<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Jelentős dollárgyengülés bontakozott ki péntek délután az amerikai makroadat közzététele után. Közben egyelőre megállt ugyan a svájci frank gyengülése, viszont hónapok óta nem látott mozgás volt az elmúlt napokban a frank piacán. Közben megnyugodott a forint, egyelőre vége az IMF-hisztinek.

Elszállt a dollár az euróval szemben a munkaerőpiaci adatra

Alaposan megroppantotta a dollár piacát a tegnapi amerikai makroadat. Felemás lett ugyanis a havonta egyszer megjelenő amerikai foglalkoztatási beszámoló. Erőteljesen lassul az Egyesült Államokban az új munkahelyek számának növekedése augusztusban. A várt 125 ezer állás helyett mindössze 95 ezer keletkezett. Ráadásul az előző havi adatokat is jelentősen, 45 ezerrel lefelé módosították. Közben ugyanakkor csökkent a munkanélküliségi ráta, az előző havi 8,3 százalékról 8,1 százalékra.

Az átlagos munkabér változatlanul 23,52 dollár volt, míg az egy évvel korábbihoz képest 1,7 százalékkal nőtt. Szintén változatlan volt a heti munkaórák száma, 34,3. Az adat közzététele után tovább esett az amerikai dollár az euróval szemben, az EUR/USD bőven 1,27 fölé került, csaknem 1,28-ig menetelt. A dollár gyengülése felhúzta az arany árát és azokat a várakozásokat, amelyek szerint a Fed mégis be fog avatkozni. A bizonytalan munkaerőpiaci helyzetről szóló beszámoló ugyanakkor csökkentette az olaj árát, az amerikai WTI 95 dollár alá esett. Friss árfolyamok>>>

Felbődült a lila tehén

Közben második napja mutatott szokatlan gyengeséget a svájci frank az euróval szemben. A háttérben több ok is áll. A héten újabb gyenge makroadat érkezett Svájcból, ami szerint a a második negyedévben 0,1 százalékkal visszaesett negyedéves alapon a GDP, a várt 0,2 százalékos emelkedés helyett. Ez tovább erősítette azokat az aggodalmakat, amelyek szerint - részben éppen az erős frank miatt - elkezdett gyengülni a svájci gazdaság.

Közben erősödött a kockázatvállalási hajlandóság is, miután az EKB bejelentette a kötvényvásárlási programját. A bejelentés óta jelentősen erősödött az euró, ami szintén a svájci frank gyengülését idézte elő. Szintén sokat számít az a piacokon terjedő várakozás, amely az elmúlt hetek svájci jegybanki kommentárjait figyelembe véve arra számít, hogy az SNB az eddigi 1,20-ról 1,22-re tolja fel azt a sávot, ameddig a svájci deviza az euróval szemben erősödhet. Ezzel a jegybank ismét gyengítené a frankot. Ugyanakkor ez egyelőre találgatás, de mégis bogarat tett a kereskedők fülébe.

Az is a svájci frank gyengülése irányában hat, hogy az utóbbi időben a befektetők egyre szívesebben találják meg a norvég koronát, mint menekülőeszközt. A norvég gazdaság kilátásai úgy tűnik erre predesztinálják a skandináv devizát. Friss árfolyamok>>>

Forintpiac: hüppögés a hiszti után

A forint piaca megnyugodott, miután egyértelművé vált, hogy a tegnapi gyengülést egy mélyen elhibázott kommunikációs húzás okozta, ráadásul a miniszterelnök kijelentette, hogy lesz IMF-megállapodás. Az euró forint 285 alá került. Az erősödésben nagy szerepe volt az IMF magyarországi képviseletvezetőjének, Irina Ivascsenkónak, aki higgadtan, de elutasította, hogy az IMF-nek tulajdonítsák a jobboldali sajtóban megjelentetett, és valószínűleg a kormány által kitalált "horrorlistát". Az elemzők többsége egyetért abban, hogy mindenképpen pozitív üzenet, hogy Orbán Viktor szerint lesz megállapodás, és az sem rossz, hogy a közvéleményen átfuttattak olyan súlyos és évek óta halogatott pontokat, mint amilyeneket a lista tartalmaz. Friss árfolyamok>>>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló