<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Az amerikai elnökválasztás eredménye a pénznyomda további zakatolását sejteti, amiből a feltörekvő piacok profitálhatnak. A görög helyzet és a fenyegető év végi amerikai megszorításhullám rontja a hangulatot.

15:45

Szűk sávban, 281 és 282 forint között mozog délután az euró jegyzése a bankközi devizapiacon.

Forrás: Dealbook Privátbankár

 

A Barack Obama győzelme (illetve a pénznyomda várható fennmaradása) felett érzett örömöt délutánra felváltotta a fiscal cliff miatti aggodalom (ennek hátteréről cikkünkben is olvashat), Európával kapcsolatban pedig a váratlanul gyenge német ipari termelési adat illetve az esti görög szavazás miatt erősödtek fel az aggodalmak.

Az euró dollárárfolyama 1,2750 környékén állapodott meg délután.

Forrás: Dealbook Privátbankár

 

13:55

Kisebb meglepetésre az Európai Bizottság prognózisában 2013-ra 3 százalék alatti GDP-arányos magyar deficit szerepel - ez lehetőséget adhat arra is, hogy Magyarország kikerüljön a túlzottdeficit-eljárás alól.

A jelentés közzétételével egyidőben enyhén erősödött a forint: az euró jegyzése 282 forintról 281,4-re ereszkedett.

Forrás: Dealbook Privátbankár

 

12:35

Obamának vagy a pénznyomdának örüljünk?

Háromhetes csúcsra erősödtek a feltörekvő piaci devizák Barack Obama újraválasztása után. A várakozások szerint az Egyesült Államok tovább önti majd a pénzt a piacokra: a pénznyomda várhatóan tovább pörök, így a dollár gyengült, az amerikai kötvényhozamok csökkentek, a kockázatosabb eszközök erősödnek.

A Reutersnek nyilatkozó devizapiaci szakértő szerint a piacok most félretették a "fiscal cliff" (a jövő év elején esedékes, elvileg automatikusan életbe lépő államháztartási kiigazító csomag) miatti aggodalmakat.

A forint ennek megfelelően délelőttig erősödött: az euró jegyzése reggel 280,6 környékére esett. Délelőtt azonban kifulladt az elnökválasztás eredményének hatása, a trend megtorpant, az euró és ezzel párhuzamosan a forint gyengülni kezdett.

Görög szavazás és túlzottdeficit-eljárás

Forrás: Privátbankár Dealbook

 

A reggel elért 1,2870 fölötti szintekről az EUR/USD jegyzése 1,2820 környékére csökkent, forintban mérve az euró jegyzése 281,7-ig kúszott. Ma szavaz a görög parlament az újabb megszorításokról, ennek tétje a nemzetközi mentőcsomag következő részletének folyósítása lehet.

Forrás: Privátbankár Dealbook

 

A forint sorsát komolyan befolyásolhatja, hogy az Európai Bizottság ma 13 órakor hozza nyilvánosságra a tagállamokra vonatkozó friss, őszi makrogazdasági előrejelzéseit, amelyek alapján javaslatot tesz az egyes országok ellen folytatott túlzottdeficit-eljárás indítására, folytatására, vagy megszüntetésére. Részletek és háttér >>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG