MarketWatch
Részvény / Deviza / Áru 10 dolog, ami balul sülhet el 2015-ben
Privátbankár.hu | 2014. december 30. 11:00
A MarketWatch összefoglalta azt a 10 kockázati tényezőt, ami a 2015-ös tőzsdei ralit veszélyezteti – írta az Equilor Befektetési Zrt. hírlevele.
Makro / Külgazdaság Ha leáll a pénznyomda, az még nem baj
Privátbankár.hu | 2013. május 30. 07:12
A jegybanki monetáris enyhítő programok kifuttatásával nem lesz gazdasági összeomlás, nem lesz kötvényhozam-emelkedés, de még csak tőzsdei krach sem - írja a MarketWatch hírportál.
Utazás Újra jöhet a madárinfluenza - szakadnak a légitársaságok részvényei
Privátbankár.hu | 2013. április 5. 08:36
Zuhannak az utazási részvények, miután újabb halálos áldozatot szedett Kínában a madárinfluenza.
Makro / Külgazdaság Bukhat a brit kormány? - Politikai káoszt hozhat a leminősítés
Privátbankár.hu | 2013. február 24. 09:10
Annak idején a pénzügyi bizalom fenntartása volt a brit kormánykoalíció megalakulásának célja. Szakértők szerint, ha a mostani leminősítés megrengeti ezt a bizalmat, akkor akár politikai káosz, előrehozott választás is lehet az eredmény. Tompíthatja ugyanakkor a Moody's lépését, hogy egyre kevesebb tagja van a tripla-A klubnak.
Részvény / Deviza / Áru Szerdán jön az óriás
Privátbankár.hu | 2013. január 21. 06:55
Ma ünnep miatt zárva lesznek az amerikai részvénypiacok, holnaptól viszont a technológiai szektor nagyjai kezdenek jelenteni. Szerdán jönnek a legfontosabb cég, az Apple számai, amelyek komolyan befolyásolják majd a hangulatot.
Makro / Külgazdaság Nem hittünk a szemünknek - robbant a kínai export decemberben
Privátbankár.hu | 2013. január 10. 07:21
Hatalmas emelkedés volt decemberben a kínai exportban és a hitelezés is impozáns növekedést mutatott. Elemzők ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy a növekedési ütem várhatóan nem lesz tartós idén, ráadásul az erős szám mögött egy novemberi amerikai dokkmunkás-sztrájk is áll. A kínai tőzsde ünnepel.
Pénzügyi szektor Hatalmas áttörés volt éjjel az európai bankok ügyében
Privátbankár.hu | 2012. december 13. 06:52
Több havi egyeztetés után megszületett a megállapodás a közös európai bankfelügyeletről. A rendszer 2014 márciusától működik majd az EKB vezetésével.
Részvény / Deviza / Áru Óriási eséssel nyithat a New York-i tőzsde (frissítve)
Privátbankár.hu | 2012. október 31. 07:37
Ha csak átmenetileg is, de jelentős zuhanás várható a Wall Streeten, miután két nap hurrikánszünet miatt újra kinyit az amerikai kereskedés fő platformja.
Pénzügyi szektor Jöhet a görög óriásbank
Privátbankár.hu | 2012. október 5. 14:21
A hírek szerint egyesüléssel létrejöhet a legnagyobb görög hitelintézet, az érintettek részvénykereskedését felfüggesztették az athéni tőzsdén.
Pénzügyi szektor A bányászat miatt kerülhetnek bajba az ausztrál bankok
Privátbankár.hu | 2012. október 5. 10:53
Akár súlyos esés is lehet ausztrál banki profitokban, miután folytatódott a bányaipar visszaesése. A bankok kitettsége ugyan kicsi, viszont az ország a bányászatból él.
Makro / Külgazdaság A tőzsdék némán, a dollár erősödéssel fogadta az amerikai adatokat
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 17. 16:29
Nagyjából a várakozások szerint alakultak az amerikai makroadatok. A jó hírek és Angela Merkel beszéde ellenére visszafogottak a tőzsdék, a dollár viszont erősödik.
Makro / Külgazdaság Két fontos kamatvágás is lehet csütörtökön
Privátbankár.hu | 2012. július 1. 07:23
Jövő héten két nagy központi bank, az EKB és a Bank of England is kamatot vághat a piaci szereplők előrejelzése szerint. Az eurózónában így történelmi mélypontra csökkenhet az irányadó ráta, Nagy-Britanniában közben azt is bejelenthetik, hogy a jegybank folytatja az eszközvásárlást, azaz maradhat a pénznyomda. Ha viszont valamelyik elmarad, akkor ismét romolhat a piacok hangulata.
Makro / Külgazdaság Bukott angyal lehet India: bóvliba kerülhet a hatalmas ázsiai ország
Privátbankár.hu | 2012. június 12. 09:40
India lehet az első az úgynevezett BRIC-országok közül, amelyik elveszíti befektetésre ajánlott státuszát – figyelmeztet a Standard and Poors. A hitelminősítő a gyengülő gazdasági teljesítménnyel és a politikai bizonytalansággal indokolta a bejelentést. A kormányzati reformokat gyakorlatilag megbénította az ellenzék és a széleskörű társadalmi ellenállás. A rúpia és a bombayi tőzsde gyengült a hírre.
Makro / Külgazdaság Egyre jobban köhög a csodatévő kínai nagybácsi
Borbély Péter | 2012. június 10. 11:39
A vártnál gyorsabban hűl a kínai gazdaság, legalábbis erre utalnak a hétvégén közzétett adatok. A múlt heti kamatvágás már előre jelezte, hogy a kínai vezetés a szokatlan lépéssel venné elejét a túl gyors földetérésnek. A piacokon a jövő héten a spanyol kártya mellett ismét aduként szerepelhetnek a kínai lapok, amelyek egyelőre nem biztatnak sok jóval. A válság elmúlt éveiben gyakorlatilag Kína volt az „utolsó mentsvár”, ez azonban a válságok miatt veszélybe kerülhet.
Deviza / Áru Még erősebb a forint, amerikai hírek húzzák tovább a piacokat
Borbély Péter | 2012. május 24. 15:36
A rossz európai hírek ellenére határozott pozitív korrekció kezdődött délelőtt a tőzsdéken, a forint is erősödött. Az amerikai tőzsdenyitás előtt megjelenő amerikai makroadatok többnyire pozitívak voltak, így ezek tovább javították a hangulatot. Az euró kéthavi csúcsra emelkedett a svájci frankkal szemben. Az optimizmusra továbbra sincs sok ok, az emelkedést inkább az okozza, hogy az elmúlt hetek erős esései meghozták a hozamvadászokat a piacokra.
Makro / Külgazdaság 31 éves trend szakadt meg a japán külkereskedelemben
Borbély Péter | 2012. január 25. 11:37
Hiánya volt Japánnak tavaly a külkereskedelmében. Ez azt jelenti, hogy a szigetország többet vásárolt, mint amennyit eladott. Utoljára 1980-ban fordult elő ilyen. A ritka jelenség elsősorban az ázsiai természeti katasztrófáknak, a szökőár okozta atomerőmű-balesetnek és a thaiföldi árvizeknek köszönhető. Az elemzők megosztottak a folytatást illetően. A japán piacokat egyelőre nem rázta meg a hír.
Állampapír / Kötvény Amerikai hozamesés jelzi az optimizmus erősödését
Privátbankár.hu | 2012. január 5. 17:03
Az amerikai 30 éves, fix hozamú jelzálog-papírok hozama rekord mélységbe esett, miután az elmúlt napok hírei alapján valószínűsíthető a lakáspiac és a feldolgozó szektor lassú magához térése. Az egyéves papírok hozama kissé emelkedett. Friss adatok szerint mind a használt lakások értékesítése, mind az építkezésre költött pénz mennyisége emelkedett, miközben tovább javult a munkaerő-piaci helyzet.
hírlevél
depositphotos

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.