<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
EUR/CHF
Részvény / Deviza / Áru Legalább nem gyengül a forint - bajban van Svájc
Privátbankár.hu | 2015. június 16. 11:09
A nem túl jó piaci hangulat ellenére is viszonylag jól tartotta magát a forint, a svájci jegybank bajban van, a görögök miatt is aggódnak, a Fedre figyelnek.
Deviza / Áru Eljött a nap, amikor a svájci frankot 1,56 eurón rögzítették
Eidenpenz József | 2015. március 2. 06:09
Nem kell megijedni, nem ma van kiskedd. Kevesen emlékeznek rá, hogy a svájci jegybank nem először rögzítette a frank árfolyamát 2011-ben, a hetvenes évek végén már történt ilyen. Azt az árat sikerült is fenntartani nagyon sok évig, a megszüntetése is meglehetősen békésen történt, de a körülmények igencsak mások voltak. A negatív kamat sem újdonság, az is szerepelt már az eszközök között.
Deviza / Áru Kiszivárgott, mit akarnak a svájci frankkal
Privátbankár.hu | 2015. február 2. 07:49
A Svájci Nemzeti Bank nem hivatalosan 1,05-1,10 közötti frank/euró árfolyamot szeretne - írta a Schweiz am Sonntag című lap vasárnap a központi bankhoz közel álló, meg nem nevezett tájékoztatókat idézve. A bank szóvivője nem kommentálta az újság értesülését.
Pénzügyi szektor Őrült, aki vállalta az árfolyamkockázatot - a magyar bankok észnél voltak
Nagy László Nándor | 2015. január 26. 12:24
Dacára, hogy a forintosítás hamarabb megtörténik, csak 2017-ig futnak majd ki a bankok és az MNB között a devizahitelekre kötött fedezeti ügyletek. Az MNB és a szakértők szerint is szinte kizárt, hogy valamely bank ne fedezte volna le az euró/frank kitettségét.
Deviza / Áru Miért intézte el így a frankot Svájc és hogyan tovább?
Fellegi Tamás | 2014. december 18. 13:57
A svájci jegybank ma reggel látszólag pánikszerű, a valóságban nagyon is bölcs döntést hozott: kifejezetten negatív kamatot alkalmaz a nála elhelyezett nagyobb összegű betétekre, az alapkamat sávját pedig kitágította, erősen nyitva a negatív tartomány felé - mínusz 0,75 és plusz 0,25 százalék közé.
Deviza / Áru Erősödött a forint - maradhat a kivárás a piacokon
Privátbankár.hu | 2013. január 21. 09:58
Ma nem lesz kereskedés az USA-ban, így főleg Európára és Japánra figyelhetnek a befektetők. Erősödik az óvatosság a heti amerikai gyorsjelentések előtt, az irány inkább lefelé mutathat mint felfelé.
Deviza / Áru Kicsattanó jókedv és Varga Mihály tolja a forint szekerét
Privátbankár.hu | 2013. január 17. 12:25
Kiváló nemzetközi hangulatban erősödik az euró, és ezúttal nem marad le tőle a forint sem - ebbe Varga Mihály is besegített, miután közölte: a jelenleginél erősebb forint lenne optimális a gazdaságnak.
Deviza / Áru A havi csúcsról gyengült a forint, 280 fölött az euró
Privátbankár.hu | 2012. november 23. 11:59
A forint tegnap havi csúcson volt, 279 forint alá ment az euró árfolyama, de ma enyhén elkezdett gyengülni, újra 280 fölött jár az árfolyam. A svájci frank is 232 forint fölé került.
Deviza / Áru Ajándék a devizahiteleseknek? - Ezért gyengül a svájci frank
Borbély Péter | 2012. szeptember 7. 14:47
Második napja mutat szokatlan gyengeséget a svájci frank az euróval szemben. A háttérben több ok is áll. Elképzelhető, hogy tartósan elbúcsúzhatunk az eddigi árfolyamtól, ugyanis szóba került az euróval szembeni rögzített sávszél eltolása, ezen kívül a norvég korona lassan átveheti a svájci deviza helyét.
Deviza / Áru A norvég korona lesz az új svájci frank?
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 5. 17:54
Elemzők azt vizionálják, hogy a norvég korona hasonló utat fog hamarosan bejárni, mint a sikert sikerre halmozó svájci frank.
Deviza / Áru A térségbeli devizákkal együtt erősödött a forint
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 14. 16:40
Az eurót délután négy órakor 278,65 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben a hétfő esti 279,34 forinttal szemben.
Deviza / Áru Még erősebb a forint, amerikai hírek húzzák tovább a piacokat
Borbély Péter | 2012. május 24. 15:36
A rossz európai hírek ellenére határozott pozitív korrekció kezdődött délelőtt a tőzsdéken, a forint is erősödött. Az amerikai tőzsdenyitás előtt megjelenő amerikai makroadatok többnyire pozitívak voltak, így ezek tovább javították a hangulatot. Az euró kéthavi csúcsra emelkedett a svájci frankkal szemben. Az optimizmusra továbbra sincs sok ok, az emelkedést inkább az okozza, hogy az elmúlt hetek erős esései meghozták a hozamvadászokat a piacokra.
Deviza / Áru Az euró húzza mélybe a frankot
Privátbankár.hu | 2012. május 24. 12:56
15 hónapos mélypontra süllyedt a svájci frank a dollárral szemben szerdán. A frank tavaly szeptember óta az euróval mozog együtt, mely most 22 hónapja nem látott mélységben van a dollárral szemben. Mindez nem kedvez a svájci exportnak, de nem várható további leértékelés.
Deviza / Áru Jegybankelnök nélkül is védi a frank árfolyamát Svájc
Privátbankár.hu | 2012. február 3. 12:21
Bár egyelőre nem tudni, hogy ki lesz a Svájci Nemzeti Bank új elnöke, az alelnök, Thomas Jordan igyekezett biztosítani mindenkit, hogy nem adják fel a frank védelmét. Korábban jelentősen erősödött a svájci deviza arra a várakozásra, hogy a jegybank talán elengedi azt a célját, hogy mindenáron megvédje a frankot a további erősödéstől.
Deviza / Áru Már Svájcnak is fáj a frank – jöhet a negatív kamat
Borbély Péter | 2011. december 7. 13:50
Egyre sürgetőbb lenne megoldania Svájcnak az erős frank-problémát. Sokan akkor is frankba teszik a pénzüket ha rá kell fizetniük. Az euróval szemben ingadozási sávot már rögzítették, de ez úgy tűnik nem elég, további lépések kellenek az árfolyam gyengítésére. Az ország lassul, nő a munkanélküliség. Valószínűleg jönnek a negatív kamatok.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos