<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Részvény / Deviza / Áru
A rovat támogatója a 4iG
Részvény / Deviza / Áru Újabb összeomlás Amerikában: menekülnek a részvényekből
Fellegi Tamás | 2018. december 15. 10:50
Egy hét alatt annyi pénz áramlott ki az amerikai részvényalapokból és ETF-ekből, mint még soha: 46 milliárd dollár. Meg is lett az eredmény: tegnap 2 százalékkal estek az indexek, új mélypontot elérve a két és fél hónapja tartó meredek esésben. A magyar tőzsde közben bivalyerős, különösen a Mol és az OTP.
Részvény / Deviza / Áru Több izgalom jön, mint hozam, vagy több hozam, mint izgalom?
Eidenpenz József | 2018. december 15. 08:51
Új korszak következik jövőre a tőzsdén? Mit tanulhatunk 2018-ból? Ez az év nagyon más volt, mint az előzőek, és alighanem újfajta gondolkodásra lesz szükség. A részvénypiac teljesítménye várhatóan elmarad majd az elmúlt évekhez képest. De nem kell félni a kötvénypiactól, az árupiactól, és az ingatlanpiac is felülteljesítő maradhat – mondja az egyik legnagyobb brókercég.
Részvény / Deviza / Áru Kellemetlen hírek érkeztek, a történelem második legrosszabb hetéről beszélnek
Eidenpenz József | 2018. december 14. 18:49
A gazdasági növekedés globális lassulásával kapcsolatos aggodalmak miatt nagyot esnek ma is az amerikai tőzsdék, az európai mutatók valamivel kisebbel megúszták. A BUX index a Mol-nak köszönhetően tudott elsősorban felszínen maradni, az olajár esése lehetett emögött.
Részvény / Deviza / Áru Nem drágák a magyar részvények, védekezz infláció ellen
Eidenpenz József | 2018. december 14. 11:01
“Trendetlen” piacokat látunk mindenfelé, de nem mondhatjuk, hogy a részvények ára, árazása el van szállva az Amundi Alapkezelő szerint. A régióban és Magyarországon is pozitív meglepetést okoztak a tőzsdei cégek, így a részvények árazása historikusan is alacsony. Az inflációs meccs nincs lejátszva, a pénzromlás ellen nem árt védekezni.
Részvény / Deviza / Áru Elmarad az év végi fellendülés
Fellegit Tamás | 2018. december 14. 10:21
Az amerikai részvénypiacok nem tudnak magukhoz térni, egyre kisebb egy év végi rali esélye. Európában esnek az indexek, gyengül a BUX is.
Részvény / Deviza / Áru Elapad az európai pénz, de még nem vonják vissza
Fellegi Tamás | 2018. december 14. 06:07
Nem változtatta meg azt a korábbi tervét az Európai Központi Bank, hogy december 31-éb befejezi a fedezetlen pénzkibocsátást, az úgynevezett kötvényvásárlási programot, közel 4 év után. A pénzt visszavonni azonban sokáig nem akarja még, reménykedve abban, hogy így a kamatok, kötvényhozamok alacsonyabban tarthatók.
Részvény / Deviza / Áru Elszomorította a tőzsdéket az EKB
Privátbankár.hu | 2018. december 13. 19:19
Biztató kezdés után lelombozta ma az európai tőzsdéket az EKB. Az USA-ban is esés van, valamivel nagyobb mértékű. A BUX index kissé emelkedni tudott, de a forint némileg gyengült.
Részvény / Deviza / Áru Csökken az olajár, elfogyott az amerikai lendület
Fellegi Tamás | 2018. december 13. 09:43
Az amerikai tőzsdéken látott vételi erő nap végére elfogyott tegnap, nyoma sincs semmiféle év végi ralinak. Európát sem izgatják már a brit belpolitikai fejlemények, Milánó viszont emelkedik, talán mégiscsak rendben lesz az olasz költségvetése. Több az olaj, mint a vevő, hiába csökkenti a kitermelést az OPEC és Oroszország.
Részvény / Deviza / Áru Emelkedik az aranyár, újabb üres cég részvénye szárnyal a BÉT-en
Fellegi Tamás | 2018. december 12. 19:42
Nagyot emelkednek ma az amerikai tőzsdék, felpattannak az indexek a kialakult támasz szintekről. Emelkedett a német 10 éves kötvény hozama, esett a lengyelé, rég nem látott szintre. A pesti börzén a Richter került feljebb, a többi nagy papír alig mozdult, egy kisebb azonban maximális mértékben, 20 százalékkal ugrott meg.
Részvény / Deviza / Áru Esnek az európai kötvényhozamok
Fellegi Tamás | 2018. december 12. 10:27
A legstabilabb eurózónás országok kötvényhozamai megint extrém alacsonyra kerültek, a tőzsdék közben erősödnek, itthon a Mol és az OTP drágul.
Részvény / Deviza / Áru Ki kit csuk le legközelebb? Már ez mozgatja a tőzsdéket
Eidenpenz József | 2018. december 11. 19:11
A kereskedelmi háborúban éppen enyhülés jelei mutatkoztak, a német gazdaságból jó hír érkezett. Az emelkedést azonban visszavette, hogy állítólag újabb letartóztatás történt, de most a másik oldalon. Trump is fenyegetőzni kezdett. Az OTP megint száguld, a forint csendesen csorog lefelé.
Részvény / Deviza / Áru Kilépés a kilépésből? Ez aggasztja a tőzsdéket
Eidenpenz József | 2018. december 10. 19:02
A Brexit-megállapodás parlamenti szavazásának elhalasztása aggasztja a tőzsdei befektetőket, akik nagyobb politikai válságtól tartanak a szigetországban. A vámháború is kísért. A hazai BUX egészen jól megúszta a napot, ami az OTP és a Telekom emelkedésének köszönhető.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az egész világ: a magyar tőzsde lett a menedék
Fellegi Tamás | 2018. december 10. 11:03
Pénteken nagyot estek az amerikai tőzsdék, ma követi őket Ázsia és Európa is, de itthon szinte meg sem rezdülnek az árfolyamok, egyedül a Richter gyengélkedik. Esnek a kriptodevizák is, és az olajárat is alig hatotta meg a kitermelés-csökkentés.
Részvény / Deviza / Áru Kirúgtak egy céget a tőzsdéről – ez volt a baj
Privátbankár.hu | 2018. december 10. 10:56
Törölnek egy szereplőt a terméklistáról.
Részvény / Deviza / Áru Nagy medve lesz a kis medvéből? Meddig esik még a piac?
Eidenpenz József | 2018. december 7. 15:31
Az amerikai piacok mintegy két hónapja, az európai piacok inkább négy hónapja szenvednek, hullámvasutaznak. Az idei emelkedést a részvénypiacok többsége lenullázta. Miért alakulhatott ez ki, és meddig tarthat? Pontosan senki sem tudja, de érvek és vélemények vannak. Megszólalt egy Nobel-díjas is.
Részvény / Deviza / Áru Őrületes fordulat volt a tőzsdén, hasít a Mészáros-papír - az autósok örülhetnek
Gáspár András | 2018. december 7. 10:49
Amikor tegnap Európa bezárt, még nem sejtettük, mekkora fordulat jön a zárásra Amerikában - ezt a hullámot lovagolják meg ma a befektetők a kontinensünkön. Budapest is szépen emelkedik, a Mészáros-csoport informatikai cége ismét rakétázik, miközben a forint továbbra is betonban van. Az OPEC-tagok nem bírnak megállapodásra jutni, az olajár tovább esik.
Részvény / Deviza / Áru Trump-rali után Trump-krach? Vagy másra kell itt figyelni?
Eidenpenz József | 2018. december 6. 18:58
Február óta nem látott árfolyamesések vannak a tőzsdéken, lenullázva a hétvégi állítólagos amerikai-kínai megállapodás pozitív hatásait. Ráadásul az olaj is szinte szabadesésbe váltott az oroszok hozzáállása miatt. Budapest sem volt kivétel, főleg a Richter és az OTP esett nagyot, a forint viszont stabil.
Részvény / Deviza / Áru Megbüntették Sorosékat a mezítelen shortolásért
Privátbankár.hu | 2018. december 6. 14:02
A hongkongi hatóság 1,5 millió dollárra büntette a Soros Fund Management-et, amiért az 2015-ben olyan értékpapírokat adott el, amelyek még nem voltak forgalomképesek. Rosszhiszeműségre utaló jel nem merült fel, technikai hiba történhetett.
Részvény / Deviza / Áru Klasszikus menekülés: részvényből kötvénybe bújnak a befektetők
Fellegi Tamás | 2018. december 6. 11:04
A tegnapi amerikai szünnap után ma nagy eséssel indítottak az ázsiai és az európai tőzsdék egyaránt, sőt, még a hazai börzén is előkerültek az eladók. A kötvényhozamok közben csökkennek, a német 10 éves hozam mindössze negyed százalék.
Részvény / Deviza / Áru Erősen csökkent a nyugdíjszámlákon levő megtakarításaink értéke
Eidenpenz József | 2018. december 5. 17:05
Továbbra is dinamikusan nő a hazai TBSZ-számlák száma és hasonlóképpen a rajtuk levő vagyon. Ugyanez nem mondható el a NYESZ-számlákról, amelyek száma erősen, a vagyon értéke enyhébben zsugorodik már évek óta. Aki szeretne adókedvezményt, annak még idén érdemes lépnie.
Részvény / Deviza / Áru Mikulás-rali helyett összeomlás, gyenge a forint
Fellegi Tamás | 2018. december 5. 11:48
Tegnap a hétfői optimizmus után váratlanul akkora zuhanás következett az amerikai tőzsdéken, amekkorát csak októberben láttunk. A világ többi része nincs úgy megijedve, a BÉT meg szinte nem is esik. A forint azonban kitartóan gyenge.
Részvény / Deviza / Áru Trump lódított? Német autóguruk a Fehér Házban
Eidenpenz József | 2018. december 4. 18:40
Nem világos, hogy miről is állapodtak meg a felek hétvégén az amerikai-kínai kereskedelmi vitában, mert másképp tudósítanak róla Kínában és az USA-ban. A tőzsdék megijedtek az amerikai kötvénypiac intő jeleitől is, így megint nagy a szakadás.
Részvény / Deviza / Áru Mit ki nem találnak – vásároljunk részvényt a tisztes nyugdíjhoz?
Eidenpenz József | 2018. december 4. 18:15
Egy német konzervatív politikus azt javasolja, hogy adókedvezménnyel ösztönözzék a részvényvásárlásokat, amennyiben azok célja a nyugdíjas korra szóló előtakarékosság. Ezt sok kritika éri, balról is, jobbról is. Veszélyes lenne bármely befektetési osztály felé terelni a befektetőket, csúcsközelben részvényvásárlásokra rábeszélni.
Részvény / Deviza / Áru Új részvénnyel kereskedhetünk a tőzsdén, új piacon
Fellegi Tamás | 2018. december 4. 11:00
Mai nappal aktívvá vált a BÉT Xtend piaca, elsőként a Megakrán részvényeivel lehet kereskedni rajta. Az európai piacok gyengélkednek, noha tegnap Amerika magasan zárt. Tovább csökkent a 10 éves amerikai kötvényhozam.
Részvény / Deviza / Áru Eldördült a startpisztoly, elkezdődött a Mikulás-rali a tőzsdéken?
Eidenpenz József | 2018. december 3. 19:07
A hétvégi kínai-amerikai tárgyalásokat a piacok nagyon pozitívan fogadták, a tőzsdeindexek szépen emelkednek. De ennek nem ez az egyetlen oka, hiszen múlt héten is sokat javult a tőzsdei klíma. Sokan találgatják, ismét lesz-e év végi tűzijáték, “Mikulás-rali” a részvénypiacon, mint már nem egyszer.
Részvény / Deviza / Áru Trump-Hszi: a semminél jobb, vagy egy csodálatos barátság kezdete?
Privátbankár.hu | 2018. december 3. 15:02
Jónak látszó hír érkezett a hétvégi G-20 találkozóról, a tőzsdék látszólag kitörő örömmel fogadták. A pénz– és tőkepiacokon a kockázatosabb eszközök ára ma valósággal száguld, de a kommentárok egy része is bizakodó. De csak egy része. Van, aki épphogy minimumról beszél, más azért aggódik, mi lesz április 1. után.
Részvény / Deviza / Áru Megint óriási Mészáros-rali volt a BÉT-en
Privátbankár.hu | 2018. december 3. 12:36
Nagy forgalommal sokat emelkedett a Budapesti Értéktőzsde novemberben, de mindent vitt a legújabb Mészáros-papír, a 4iG, a hónapban 78 százalékos emelkedéssel.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, drágul az olaj
Fellegi Tamás | 2018. december 3. 11:37
Nagy öröm árasztotta el a tőzsdéket a hétvégi G20 csúcs után, a befektetők vesznek mindent, amit érnek. A BÉT-en az OTP a legkeresettebb, a papír lényegében csúcsára is ért.
Részvény / Deviza / Áru Este jött a meglepetés Amerikában, a stellar előzte a bitcoin casht
Eidenpenz József | 2018. december 1. 15:21
A tegnap este kellemes meglepetést hozott Amerikában, a részvények mínuszból szép pluszba fordultak. Ma az amerikai és a kínai elnökök találkozója hosszú időre meghatározhatja a tőzsdeindexek irányát. Nagyot erősödött a dollár, éledeznek és átrendeződnek a kriptók.
Részvény / Deviza / Áru Megfosztották trónjától az iPhone gyártóját
Fellegi Tamás | 2018. december 1. 09:55
Tegnap nyolc év után először visszavette első helyét a Microsoft, mint a világ legnagyobb cége, maga mögé utasítva az Apple-t.
Részvény / Deviza / Áru Trumpra várnak, a Richter volt a nap nyertese
Privátbankár.hu | 2018. november 30. 19:22
A nemzetközi piacokon kivárás jelei láthatók, az indexek minimális mértékben estek. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 247,74 pontos, 0,62 százalékos emelkedéssel, 40 109,37 ponton zárt pénteken.
Részvény / Deviza / Áru Az égbe ment a Takarék Jelzálogbank, új tulajdonos lehet a Plotinusban
Fellegi Tamás | 2018. november 30. 11:02
Délután rendkívüli közgyűlést tart a Takarék Jelzálogbank, ahol fontos bejelentések várhatók. A befektetők mindenesetre megvadultak, második napja veszik limittel a papírt. A Plotinusból teljesen kiszállt Zsiday Viktor, de úgy tudjuk, új, érdemi részesedést birtokló tulajdonos bukkant fel a cégben.
Részvény / Deviza / Áru Váratlan jegybanki irányváltás- szétkapkodták a részvényeket
Fellegi Tamás | 2018. november 29. 11:12
Meglepő fordulatot lehetett észlelni tegnap a Fed elnökének beszédében, a befektetők úgy értékelték, hogy hamarabb véget érhet a kamatemelési ciklus, így aztán széttépték az amerikai részvénypiacot. Ázsia már nem volt ilyen lelkes, Európa is csak mérsékelten. Nálunk a Richter emelkedik, a forint erősödik. Ismét esik az olajár.
Részvény / Deviza / Áru Öt év vagy harminc: meddig habzsolja még az olajat a világ?
Fellegi Tamás | 2018. november 28. 20:00
A világ olajfogyasztása a belső égésű motor elterjedése óta növekszik, az utolsó 70 évben különösen nagy ütemben. Most kerek számhoz érkeztünk: napi 100 millió hordó a felhasználás, de növekedés üteme már lassul. Vajon mikor érheti el a csúcsát és fordulhat meg a trend, különös tekintettel a megújuló energiák és az elektromos autók térnyerésére?
Részvény / Deviza / Áru Powell a lovak közé dobta a gyeplőt, új ETF-ek nyugdíjszámlára is
Eidenpenz József | 2018. november 28. 19:17
Európában stagnáltak a tőzsdék, ebbe a sorba állt be a BUX is. Amerikában azonban kirobbanó a hangulat, mert a Fed-elnök beszéde nyomán csökkent a kamatemelés veszélye. Trump pedig az autóvámokkal kapcsolatos politikáját készuül átgondolni.
Részvény / Deviza / Áru Három elmélet, hogy miért zuhant óriásit a bitcoin
Eidenpenz József | 2018. november 28. 16:22
Két héten belül bő 40 százalékot zuhant a bitcoin árfolyama, a többi kriptodeviza követte. Legalább három magyarázat van arra, hogy miért pont most estek ekkorát az árfolyamok, de az a legvalószínűbb, hogy ezek együttes hatása okozott ekkora mozgást. Bányászok? Hackerek? Ki lehetett?
Részvény / Deviza / Áru Elszomorító évet zárhat a forint
Fellegi Tamás | 2018. november 28. 11:19
A piacokon ma mintha megállt volna az élet, mozgás alig, viszont a török líra tovább erősödik, és ami viszont elég szomorú: a forint tartósan gyengélkedik. Elvileg pedig semmi oka rá, még a 10 éves magyar állampapírhozam is szépen csökkent az elmúlt hónapokban.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a török líra, esik az olajár
Fellegi Tamás | 2018. november 27. 11:05
A török deviza piacán a korábbi nagy válság után konszolidáció mutatkozik, miközben a forint gyengül. Az olaj ára újra lefelé tart, a kriptodevizák is a mélyben. Amerikában felpattantak tegnap a részvénypiacok a nagy mélységből, itthon a Telekom erősödik, a Mol gyengül.
Részvény / Deviza / Áru Megpuhultak az olaszok, de kifáradt a BUX index
Eidenpenz József | 2018. november 26. 19:37
Ma nagyon jó volt a hangulat a tőkepiacokon, részben az amerikai-kínai kereskedelmi vita enyhülésére utaló jelek, részben az olasz költségvetés körüli enyhülés miatt. A BUX átlag alatti mértében emelkedett, az egyik brókercég szerint a kifulladás jeleit mutatja. Az olaj kritikus szinteken lehet.
Részvény / Deviza / Áru A Mészáros-cégek világkörüli útra indulnak, zuhan a bitcoin
Fellegi Tamás | 2018. november 26. 11:18
Hétvégén felgyorsult a kriptodevizák múlt héten indult összeomlása, és pénteken az olajár is újabb nagy esést könyvelhetett el. Szárnyal az olasz tőzsde, miután a kormány mégis hajlik a költségvetés módosítására. Itthon a Konzum és az Opus emelkedik, a kárpótlási jegy esik.
Részvény / Deviza / Áru Hogyan kezeld a saját befektetésedet? Most könnyen megtanulhatod!
Privátbankár.hu | 2018. november 26. 08:54
A devizakereskedés a nap 24 órájában folyik, manapság bárki számára hozzáférhető, viszonylag kevés tőke befektetése mellett is. A brókercégek, mint az XTB oktató segédanyagokkal és a kereskedési rendszer demóverziójával segítik a kisbefektetőket. Egymillió forintnyi kockázatmentes virtuális pénzzel ki lehet próbálni, hogyan működik a piac.
Részvény / Deviza / Áru Amerika olajjal árasztja el a világot
Fellegi Tamás | 2018. november 26. 06:07
Úgy tűnik, szinte bármennyi palaolajat ki tudnak termelni Texasban, és csak az infrastruktúra szab határt annak, hogy ez a piacra is kerüljön. A vezetékek azonban gyorsan épülnek, és addig is szállítanak mindenféle járművel. Ha ez így folytatódik, elvesztheti az OPEC ármeghatározó szerepét.
Részvény / Deviza / Áru Hat ok, amiért összeomlott az olaj ára, egy ok, amiért kilőtt a Nyomda részvénye
Eidenpenz József | 2018. november 23. 19:09
Európában szolidan emelkedtek ma a részvényindexek, az USA-ban viszont hasonló mértékű esés volt. Kilőtt az Overstock, esett az Apple és a Tesla. Összeomlott az olaj, ami az olajmultik árfolyamát is lefelé küldte. Itthon viszont lefelé csorogtak a részvényárak .
Részvény / Deviza / Áru Halál a közvetítőkre – ez van a sok kriptodeviza mögött
Eidenpenz József | 2018. november 23. 17:18
Rengetegen próbálják megtörni a Facebook, a Google, az Amazon és más multik hatalmát – kriptodevizákkal. A kriptodevizák olcsó megoldásokat kínálnak eddig nagyon drága, közvetítők útján értékesített szolgáltatásokra, velük kiiktathatók lennének sok iparágból az ügynökök, vagy drasztikusan csökkenthetők a díjaik. Már ha a tervek megvalósulnak, a fejlesztések beérnek.
Részvény / Deviza / Áru Nem akárki adta el részvényeit az összeomlás előtt
Fellegi Tamás | 2018. november 23. 11:30
Tovább csökken az olaj ára, amit örvendetesnek tekinthetünk. A kriptodevizák is folytatják az értékvesztést, élen a bitcoinnal. Mint kiderült, Soros György pont jókor, a harmadik negyedévben adta el nagyobb részvénycsomagjait. Itthon gyengül a Mol és az OTP, mélyponton a Waberer's.
Részvény / Deviza / Áru Vajon melyik részvényünk száguldott megint?
Eidenpenz József | 2018. november 22. 19:34
Az európai rossz hangulatból Budapest és Varsó kimaradt, az OTP esett ugyan, de három másik fontos részvényünk nem. A Mészáros-cégek megint szétváltak, a forint kissé erősödött. Az olaj megint esik.
Részvény / Deviza / Áru Egy Mészáros fel, kettő Mészáros le, meg a forint
Eidenpenz József | 2018. november 22. 10:46
A tegnapi emelkedés nem tartott sokáig a tőkepiacokon, megint esik minden, de mivel Amerika ma zárva lesz, inkább csak félgőzzel működnek a tőzsdék. Nálunk sincsen ez másképp, a főbb részvények kissé süllyednek, a Mészáros-cégek szokásos őrült ugrálásukat produkálják. Meglepően viselkedik mostanában a forint.
Részvény / Deviza / Áru Csalásra épült az egész kriptodeviza-mánia?
Fellegi Tamás | 2018. november 22. 09:18
Most, hogy a bitcoin ára zuhanásban van, és a kriptodeviza-őrület lecsengeni látszik, újra vizsgálják, hogy nem ügyes manipuláció állt-e a bitcoin tavalyi hegymenete mögött. Lehet, hogy így volt, bár ez önmagában ritkán elég ahhoz, hogy valaminek az égig menjen az ára. Tanulságot leginkább a törvényhozók és felügyeletek vonhatnak le az ügyből.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG