1p
A rossz európai hírek ellenére határozott pozitív korrekció kezdődött délelőtt a tőzsdéken, a forint is erősödött. Az amerikai tőzsdenyitás előtt megjelenő amerikai makroadatok többnyire pozitívak voltak, így ezek tovább javították a hangulatot. Az euró kéthavi csúcsra emelkedett a svájci frankkal szemben. Az optimizmusra továbbra sincs sok ok, az emelkedést inkább az okozza, hogy az elmúlt hetek erős esései meghozták a hozamvadászokat a piacokra.

Meglehetősen borús képet festettek a reggeli adatok az európai gazdaságokról, még a német gazdaságról is rossz hírek érkeztek. A vártnál gyengébb lett májusban az euróövezeti beszerzési menedzser index az előzetes gyorsbecslés szerint. Az eredmény az ágazati teljesítmény növekedését jelző 50 pontos szint alatt van, azt vetítve előre, hogy az euróövezeti gazdaság technikai recesszióban maradhat legalább az év közepéig. Hasonlóan gyenge adat érkezett Németországból is. Ennek ellenére emelkedni kezdtek a tőzsdék és erősödni kezdett az euró. A MarketWatch kommentárja szerint az utóbbi hetek erős korrekciója meghozta a hozamvadászokat, akik főleg a pénzügyi és telekom-szektort találták meg.

 

Délutáni adatok szerint az Egyesült Államokban nőtt a tartós iparcikkek rendelésállománya áprilisban, a szakértők által várt csökkenés helyett. A növekedés elsősorban annak tulajdonítható, hogy 7,2 százalékkal több megrendelést kaptak a vállalatok repülőgépekre, a szállítási szektor megrendelése összességében 2,1 százalékkal nőtt. A szállítási ágazaton kívüli tartós iparcikk-megrendelés 0,6 százalékkal csökkent. Egy másik beszámoló szerint a várt stagnálás helyett minimálisan csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma múlt héten az Egyesült Államokban. A segélykérelmek száma három hete először csökkent. A 306 millió lakosú országban a munkanélküliségi ráta 8,1 százalékra mérséklődött áprilisban a márciusi 8,2 százalékról (Február: 8,3 százalék). A Fed 2012-re átlagosan 7,8-8 százalékos munkanélküliséget vár.

 

Az amerikai makroadatok újabb lendületet adtak a kereskedésnek, a nyugat-európai tőzsdék 1-2 százalékos erősödésben vannak, a forint visszaerősödött az euróval szembeni 299 szint alá, az euró visszaugrott a dollárral szembeni 1,26-os szint fölé és két havi csúcsra (1,2059) emelkedett a svájci frankkal szemben.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG