<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Az amerikai problémák elodázása nem segítette a dollárt, a forint viszont kifejezetten jó erőben van - ebben a devizahitelesek és a jegybank körüli hírek is szerepet játszanak. Délután újra 294 forint alá esett az euró.

15:25

8 és félhavi mélypontra esett az euróval szemben, miután egyre biztosabb, hogy a Fednek el kell halasztania a gazdaságélénkítő program kivezetését. Az árfolyam 1,37-ig emelkedett pénteken délután.
Ezzel párhuzamosan a forint is tovább erősödött: újra 294 alá esett az euró árfolyama.

EUR/HUF
Friss árfolyamok >>

 

10:40

Jó hírek a devizahitelesekről és a jegybank óvatosságáról

Bár nem volt felhőtlen az öröm a piacokon az amerikai megállapodás részleteinek megismerése után, a forint mégis kirobbanó formában töltötte a tegnapi napot. Sokadik nekifutásra sikerült leküzdeni a 295-ös, eddig kemény ellenállást jelentő szintet, és alatta zárni - írja friss elemzésében Bámli Károly, a Commerzbank treasury sales munkatársa.

Ebben szerepet játszhatott, hogy a devizahitelekkel kapcsolatos, a forint szempontjából kedvező (legalább is az azonnali forintosítással nem számoló) kormányzati tervekről szivárogtak hírek. A bankokra kisebb terhet rovó, és a devizatartalékot kevésbe terhelő megoldással egy komoly kockázati tényező árazódhat ki az árfolyamból.

EUR/HUF
Friss árfolyamok >>

 

Az MNB, egy tegnapi konferencián elhangzottak alapján, árgus szemmel figyeli a nemzetközi környezet változását, és ennek megfelelően alakítja a jövőben a kamatokat, elkerülendő a kamatszint túllövését, és az abból fakadó sérülékenységet.

A szakember szerint az amerikai helyzet gazdasági hatásai miatt a Fed nagy valószínűséggel nem lép már az idén, és az EKB is elkötelezett a laza monetáris politikája fenntartása mellett, ezek továbbra is segíthetik a hazai jegybank kamatpolitikáját, rövid távon legalábbis.

A ma reggel kisebb gyengüléssel indul, de még mindig a háromhavi csúcs közelében. Folytatódhat a lecsorgás, de mivel még mindig közel a 295-ös szint, így akár ismét visszatérhetünk az elmúlt időszakban látott sávba - írja Bámli Károly.

Nem nagyon nyúlhatnak a pénznyomdához

Hiába a megállapodás, annak átmeneti jellege miatt jelentősen esett a dollár, megközelítve az1,37-es szintet. Ezt most nem a kockázatkeresés erősödése okozta, hanem a leállás okozta kár miatt még sokáig velünk maradó, és az új, galamb beállítottságú Fed elnök által támogatott gazdaságélénkítő program hatása. Az elmaradt adatok is érkeznek majd, az NFP munkaerőpiaci adatot jövő kedden közlik.

EUR/USD
Friss árfolyamok >>

A politikai pártok jövő év eleji újabb egymásnak feszüléséig az adatokra fog a piac figyelni, ezekből látható majd, hogy milyen hatása volt a leállásnak, megtörte-e, illetve milyen mértékben a kilábalás lendületét az elmúlt 2,5 hét. Nem néz könnyű időszak elé a dollár, akár az idei 1,3711-es csúcs is megdőlhet a következőhetekben - írja a Commerzbank szakembere.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG