TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Ben Bernanke, a Fed elnökének meghallgatása után szerdán este öt százalékkal esett az arany és az ezüst árfolyama. Az OTP Alapkezelő szerint nem kell tartani a korrekciótól, tovább erősödhetnek a nemesfémek, az arany 1900 dollárig drágulhat az év végéig, az ezüst 36 dollár lehet.
Ben Bernanke

Az arany ára a keddi 1792,70 dolláros unciánkénti csúcsról mintegy száz dollárt, több mint öt százalékot esett Ben Bernanke Fed-elnök szerdai kongresszusi meghallgatása után, a dollár pedig 0,8 százalékot erősödött a főbb devizákból kialakított kosárhoz képest – írja a Bloomberg. Az elnök ugyanis a piaci várakozásokkal ellentétben nem adta jelét annak, hogy a Fed további likviditásnövelő lépéseket szándékozna alkalmazni. Az ezüst hasonló mértékben, 37 dollárról 35-re esett, amely fontos technikai támasz. Az elnök olyan megjegyzést is tett, hogy az inflációs veszélyt legyőzték.

Ugyan a napokban kisebb korrekciókat figyelhettünk meg, várhatóan az emelkedő tendencia folytatódik – véli Halóka Ádám, az OTP Alapkezelő befektetési szakértője. Az arany dollárban számolt ára idén már közel 15 százalékot, az ezüst pedig 34 százalékot drágult a tegnapi komoly árfolyamesés figyelembe vétele nélkül. A nemesfémek hosszú távú árfolyamarányát vizsgálva úgy tűnik, hogy az ezüst relatív olcsósága megszűnt az aranyhoz képest, egy 15 éves átlagos értékhez közelít az arány.

Halóka Ádám

Az aranynál 1900 dolláros, az ezüstnél 36 dolláros „medián célár” adódik év végére az alapkezelő által a legnagyobb elemzőházak körében végzett gyűjtésből. „Így a jelenlegi árszintek alapján az arany további felértékelődése valószínű, míg az ezüst esetében kevésbé lehetünk optimisták” – írja a társaság. Bár az ezüst szerdán korrigált és kikerült az erősen túlvett tartományból, úgy vélik, hogy az arany teljesíthet felül.

Ilyen esetekben az OTP Alapkezelő long/short stratégiákat alkalmaz, eladóként léphet fel az ezüst piacán és vevőként az aranynál, így csökkentve a befektetők kockázatát.

(Friss árupiaci árfolyamok itt láthatók.)

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
Friss
hírlevél