<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Amerikai makroadat
Részvény / Deviza / Áru Várjunk a vételekkel: a következő esés nagyobb lehet, mint a márciusi?
Barlai Róbert | 2020. május 28. 20:34
Az amerikai Bézs Könyv megállapításai mellett a világ vezető pénzügyi szakembereinek véleménye alapján sem látszik sok esély arra, hogy V alakú gazdasági kilábalás következik be - a tőzsdéken mégis ezt árazzák, a piacok álom-üzemmódba kapcsoltak. Ez a divergencia nem tartható fenn sokáig, előbb-utóbb a tőzsdéken is ébresztőt fújnak -  ha pedig visszatér a kockázatkerülés, az újra nyomás alá fogja helyezni a feltörekvő piacokat valamint a közép- és kelet-európai országok eszköz- és devizaárfolyamait. Barlai Róbert tőkepiaci szakember jegyzete.
Részvény / Deviza / Áru Ma is járt 300 alatt az euró (frissítve)
Privátbankár.hu | 2013. április 5. 09:56
Alig mozdultak az európai tőzsdék a nyitásban, a délutáni amerikai munkaerőpiaci adat viszont nagyot mozdíthat az indexeken.
Makro / Külgazdaság Csalódást okozott az amerikai adat
Privátbankár.hu | 2013. április 4. 15:09
Az Egyesült Államokban a várt csökkenés helyett emelkedett múlt héten az először munkanélküli segélyt kérők száma.
Makro / Külgazdaság Csalódást okozott az amerikai munkaerőpiaci adat
Privátbankár.hu | 2013. április 3. 14:35
A vártnál kevesebb új állás született az Egyesült Államokban márciusban.
Deviza / Áru Tovább erősödött a forint (frissítve)
Privátbankár.hu | 2013. április 2. 09:20
A tegnapi amerikai hírek után elbizonytalanodtak a piacok. A legtöbb tőzsde emelkedett Európában, a dollár és a forint is gyengén kezdett, a hazai deviza aztán erősödött.
Deviza / Áru Erősödéssel nyitotta a hetet a forint
Privátbankár.hu | 2013. február 4. 09:00
Viszonylag jó hangulatban kezdte a hetet a forint, miután a pénteki amerikai adat és a gyengülő jen visszaadták a lendületet a piacoknak.
Makro / Külgazdaság Jó hírek érkeztek az Egyesült Államokból
Privátbankár.hu | 2012. október 25. 15:32
Javul a foglalkoztatási helyzet az Egyesült Államokban: a munkanélküliségi ráta után most a segélyért folyamodók száma is csökkent. A feldolgozóipar erősödik: közel 10 százalékkal nőtt a tartósiparcikk-rendelések száma szeptemberben.
Részvény / Deviza / Áru Gyorsjelentések és amerikai makroadat mozgatja a piacokat
Privátbankár.hu | 2012. október 19. 16:35
Vegyesen alakult az amerikai lakáspiaci adat. A befektetők azonban most elsősorban a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek.
Makro / Külgazdaság Négy hónapos csúcson a munkanélkülisegély-kérelmek száma az USA-ban
Privátbankár.hu | 2012. október 18. 16:01
Négy hónapja a legmagasabb szintre emelkedett, és első alkalommal nőtt a szakértői várakozásokat lényegesen meghaladó mértékben az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban.
Makro / Külgazdaság Négy éve nem volt ilyen jó amerikai lakáspiaci adat
Privátbankár.hu | 2012. október 17. 14:56
Négy éves csúcsra nőtt az új lakások és az építési engedélyek száma az Egyesült Államokban szeptemberben.
Makro / Külgazdaság Újabb jó makroadat az USA-ból
Privátbankár.hu | 2012. október 11. 16:16
A szakértői várakozásoknál jóval nagyobb mértékben csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban - közölte csütörtökön az amerikai munkaügyi minisztérium.
Deviza / Áru Újabb lökés a forintnak - 3,5 éves mélyponton az amerikai munkanélküliség
Privátbankár.hu | 2012. október 5. 14:46
Hatalmas meglepetést okozott az átfogó munkaerőpiaci adat az Egyesült Államokban, váratlanul jelentősen csökkent a munkanélküliség.
Deviza / Áru Matolcsy György és az amerikai munkanélküliek mozgathatják a forintot
Borbély Péter | 2012. október 5. 07:25
Fontos sajtótájékoztatóra készül a nemzetgazdasági miniszter, délután pedig az egész világ a havi amerikai munkaerőpiaci adatra figyel. Ezek lesznek hatással a forintra is.
Deviza / Áru Ez mozgatja ma a forintot
Borbély Péter | 2012. október 4. 11:23
Az EKB és a brit jegybank kamatdöntésére és egy fontos amerikai makroadatra várnak a piacok. Egyelőre nincs érdemi mozgás sehol.
Deviza / Áru Erősödik a dollár az amerikai adatra – 1,30 alatt az EUR/USD
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 19. 14:58
A várakozásoknál gyengébben alakult a lakásépítési trend az Egyesült Államokban augusztusban. A júliusi számot is rontották. Tovább erősödött a dollár.
Deviza / Áru Meghintáztatta a devizákat a péntek
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 8. 09:32
Jelentős dollárgyengülés bontakozott ki péntek délután az amerikai makroadat közzététele után. Közben egyelőre megállt ugyan a svájci frank gyengülése, viszont hónapok óta nem látott mozgás volt az elmúlt napokban a frank piacán. Közben megnyugodott a forint, egyelőre vége az IMF-hisztinek.
Részvény / Deviza / Áru Folytatódott a parádé a tőzsdéken
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 7. 07:50
Nagyon örülnek a befektetők az EKB új programjának, és bizakodóak a mai amerikai adat megjelenése előtt.
Deviza / Áru Idei mélyponton a magyar CDS, csúcson a forint - hátradőlhetünk?
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 3. 18:11
Újabb meredek csökkenéssel idei mélypontjára süllyedt a hét zárónapjára a magyar államadósság-törlesztés leállásának kockázatára kínált biztosítási tranzakciók árazása, és jelentősen csökkentek az európeriféria több gazdaságának törlesztéskockázat-biztosítási költségei is. Londoni elemzők szerint ugyanakkor nem árt megemelni a paklit a pezsgőbontás előtt.
Részvény / Deviza / Áru Ugrottak a piacok az amerikai adatra
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 3. 16:18
Jelentős és általános erősödés kezdődött a tőzsdéken, az euró és a forint piacán is, miután az Egyesült Államokban közzétették a júliusi átfogó munkaerőpiaci adatot. A beszámoló ugyanakkor vegyes volt, hiszen az új munkahelyek száma ugyan nőtt, viszont ismét emelkedett a munkanélküliségi ráta.
Deviza / Áru Megjött a várt makroadat - tovább erősödött a forint (frissítve)
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 3. 14:52
A vártnál több munkahely keletkezett múlt hónapban az Egyesült Államokban, ugyanakkor február óta nem látott szintre nőtt a munkanélküliség. Az adatközlést beárnyékolja, hogy január elsejétől jelentősen nő majd a munkanélküliek száma és ez ellen egyelőre mind a kormányzat, mind a Fed tehetetlen. A piacokon nem okozott egyelőre nagy mozgást a bejelentés.
Deviza / Áru Brutális áremelkedés az olajpiacon - itt vannak az okok
Borbély Péter | 2012. július 3. 16:55
Elképesztő mértékben emelkedett az olaj ára a szabadpiacokon a nap folyamán. A háttérben az EU-csúcs okozta optimizmus áll és az Iránnal kapcsolatos újabb aggodalmak. Az áremelkedést segíti egy norvég olajsztrájk, az EKB várható kamatcsökkentése és egy jó amerikai makroadat is.
Deviza / Áru Lelombozó helyzetkép Amerikából: se pénznyomda, se optimizmus
Privátbankár.hu | 2012. június 21. 07:44
Meredeken csökkentette az amerikai jegybank az ország idei gazdasági növekedésére adott előrejelzését, és magasabb munkanélküliségre számít, mint két hónappal ezelőtt. Az Operation Twist elnevezésű kötvényprogramot folytatják, de a piac által várt likviditásbővítő QE3-program bejelentése ezúttal is elmaradt.
Deviza / Áru Görög hírre esnek tovább a piacok, megint felsírt a forint (frissítve)
Borbély Péter | 2012. május 8. 16:35
Nem állította meg a piacok lejtmenetét a vártnál jobb délutáni amerikai makroadat. Jelentős esésben van az arany ára és folytatódott az ereszkedés az olaj piacán is. Az amerikai tőzsdék esnek, a dollár megint erősödik, a forint is gyengült. Úgy tűnik, hogy a görög sztori és az európai gondok mindent felülírnak. Görögország egyre biztosabban elveszíti az eurót.
Deviza / Áru Itt az összeomlás? Hétfőn figyelje az olajpiacot!
Borbély Péter | 2012. május 5. 15:45
Idei legrosszabb napját zárta az olajpiac, a kőolaj ára pénteken 98 dollárig szakadt. Az esés olyan intenzív volt, hogy felmerül a kérdés: folytatódik-e a nyersanyagpiaci összeomlás? Ráadásul közben a New York-i tőzsde is egy éve nem látott zakót kapott a hét végére. A nemzetközi hangulat romlása a forintot is elkaszálta. Hétfőn hajnalban az ázsiai kereskedésben tisztulhat a kép.
Deviza / Áru 100 dollár alá esett az olaj ára!
Borbély Péter | 2012. május 4. 16:20
Utoljára januárban volt 100 dollár alatt az amerikai WTI könnyűolajfajta ára a szabadpiacon. A mostani esés második napja tart és nagyon intenzív. A mai olajkereskedésnek betett a rossz amerikai makroadat és a dollár erősödése.
Deviza / Áru Beszakadt az olajpiac! (frissítve)
Borbély Péter | 2012. május 4. 15:09
Folytatódott a szabadesés az olaj piacán, jelentős veszteségen áll az amerikai WTI és a Brent is. A WTI előbb 100 dollárig, aztán 98 dollár alá esett. A tőzsdék gyengülnek arra a hírre, hogy a vártnál kevesebb új állás keletkezett az amerikai gazdaságban áprilisban. Ugyanakkor jó hír volt, hogy csökkent a munkanélküliség és az előző két havi adatot is javították. Estére jelentősen gyengült a forint is.
Karrier Tovább lassult az amerikai munkaerőpiac, de csökkent a munkanélküliség
Privátbankár.hu | 2012. május 4. 14:45
A vártnál jóval kevesebb állás keletkezett az Egyesült Államok munkaerőpiacán, a nem mezőgazdasági szektorokban. A munkaerőpiac bővülése tehát második hónapja lassul. Közben viszont csökkent a munkanélküliségi ráta, 8,2-ről 8,1 százalékra. Jó hír, hogy egyúttal felfelé módosították a márciusi és a februári számokat.
Részvény / Deviza / Áru Kilőttek az európai tőzsdék, húzzák az OTP-t
Borbély Péter | 2012. május 2. 10:22
Jól indult a kereskedés a nemzetközi piacokon. A tegnapi amerikai és a hajnali kínai adatok tovább javították a hangulatot és növelték a befektetői étvágyat. Gyengül a dollár és szokatlanul erős a forint. Csökkenőben a feszültség a kötvénypiacokon is.
Deviza / Áru Májusi nap süti a forintot
Borbély Péter | 2012. május 2. 08:02
Jól indult a rövid hét a forint piacán, az eurót 284 forint körül jegyzik. A nemzetközi hangulat javul, amerikai és kínai hírek emelik a tőzsdéket, gyengítik a dollárt és drágítják a nyersanyagokat. A kínai feldolgozóipar visszaesése folytatódott ugyan, de az eddiginél lassabban. Már amennyiben eldöntjük melyik adatnak hiszünk.
Deviza / Áru Tovább izmozik a kormány-gyengül a forint
Privátbankár.hu | 2012. április 26. 17:00
Gyengült a forint, miután a magyar kormány oldaláról többen is megerősítették, nem engednek a jegybanktörvény és az egykulcsos adó ügyében. Közben a Fitch közölte, hogy emiatt nehéz tárgyalásokra számít az IMF-fel és elképzelhetőnek tartja a megegyezés elmaradását is. Közben a nemzetközi piacokat még mindig tartja a Fed tegnapi bejelentése.
Makro / Külgazdaság Brutálisan rossz adat jött Amerikából
Privátbankár.hu | 2012. április 24. 16:04
Évtizedes mélypontra zuhantak a lakásárak a 20 legnagyobb amerikai városban februárban. A visszaesést okozhatta a lanyhuló téli kereslet, de valószínűbb, hogy még mindig nagyon komolyak a gondok az amerikai ingatlanpiacon, ahonnan a válság kiindult.
Részvény / Deviza / Áru Vegyes hírek mozgatják a tőzsdéket-beragadt a forint
Privátbankár.hu | 2012. április 19. 16:25
Óvatossá vált a kereskedés délutánra. Az amerikai piacok felfelé nyitottak, ugyanakkor törékeny maradt a hangulat. A vállalati hírek jók, makrofronton viszont gond van. Az alaphangulatot a spanyol kötvénypiac adta. A forint piacán maradt az unalom.
Deviza / Áru A hét, amikor elfogyott a piac türelme
Borbély Péter | 2012. április 13. 15:23
Ezen a héten „egy polccal lejjebb” tették a forintot a befektetők. Míg néhány hete még kétségtelennek tűnt az IMF-megállapodás sikere, addig erre a hétre egyértelművé vált, hogy a piaci szereplőknek elegük van a kormányközeli nyilatkozatokból és már kizárólag a konkrétumokra kíváncsiak. A forint gyengült, a kormány pedig elismerte, hogy nem is ismeri a nemzetközi szervezetek feltételeit. Közben nő a feszültség a nemzetközi piacokon.
Makro / Külgazdaság Rossz hír: öt hónapos sorozatot tört meg az amerikai adat
Privátbankár.hu | 2012. április 6. 15:17
Nagy csalódást okozott a várva várt amerikai foglalkoztatási adat. Megtört a munkahelyek számának öt hónapja tartó bővülése és az átfogó munkanélküliségi ráta is csak minimálisan csökkent.
Deviza / Áru Vérnyúl dühöng a húsvéti piacon
Borbély Péter | 2012. április 5. 15:48
Átmeneti reggeli erősödés után ismét esnek a tőzsdék, tovább szakadt az olaj ára. Erős figyelmeztetés, hogy a svájci frank, az amerikai dollár és a japán jen szokatlan erőt mutat. Ez akár egy erősebb pánik előszele is lehet, de lehet, hogy csak a húsvét miatt van tömeges pozíciózárás.
Részvény / Deviza / Áru Borzalmas amerikai hír állította meg a tőzsdék menetelését
Privátbankár.hu | 2012. március 27. 16:58
Megtört a lendület a részvény és nyersanyag-piacokon, miután pocsék adat érkezett az amerikai lakáspiacról. A legnagyobb amerikai városokban kilenc éves mélypontra zuhantak a lakásárak januárban. Az első piaci reakciók messze nem súlyosak, de a befektetők láthatóan óvatosabbak lettek. A forint alig mozdult, a BUX esett.
Deviza / Áru Amerikai napfény szárítja az európai piacokat (frissítve)
Privátbankár.hu | 2012. március 26. 16:26
Határozottan javult a befektetői hangulat miután kinyitottak az amerikai piacok. A makroadat ugyan gyenge lett, de a Fed elnöke bizakodó. Esik a dollár, erősödött a forint, drágulnak a nyersanyagok. A reggeli fojtott hangulat egyelőre a múlté.
Részvény / Deviza / Áru Elfogyott a gumicsont, maradt az eladói hullám a tőzsdéken
Privátbankár.hu | 2012. március 20. 14:21
Napok óta tart a negatív kiigazítás a részvénypiacokon, miután a görög kötvénycsere óta nincs igazán aktuális nagy sztori a porondon. Az általános tőzsdei eladói hullámot egyelőre az amerikai lakáspiaci adat sem tudta megállítani, igaz az elég felemás lett. A forint tartja magát, mostantól érdemes a nyersanyagok árát és az amerikai tőzsdét figyelni.
Részvény / Deviza / Áru Amerikában két hétig minden egy órával korábban van
Privátbankár.hu | 2012. március 13. 15:10
Egy órával előrébb tolódott a tőzsdenyitás és a szokásos adatok közlése az Egyesült Államokban, mert két héttel az európaiak előtt álltak át a nyári időszámításra.
Vásárló Öthavi csúcson az amerikai kiskereskedelem
Privátbankár.hu | 2012. március 13. 14:28
Öt hónapja a leggyorsabban nőtt februárban az amerikai kiskereskedelem forgalma: januárhoz képest 1,1 százalékkal - az elemzői várakozásoknak megfelelően - bővült szezonálisan kiigazítva 407,81 milliárd dollárra. Az éves szintű bővülés 6,5 százalék volt.
Részvény / Deviza / Áru Erős csapkodással zárják a hetet a piacok
Privátbankár.hu | 2012. február 24. 17:56
Határozott vételi erő mutatkozott a piacokon a hét zárásának közeledtével. A magyar tőzsdét felrántották, a forint viszont gyengült. A dollár hirtelen beszakadt az amerikai adatok után, az olaj ára tarja magát. A csapkodás a görög mentőcsomag után kezdődött.
Karrier Négy éve nem volt ilyen kevés új munkanélküli Amerikában
Privátbankár.hu | 2012. február 16. 15:02
2008 márciusa óta nem látott mélypontra esett az elmúlt héten azon amerikaiak száma, akik először folyamodtak munkanélküli segélyért. Az amerikai munkaerőpiac az elmúlt hónapokban a javulás egyértelmű jeleit mutatja. Egyre kevesebb az elbocsátás és új munkahelyek is szép számmal születnek. A munkanélküliségi ráta ugyanakkor még mindig nagyon magas a válság előtti szinthez képest.
Makro / Külgazdaság Kilőttek a tőzsdék: tovább esett az amerikai munkanélküliség
Borbély Péter | 2012. február 3. 15:11
Véget ért a kivárás a részvénypiacokon, esik a dollár, drágulnak a nyersanyagok és emelkednek a tőzsdék az amerikai makroadat után. Januárban a vártnál több munkahely keletkezett az amerikai gazdaságban és meglepetésre tovább esett a munkanélküliségi ráta. Az adat hónapok óta javulást mutat, így valószínűleg már állandó trendről beszélhetünk. Ugyanakkor még mindig csaknem 13 millió munkanélküli van az Egyesült Államokban.
Részvény / Deviza / Áru Elfonnyadtak a tőzsdék estére
Privátbankár.hu | 2012. január 31. 17:17
Kifulladt a lendület az európai tőzsdezárás közeledtével a részvénypiacokon. A nap jól indult a tegnapi EU-csúcs hírei miatt, azonban a Pfizer gyógyszergyár rossz eredménye és a gyenge amerikai makroadatok kijózanították a befektetőket. Az euró átmeneti rali után visszaesett a dollárral szemben. A forint továbbra sem mozdul érdemben, a budapesti tőzsdén csak az OTP drágult.
Részvény / Deviza / Áru Az EU-csúcs árnyékában maradtak a piacok délutánra
Privátbankár.hu | 2012. január 30. 15:55
Eséssel nyitott a New York-i tőzsde, nyomás alatt maradtak a nyersanyagárak és folytatódott a dollár erősödése, miután a befektetők továbbra is kerülik a kockázatot. A piac nem igazán bízik abban, hogy az EU-csúcson megoldás születik az euróövezeti, főleg a görög problémákra. A BUX korrigált, de nem szakadt el az európai indexektől, a forint gyengült, de a fontosabb devizákkal szemben nem volt jelentős elmozdulás az árfolyamban. Ez történt a piacokon ma.
Részvény / Deviza / Áru Mennybe ment az OTP: az amerikai adatok sem törték meg a tőzsdéket
Borbély Péter | 2012. január 26. 17:16
Folytatódott a részvénypiacok emelkedése, tovább erősödött az euró a dollárral szemben és ismét drágulnak a nyersanyagok, annak ellenére, hogy az amerikai makroadatok a várakozásoknál gyengébbek lettek. A befektetők részben a hírek jó oldalát nézik, részben még mindig örülnek az európai fejleményeknek és a Fed tegnapi kamatdöntésének. A hét adata, az amerikai negyedik negyedéves GDP holnap érkezik. A magyar piacon fesztivál volt, 295 forint az euró, szárnyalt az OTP.
Makro / Külgazdaság Esernyő és viharkabát is kellhet a heti amerikai adatokhoz
Borbély Péter | 2012. január 22. 17:18
Feszülten várja a piac a jövő heti amerikai adatokat, amelyek közül a negyedik negyedéves GDP lesz a legfontosabb. Az még várhatóan erős növekedést tükröz, de az elemzők már határozott lassulásra számítanak az első negyedévre. Csütörtökig nem jönnek fontos beszámolók, utána viszont lehet kapaszkodni. Amerika valószínűleg belehúzott tavaly év végén, de az idei évet már erős fékezéssel kezdhette.
Részvény / Deviza / Áru Fékeznek a befektetők a hétvége előtt - kiváló hetet zárt a BUX (frissítve)
Borbély Péter | 2012. január 20. 15:31
Elbizonytalanodtak a befektetők a tőzsdéken a hét utolsó napján. Az elmúlt napokban ugyan enyhült a feszültség az európai kötvénypiacokon és az amerikai hírek sem adtak okot különösebb feszültségre, mégsincs ok a kockázatok növelésére. Valószínű, hogy mindenki Kínát és a görög fejleményeket figyeli, de az amerikai munkanélküli adatok is nagy szerepet kaphatnak a következő hetekben. A magyar piac egyre nyugodtabban várja az IMF-EU tárgyalások végét.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG