<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Csendes kereskedésben erősödik az euró a dollárral szemben, a forint viszont lassan gyengül. A zloty lekörözi a magyar devizát.

Kitört a nyár a devizapiacon

Csendes, eseménytelen környezetben, amolyan nyári hangulatban vitorláznak a befektetők a bankközi devizapiacon. Jobb híján még mindig az előző heti eseményeket elemezgetik a piaci résztvevők, fontosabb adatközlés ma nem várható. A Fed a likviditás csökkentését a legfrissebb várakozások szerint inkább decemberben fogja elkezdeni, mint szeptemberben. Bámli Károly, a Commerzbank Treasury sales munkatársának friss elemzése szerint téma még pénzügyi berkekben Bernanke utódlásának kérdése, mellyel kapcsolatban eddig két név forgott komoly valószínűséggel, de pár napja Obama elnök egy harmadik favoritjával is számolni kezdtek. Korai még az ügyben bármi közelítést adni, de az látszik, hogy egyre több politikai elem jelenik meg a folyamatban.

Az EUR/USD alakulása péntek óta. Nincs nagy sztori
Friss árfolyamok >>

 

Hétfőn egyelőre lassan, de biztosan emelkedik az EUR/USD jegyzése, fél 12-kor 1,3270-nél jár az árfolyam.

Lassan gyengül a forint

A nyári, kissé csökkentett aktivitású üzemmódban a forint csigatempóban, de araszolgat felfelé. Tegnap 1 egységet gyengült az euróval szemben és megvan az esély a hasonló lassúságú és megegyező irányú folytatásra. Az EKB üdvözölte a PSZÁF tervezett beolvasztását az MNB-be. A Mario Draghi jegyezte véleményben a jegybank egyetért a kisebb piacokon egy hatóságnál koncentrálódó felügyeleti és jegybanki feladatokkal, mely a pénzügyi stabilitást erősítheti. Az EKB ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy az új felállásban sem sérülhet a jegybank függetlensége és a feladatainak ellátása. Összességében a tervezett októberi időpontnál későbbre javasolják az összevonást.

Az előzetes júniusi ipari termelési adat kedvező a piaci konszenzushoz és a múlt havi adathoz képest.

299 forintnál is járt délelőtt az euró
Friss árfolyamok >>

Az euró jegyzése délelőtt újra 299 forintnál járt, egyelőre nem is tudott eltávolodni innen.

Így veri a forintot a zloty

A zsúfolt és nagy kaliberű adatokkal teletűzdelt múlt heti csapkodás után újra láthatóvá válnak kevésbé látványos trendek is a csendesebb napokon. Ilyen például a régión belüli átrendeződés a forint eszközök felől a zloty befektetések felé - olvasható a Commerzbank elemzésében.

A lengyel zloty forintárfolyama - felfelé tartó trend
Friss árfolyamok >>

 

A mozgást a kamatvárakozások generálják, hiszen a lengyelek már végeztek a kamatvágási ciklusukkal, míg a magyar jegybank még folytatja a csökkentéseket. A zloty-forint átrendezés a devizaárfolyamban szépen látható a forint gyengülésén keresztül, a PLN/HUF kurzusa ismét a 71-es küszöb felé araszolgat.

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG