<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Részvény / Deviza / Áru
A rovat támogatója a 4iG
Részvény / Deviza / Áru Száguldott a forint, de nem ok nélkül
Eidenpenz József | 2019. január 16. 19:02
Ma jól teljesített a BUX az OTP és a Mol részvényének köszönhetően, de a Telekom is szépen emelkedett. A forint a jegybank egyik vezetőjének nyilatkozatára erősödött meg hirtelen. Az amerikai bankok húzzák a tőzsdéket, a német társaikat is magukhoz emelték.
Részvény / Deviza / Áru Mindenki tudta, hogy nagy bukás lesz Londonban
Gáspár András | 2019. január 16. 10:30
Mivel borítékolható volt, hogy elbukik a parlamentben a Brexit-megállapodás tervezete, inkább a várható kínai gazdaságélénkítő lépések mozgatják a piacokat - Londonban azért van egy kis hullámvasutazás, a brit fontot is megrángatták. Budapesten két papír is limittel emelkedik, a forint viszont határozottan gyengül az inflációs adatközlés óta. FRISSÍTÉS: a jegybank alelnöke egy pillanat alatt megfordította a trendet.
Részvény / Deviza / Áru Van egy jó hírünk mára, meg egy rossz
Eidenpenz József | 2019. január 15. 19:07
Nagyot gyengült a forint, a BUX is süllyedt kissé, miközben a nagy tőzsdék elsősorban a kínai gazdaságélénkítési terveknek örültek. Nemsokára jön a Brexit-szavazás, ez azért visszafogta az európai tőzsdék iránti lelkesedést. Az euró és az angol font egyaránt megszenvedte a helyzetet.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik az angol font a brit döntés előtt, tovább hasít a BÉT csodapapírja
Fellegi Tamás | 2019. január 15. 11:39
Elvileg ma lesz a döntő parlamenti szavazás Londonban a Brexit megállapodásról, és a legtöbben rossz kimenetelt várnak, az angol font azonban erősödik. Amerikában estek a részvényárfolyamok, ma Európa emelkedik. Ma 15 százalékot emelkedik a Plotinus.
Részvény / Deviza / Áru Végre megmozdult a forint, aggódnak Kína miatt
Eidenpenz József | 2019. január 14. 19:00
Elsősorban a kínai export váratlan visszaesésével, ezzel kapcsolatban az egész világgazdaság lassulásával kapcsolatos aggodalmak okozhatták a mai esést a részvénypiacokon. Az esés szolid, a briteknél volt kissé nagyobb. A BUX is süllyedt, mind a négy vezető részvény egy irányba tartott.
Részvény / Deviza / Áru Minden idők legkülönösebb részvényügylete a BÉT-en
Fellegi Tamás | 2019. január 14. 11:42
Az utóbbi hónap különlegessége volt a többszörösére emelkedő Plotinus részvénye, és napról napra egyre érdekesebb fordulatok zajlanak. A Mol, az OTP és a Richter ma gyengélkednek, Európa szerte esés tapasztalható. Az olajár is lejjebb csúszott.
Részvény / Deviza / Áru Megnövelte befolyását Mészáros Lőrinc, neje is nagyrészvényes lett
Privátbankár.hu | 2019. január 11. 18:35
Egy korábban elhatározott tőkeemelés eredményeképpen címbeli személyek részesedése nagyot nőtt az Opusban. A tegnapi korrekció után ismét limittel emelkedett a Plotinus, igen kis forgalom mellett. Szerényen esik Amerika, kissé visszaesett az olajár. Esnek a 10 éves kötvényhozamok, a német hozam megint a nullát közelíti.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot akart harapni az Apple a kínai almából, de véget ért az ingyenebéd
Fellegi Tamás | 2019. január 11. 14:54
Ritkán fordul elő, hogy egy cég monopolhelyzetben legyen termékeivel, különösen, ha van konkurencia, de mégsem alakul ki verseny. Ennek köszönhette az Apple különleges helyzetét, így lett a világ legnagyobb nyereségű cége, de egyik legfőbb piacán, ahol igen magasra árazta az iPhone-t, most elpártoltak a vevők.
Részvény / Deviza / Áru Valami érdekes történik a Telekommal
Fellegi Tamás | 2019. január 11. 11:19
Lassan éves csúcsra ér a Telekom árfolyama, amit okozhatnak az osztalékvárakozások, de akár érdekesebb dolog is állhat a háttérben. Először van érdemi kereskedés az Xtend piacon: a tegnap bevezetett CyBERG szép emelkedéssel forog. Tovább emelkedik az olajár.
Részvény / Deviza / Áru Egyre többet tudunk a decemberi összeomlás okairól
Fellegi Tamás | 2019. január 11. 06:07
A részvénypiacok, különösen Amerikában gyakorlatilag minden idők legrosszabb decemberi teljesítményét nyújtották, a hónap eleje és karácsony között összeomlottak. Ez az október óta tartó esés túlzott felgyorsulásának tűnt, azonban egyre több okot látunk, és ezek egy része idén is nyomás alatt tarthatja a piacokat.
Részvény / Deviza / Áru Fordult a kocka az autógyártóknál, megindult a Telekom
Privátbankár.hu | 2019. január 10. 19:13
Mínuszból szerény pluszba küzdötte fel magát Amerika, Európában vegyes volt a kép. Sem a forint, sem a BUX nem mozdult, az OTP kissé esett, a Richter és a Telekom emelkedtek.
Részvény / Deviza / Áru Elfogyott a Plotinus levegője, hanyatlanak a németek és a franciák
Fellegi Tamás | 2019. január 10. 10:35
Úgy tűnik, a sokadik nap már nem tart ki a 20 százalékos emelkedés a hazai sztárpapírban. Közben új részvénnyel is indul a kereskedés az Xtend piacon. A német és a francia börzék lejtmenetbe váltottak.
Részvény / Deviza / Áru Oroszországnak bitcoint kéne vennie a devizatartalékából?
Eidenpenz József | 2019. január 10. 06:06
Felmerült, hogy az amerikai szankciók ellenszereként Oroszországnak bitcoint kéne vásárolnia tartalékaiból, bár azt nem tudni, a döntéshozók mit gondolnak erről. Ám van, ahol nagyon is komolyan foglalkoznak a blokklánc– és digitálispénz-technológiával, nem holmi kisvállalatok, hanem a világ legnagyobb jegybankjai. Nem egy, vagy kettő, hanem rengeteg.
Részvény / Deviza / Áru Ez volt a medvepiac vége? Fordulatot vett a Mol
Eidenpenz József | 2019. január 9. 18:53
Az amerikai-kínai viszony javulása és a kamatvárakozások mérséklődése javítja a hangulatot a tőzsdéken, vannak, akik már trendfordulóról, azaz a medvepiac végéről beszélnek. A BUX-ot a Mol húzta le, hajszálnyival nulla alá, pedig jól indult a napja. Robbant az olaj ára, nagyot gyengült a dollár.
Részvény / Deviza / Áru A Wall Street alkonya? Új tőzsde születik
Fellegi Tamás | 2019. január 9. 16:59
Mohók lettek a jelenlegi tőzsdék, egyre többet kérnek a valósidejű árfolyamokért, amit most már nem csak a befektetőknek felháborító, hanem a befektetési bankoknak, egyre ritkábban használt kifejezéssel brókercégeknek is. Annyira, hogy új tőzsdét indítanának, kiküszöbölendő ezt a problémát.
Részvény / Deviza / Áru Jól mennek a Mercik, új csúcson a Mol
Eidenpenz József | 2019. január 9. 11:15
Szép emelkedés volt Ázsiában, Európa folytatja és Budapest sem marad ki belőle. Jó hírek jöttek Kínából, meg a német autóiparból is, ami nekünk fontos. A vezető részvények együtt menetelnek, ezzel a Mol új éves csúcsra ért. Száguld az Opus és a Plotinus is.
Részvény / Deviza / Áru 11 éves csúcson a Mol, normalizálódik a kötvénypiac
Fellegi Tamás | 2019. január 8. 18:45
Olyan magasságba emelkedett a Mol árfolyama, ahol csak egyszer járt: 2007-ben, amikor az OMV fel akarta vásárolni. A Richter is jól ment, az OTP kissé gyengült. Európában a francia börze ralizott nagyot, Amerika ma is emelkedik, a néhány napja extrém szintre jutott kötvénypiac pedig normalizálódni kezdett.
Részvény / Deviza / Áru Különös részvény árfolyama növekszik többszörösére a pesti tőzsdén
Fellegi Tamás | 2019. január 8. 11:22
Ismét extrém áremelkedést láthatunk egy kis, ráadásul tevékenységet nem végző cég részvényének árfolyamában a BÉT-en, a körülmények azonban minden eddiginél érdekesebbek. A többi papír alig mozdul, Európa indexei közben emelkednek.
Részvény / Deviza / Áru Azt hittük, a WizzAir begyógyít egy régi, fájó sebet - de nem
Privátbankár.hu | 2019. január 8. 10:07
A cégközlöny tanúsága szerint a WizzAir Hungary Kft. március 31-től zártkörű részvénytársaságként működik tovább - szúrta ki az mfor.hu. A lap megkereste a társaságot a háttérről, az átalakulást azzal indokolták: a zrt. a megfelelő társasági forma egy Wizz Air méretű vállalat számára. Nem lesznek nyrt., továbbra sem készülnek a budapesti tőzsdére.
Részvény / Deviza / Áru Hajszálra van az OTP és a Mol a csúcstól
Eidenpenz József | 2019. január 7. 18:39
Ma kezdetben enyhe mínuszokat lehetett látni a tőzsdéken, de az esti órákban Amerika szépen magához tért. Történelmi maximuma közelében az OTP, éves maximumától egy hajszálra forog a Mol. A forint viszont gyengült.
Részvény / Deviza / Áru Nagy utat járt be a forint tavaly, de merre tart?
Eidenpenz József | 2019. január 7. 17:09
A tavalyi turbulens év a forintot sem hagyta érintetlenül, amely nagyot ment felfelé, majd korrigált lefelé. Nemzetközi összehasonlításban is viszonylag nagyot esett, de nem sokkal jobban, mint a többi térségbeli deviza. A nagy kérdés a jövőre nézve a hazai infláció, a nagy nemzetközi jegybankok viselkedése, a feltörekvő piacok helyzete.
Részvény / Deviza / Áru Hasít a Mol, drágul az olaj, emelkedik az aranyár is
Fellegi Tamás | 2019. január 7. 11:00
Amerikában ritka nagyot emelkedtek a tőzsdék pénteken, ezt ma Ázsia is folytatta, Európa azonban már nem ilyen lelkes. Nálunk a Mol és a Richter megy jól, az OTP kissé gyengül. Emelkedik az olajár és az arany is újra hasít.
Részvény / Deviza / Áru Tíz éves a találmány, amin bárki meggazdagodhatott, ha időben figyelt fel rá
Fellegi Tamás | 2019. január 7. 06:08
2008 őszén, a tomboló válság alatt létrehozták a blokklánc technológiát, majd 2009 elején életre is kelt a találmány. Miután a világ épp kiábrándult a pénzügyi rendszerből, ki is nevezték alternatív fizetési eszköznek, amit ráadásul bányászni kellett, mint az aranyat. Tíz év alatt a történelem legnagyobb pilótajátéka lett belőle, melyben a tavalyi év sokaknak okozott fájdalmat.
Részvény / Deviza / Áru Csonka héten is remekelt a magyar tőzsde
Privátbankár.hu | 2019. január 6. 08:10
Erősen kezdte az évet a Budapesti Értéktőzsde: a 2018-as záróértékhez képest több mint 2 százalékot emelkedett a részvényindex. A bluechipek közül a Richter és az OTP emelkedett igazán nagyot, de nem lehet panasz a Magyar Telekom és a Mol részvényeire sem.
Részvény / Deviza / Áru Berezelt a jegybankelnök, szétszaggatják a piacokat
Fellegi Tamás | 2019. január 4. 18:32
Nagyot emelkedtek az európai, és még nagyobbat az amerikai részvények, miután Jerome Powell Fed-elnök közölte, hogy nem fogja erőltetni a kamatemeléseket. A pesti börzét is megtépték, csak a Mol nem csatlakozott a ralihoz. Drágul az olaj, csökkent az aranyár.
Részvény / Deviza / Áru Megszűnik a Plotinus, összeomlott az Apple
Fellegi Tamás | 2019. január 4. 10:45
Ismét zuhant Amerika, de mindenekelőtt az Apple, miután profitfigyelmeztetést adott ki. Ma már emelkedés tapasztalható Ázsiában és Európában, Európában, a BUX is pluszban. Szárnyal a Telekom, de még inkább a nevet váltani készülő Plotinus. Erősödik a forint, hasít az aranyár.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az Apple, szárnyal a Telekom, mégis igaz a pletyka?
Fellegi Tamás | 2019. január 3. 18:27
Megugrott a Magyar Telekom árfolyama, talán mégis van valami a felvásárlási pletyka mögött. A Mol és az OTP kismértékben esett, nagyot vesztett értékéből a német és a francia index. Amerikában is lenéztek az indexek a mélységbe, de felpattantak, az iPhone gyártója viszont 8 százalékot szakad. Tovább csökkent az amerikai 10 éves kötvényhozam, de a hazai is.
Részvény / Deviza / Áru Gyengül az angol font, esnek a németek és a franciák
Fellegi Tamás | 2019. január 3. 10:52
Tegnap magukhoz tértek a kezdeti mélységekből az amerikai tőzsdék, de Európában ma újra az eladóké a terep. Éves mélyponton a 10 éves amerikai hozam.
Részvény / Deviza / Áru Tavaly is meg lehetett gazdagodni a pesti tőzsdén, nem akárki jóvoltából
Fellegi Tamás | 2019. január 3. 06:07
Jó éve volt a Budapesti Értéktőzsdének, felülteljesített a legtöbb részvénypiachoz képest. A legnagyobb áremelkedést elérő részvénnyel 670 százalékot lehetett keresni, a legrosszabb teljesítményt mutató papír viszont a felére esett a BÉT által közzétett adatok szerint. A forgalom felét az OTP egymaga adta.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot erősödött az OTP és a Richter, drágul az olaj
Fellegi Tamás | 2019. január 2. 18:19
Hatalmasat menetelt napközben a BUX, az európai mínuszok és eltűntek délutánra. Zuhannak a kötvényhozamok, ezúttal a hazai 10 éves kötvény is beállt a sorba.
Részvény / Deviza / Áru Elfogyóban a német kötvényhozam, drágul az arany
Fellegi Tamás | 2019. január 2. 11:18
A 2018-as utolsó negyedév méltó folytatásaként, jókora zuhanással nyitottak az ázsiai és európai tőzsdék, a lényeg persze a délutáni amerikai kereskedés lesz. Mindenki kötvényekbe menekül, azok ára emelkedik, így hozamaik esnek. A kötvények mellett az aranyat tekintik biztos menedéknek.
Részvény / Deviza / Áru 10 éve nem láttak hasonlót - megjelent 86 ezer milliárd forintnyi mínusz
Privátbankár.hu | 2019. január 1. 12:21
A globális pénzügyi válság óta eltelt évtized legrosszabb évét zárta idén a londoni értéktőzsde. Az irányadó FTSE 100-as index az újév előtti utolsó, rövidített kereskedési napot 5,84 pontos, 0,09 százalékos gyengüléssel 6728,13 ponton fejezte be. Ez egészen súlyos, 959 pontos, 12,4 százalékos veszteség a tavalyi utolsó záróértékhez képest.
Részvény / Deviza / Áru Másképp lehet majd tőzsdére menni
Privátbankár.hu | 2018. december 31. 11:39
Január elsejétől módosul a Budapesti Értéktőzsde részvénykategóriáinak feltételrendszere, az új szabályok érintik a belépési és a folyamatosan teljesítendő kritériumokat.
Részvény / Deviza / Áru Féléves mélyponton a magyar kötvényhozam, nem lett jövő évi minimálbér
Fellegi Tamás | 2018. december 28. 18:26
Jó idők járnak a régiós államkötvényekre, a 10 éves papírok hozamai esnek (árfolyamuk emelkedik). Erősödtek az európai részvénypiacok, de így is gyenge évet zárnak, Amerika alig mozdul. A pesti börzén az OTP és a Telekom erősödött, a Richter gyengült. Elképesztő, de még mindig nincs 2019-es minimálbér.
Részvény / Deviza / Áru Drágul az arany, kapaszkodik a forint
Fellegi Tamás | 2018. december 28. 09:46
Féléves csúcson az aranyár, jól mutat az idén vett magyar aranytartalék. A napközbeni zuhanásból a nap végére emelkedésbe váltottak az amerikai tőzsdeindexek, az összeomlás egészséges korrekciója zajlik. Európa is erősödik, itthon viszont alig kötnek valamire, csak az Est Media forog élénken.
Részvény / Deviza / Áru Gyatra éve lett a forintnak, de mi lesz vele jövőre?
Fellegi Tamás | 2018. december 28. 06:07
Néhány stabil év után az egyébként eleve alulértékelt forint idén nagyot zuhant, és csak részben korrigált, így a jövedelmek forintban mért emelkedéséhez képest jelentős veszteséggel zárja az évet, lelassítva a bérfelzárkózási folyamatot. A gazdasági fundamentumok szerint pedig erősödnie kellene, vajon eljön-e jövőre ennek az ideje?
Részvény / Deviza / Áru Zuhanórepülésben a németek, drágul az arany
Fellegi Tamás | 2018. december 27. 18:40
A tegnapi hatalmas amerikai felpattanás egyelőre egynapos csoda volt, ma esnek az indexek, bár még messze a kereskedés vége (este 10 a mi időnk szerint). Európa tőzsdéi jókorát estek, és ez a hazai részvényekkel sem volt másképp. Az olaj is újra esik, az arany emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Jönnek a szit-lovagok: átalakul Schmidt Máriáék cége
Privátbankár.hu | 2018. december 27. 14:17
Néhány napon belül tényleg SZIT-té válik a BIF.
Részvény / Deviza / Áru Hatalmasat ugrott az olajár, Trump feltámasztotta a haldokló bikát
Fellegit Tamás | 2018. december 27. 09:32
A tegnapi kereskedésben a sok napos zuhanást gigantikus emelkedés követte az amerikai részvényekben, ez azonban nem volt véletlen: megjött a mentőakció. A befektetők hirtelen az olajra is rákaptak, 10 százalékot húzva rajta, bár ennek árát az amerikai elnök nem szeretné feljebb látni, a részvényekét annál inkább.
Részvény / Deviza / Áru Örülhetnek az autósok: ebből mindjárt nagy árzuhanás lesz
Gáspár András | 2018. december 26. 08:36
Az Európában irányadó kőolajfajta, a Brent ára rövid időre hordónként 50 dollár alatti szinten is járt kedden - ez pedig 2017 júliusa óta nem fordult elő. A tőkepiacokon látott karácsonyi pánik és az amerikai palaolaj-kitermelés által biztosított korlátlan kínálat végre talán ráveszi az OPEC olajkartellt, hogy az árak megtámasztása érdekében érdemben fogják vissza a kitermelést.
Részvény / Deviza / Áru Pánik a japán tőzsdén is
Privátbankár.hu | 2018. december 25. 11:02
A tegnapi amerikai összeomlás után ma a Nikkei index is óriásit esett.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlott az olajár karácsony napján
Privátbankár.hu | 2018. december 25. 08:37
Tegnap 6 illetve 7 százalékkal zuhant a főbb olajfajták ára, ami különösen érdekes annak tükrében, hogy október óta már eleve rengeteget esett az ár. Az amerikai tőzsdéken is pánikszerű eladás volt, immár sokadik napja, a pénzügyminiszter kapkodása és Trump elképesztő intézkedései csak rontottak a helyzeten.
Részvény / Deviza / Áru Ezúttal Tel-Aviv omlott össze
Privátbankár.hu | 2018. december 24. 12:20
Az egész hónapban zajló amerikai tőzsdei zuhanás most már átterjedt az izraeli tőzsdére is, ahol a világon egyedülálló módon vasárnap is van kereskedés. A szokásos karácsonyi rali helyett most soha nem látott árfolyamesés zajlott több helyen, főleg New Yorkban.
Részvény / Deviza / Áru Nem tér magához a román tőzsde, Amerika is zuhan
Fellegit Tamás | 2018. december 21. 19:50
Az unortodox megszorítások miatt menekülnek a befektetők Bukarestben, nálunk a Telekom és a Mol emelkedett, az OTP esett.
Részvény / Deviza / Áru Ünnepi erősödésbe kezdett a forint, esik az OTP
Fellegi Tamás | 2018. december 21. 10:22
Az év egyik legszomorúbb eseménye volt a forint év közepi zuhanása, úgy tűnik, most eljött karácsonyi gyógyulás a hazai fizetőeszköz számára. Az amerikai tőzsdéken soha nem látott decemberi zuhanás zajlik, a BÉT-en az OTP gyengélkedik ma.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az olaj, erősödik a forint
Fellegi Tamás | 2018. december 20. 17:41
Szakadatlanul esik az olajár, a tőzsdék is lefelé tartanak, nálunk a Mol zuhant. Javul a forint, talán szépít év végére.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az olajár, összeomlott a tőzsde a szomszédban
Fellegi Tamás | 2018. december 19. 11:36
Nagyot szakad az olaj ára, így éves mélypontra jutott. Szabadesésben a bankrészvények Romániában, miután bankadót terveznek bevezetni. Amerika sem tud talpra állni, nálunk az OTP és a Telekom esik, a Mol és a Richter emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Mikulás rali helyett karácsonyi rémálom
Fellegi Tamás | 2018. december 18. 11:05
Ritka jelenség, hogy decemberben szabadesésben legyenek az amerikai részvények, de idén úgy tűnik, ennek jött el az ideje. Zuhan az olajár is.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG