdén: újabb mélypontra került, bevezetési árának 63 százalékát vesztette el. Esik az OTP és a Richter, emelkedik viszont a Telekom. A forint ma is lendületet vett, bízunk az erősödés folytatásában.
Részvény / Deviza / Áru Elszállt a BUX, hasít a forint, Amerika újra támad
Fellegi Tamás | 2019. február 12. 20:31
Erőre kapott a forint, nagyot ment a Mol, a Richter és az OTP egyaránt, az AutoWallis viszont esett a múlt heti páratlan szárnyalás után. A legfontosabb amerikai index kulcsszintet támad: ha átmegy rajta, akkor egyelőre múló emlék marad a decemberi összeomlás.
Részvény / Deviza / Áru Erőre kapott a forint, helyreállt az osztrák kötvényhozam
Fellegi Tamás | 2019. február 12. 11:25
A januári inflációs adat hírére erősödni kezdett a forint, az európai legerősebb gazdaságú országok 10 éves állampapírhozamai pedig felugrottak a pénteki zuhanás után. A BÉT-en drágul a Richter, az OTP és az Opus, miközben ellepték a vevők a német tőzsdét.
Részvény / Deviza / Áru Egyhavi mélypont közelébe gyengült a forint
Gáspár András | 2019. február 11. 11:36
Az európai tőzsdéken remek a hangulat, Budapestre ebből most kevesebb jutott. Az euró jegyzées 320 forint felé tart.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG